Marcus Leicht Lillelund scorede Ebeltoft IF’s enlige mål i 14-1 nederlaget mod Lystrup Futsal. Foto: Martin Schultz

Marcus Leicht Lillelund scorede Ebeltoft IF’s enlige mål i 14-1 nederlaget mod Lystrup Futsal. Foto: Martin Schultz

Futsal: Et mål til sidst reddede Ebeltoft IF’s ære mod tophold

Ebeltoft IF blev kørt over og tabte 14-1 til Lystrup Futsal i fredagens ligakamp på hjemmebane. Marcus Leicht Lillelund scorede trøstmålet kort før tid

Af
Martin Schultz

Det var top mod bund på alle måder, da Ebeltoft IF fredag aften i holdets fjerde kamp i Futsal Liga Vest tog imod topholdet Lystrup Futsal. Århusianerne var bedre end hjemmeholdet på alle parametre og var foran med 14-0, da en sjælden fejl i gæsternes forsvar gav Ebeltoft IF’s Marcus Leicht Lillelund en chance, som han elegant udnyttede ved at trække uden om Lystrup Futsals målmand, som ellers var ude i fuld længde i fødderne på angriberen. Til stor jubel i den velbesøgte hal i Ebeltoft Idrætscenter kunne Marcus Leicht Lillelund i kampens næstsidste minut trille bolden i mål og hjemmeholdet fik dermed slettet det lidt ydmygende 0 (nul) på hallens lystavle.

Dermed gik det som forventet i Ebeltoft IF’s kamp mod et hold særdeles skarpe Lystrup-spillere, som har mange års futsal erfaring og som ligger på førstepladsen i Futsal Liga Vest, som er den bedste række i landet.

For Ebeltoft IF, som er debutanter i Futsal Liga’en og som kun er i gang med den anden sæson i denne særlige indendørs disciplin, blev det en lektion i hvordan det hurtige og teknisk betonede boldspil skal udføres. For aarhusianerne var klart bedre både teknisk og tempomæssigt og spillede med en disciplineret organisation, som aldrig tillod hjemmeholdet at komme ind i kampen. Ebeltoft IF havde en håndfuld gode chancer i første halvleg, men kom her til kort over for en vågen og reaktionsstærk målmand i Lystrup Futsals mål.

“Vi blev kørt over. Det gik alt for stærkt. Vores taktik var at holde kampen åben så længe som muligt, men vi kom til at se dårlige ud, fordi Lystrup Futsal var så gode. Men det var vigtigt, at vi reddede æren med Marcus’ scoring til sidst,” siger Ebeltoft IF’s anfører Viktor Skytte.

Lystrup Futsal spillede hvirvelvindsfodbold

Ebeltoft IF fik ikke målmand Jeppe Kusk med og derfor fik Sebastian Surland fuld tid i målet gennem hele kampen. En skade holder stadig Asger Hausted ude af holdet. Stammen af Ebeltoft IF-spillere blev forstærket af de to TRIF-spillere Frederik Ougaard og Noah Overgaard og FC Djurslands Benjamin Lahn Sørensen. Med seks spillere på bænken var Ebeltoft IF klar til at tre kampen op mod topholdet i de 2 x 20 effektive spilleminutter.

Der skulle ikke gå mange minutter før Lystrup Futsals målmaskine var i gang og allerede efter ti minutter var Ebeltoft IF bagud med 4-0. Hjemmeholdets spillere blev presset over hele banen og havde svært ved at få et organiseret spil til at fungere.

“Det er tydeligt, at Lystrup Futsal er vant til at spille det her spil. Vi ligner meget mere et udendørs fodboldhold,” noterede Ebeltoft IF’s Serie 3-udendørstræner Lars Skytte sig.

Lystrup Futsal stillede med flere landsholdsspillere på holdet, og de mødte hjemmeholdet som hvirvelvinde i en slags organiseret overfaldsfodbold, hvor Ebeltoft IF’ spillere aldrig fik tid til at få bolden under kontrol eller fik mulighed for at etableret et modpres.

Kontant og massiv “slagudveksling”

Modsat det mere kendte indendørsfodbold med bander, hvor holdene skiftes til at få ro på spillet i deres angrebssekvenser, så er futsal en kontant og massiv “slagudveksling”, hvor modstanderen konstant angribes over hele banen. Det kræver derfor både god teknik, spilforståelse og en super kondition at holde stand mod en modstander af Lystrup Futsals kaliber.

“Lystrup Futsal var en hård modstander. Men havde vi fulgt vores taktik, havde vi ikke tabt så stort. Men de var gode,” mente Ebeltoft IF’s målscorer. Marcus Leicht Lillelund.

“Der var to gode ting i den kamp: det var Ebeltoft IF’s scoring og da målmanden klarede et straffespark,” sagde en tilskuer om kampen, hvor målmand Benjamin Surland “shinede”, da han i 1. halvleg med brystet/maven parerede et drøn af et straffespark fra en Lystrup-spiller.

Ebeltoft IF står uden point efter fire spillede kamp og skal ud på en længere køretur lørdag, hvor et andet tophold Hjørring Futsal Klub tager imod kl. 14.00.

Kampfakta

Futsal Liga Vest

Ebeltoft IF - Lystrup Futsal 1 - 14 (0 - 6)

Fredag 6. december kl.19.00 i Ebeltoft Idrætscenter

Målscorer for Ebeltoft IF:

Marcus Leicht Lillelund (38. min.)

Ebeltoft IF’s hold:

 • Benjamin Surland
 • Viktor Skytte
 • Tobias Kruse
 • Martin Kapper
 • Benjamin Lahn Sørensen
 • Asker Skytte
 • Marcus Leicht Lillelund
 • Noah Overgaard
 • Frederik Ougaard
 • Marinus Møhl
 • Daniel F.S. Sørensen

Publiceret 09 December 2019 13:50

Replik: Tre politikere har reageret

NORDDJURS Avisen har givet samtlige 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Norddjurs mulighed for at kommentere på henvendelsen fra Henrik Holmsted Pedersen og den kritik, der rejses af sagsforløbet. Tre af de lokale politikere har reageret - formanden for Voksen- og Plejeudvalget, Lars Møller, (S), SF's Mads Nikolajsen og den konservative Benny Hammer.

Lars Møller indleder sit svar med at nævne, at det er koordineret med borgmester Jan Petersen, (S).

"Forvaltningen i Norddjurs Kommune modtog afgørelsen fra ministeriet 31. oktober 2019. Dagen efter den 1. november blev der skrevet ud til voksen- og plejeudvalget og borgmesteren og orienteret om afgørelsen. Samtidig blev både udvalget og borgmesteren orienteret om, at afgørelsen ville blive drøftet med Randers Kommune samt at afgørelsen ville blive drøftet med advokatfirmaet Bech-Bruun, da der jævnførende ministeriets skrivelse er flere forskellige muligheder for at tilpasse de formelle rammer for samarbejdet, så det får en form, der er lovlig. Desuden blev voksen- og plejeudvalget og borgmesteren oplyst om, at så snart, der er sket en afklaring og udarbejdet en beskrivelse af de forskellige løsningsmuligheder, så vil sagen blive forelagt til politisk behandling. Tilsvarende oplysninger afgav borgmesteren til hele kommunalbestyrelsen i forbindelse med kommunalbestyrelsens møde i november 2020," fortæller Lars Møller.

Ikke udenom eller bagom

Han mener, at der således ikke er tale om, at forvaltningen er gået hverken udenom eller bagom politikerne i arbejdet med at finde en alternativ samarbejdsform med Randers.

"Af afgørelsen fra Social- og Indenrigsministeriet fremgår det, at der er flere måder at lovliggøre samarbejdet på via alternative organiseringsmåder. Når Randers Kommune og Norddjurs Kommune i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun har afklaret, hvordan de formelle rammer omkring samarbejdet kan tilpasses, så vil der blive fremsendt en sag til politisk behandling i både voksen- og plejeudvalget, økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen. Det er forventningen, at det finder sted i løbet af perioden februar – april 2020," oplyser Lars Møller.

Begrænset aktindsigt

"27. november 2019 modtog Norddjurs Kommune en anmodning om aktindsigt fra advokatfirmaet Horten. Efterfølgende har velfærdssekretariatet i løbet af december 2019 været i dialog med Horten om på vis vegne, de søger aktindsigt, og hvilket materiale de konkret ønsker aktindsigt i. Generelt skal aktindsigter afgrænses, så forvaltningen kan finde materialet indenfor et rimeligt tidsforbrug på 25 timer – jævnførende offentlighedsloven. For at få en endelig afklaring af ovenstående forhold - herunder også om aktindsigten vedrører oplysninger om et konkurrerende advokatfirma - har velfærdsforvaltningen efter aftale med Randers Kommune anmodet vores advokatfirma Bech-Bruun om i starten af januar 2020 at tage kontakt til Horten på vegne af Norddjurs Kommune. Det kan oplyses, at Bech-Bruun også på vegne af Randers Kommune har fremsendt en lignende skrivelse til Horten. I det øjeblik, at afklaringen af aktindsigtens omfang foreligger, så fremsender Norddjurs Kommune hurtigst muligt materialet til Horten," fregår det af svaret fra Lars Møller.

Godkendt leverandør

Han runder af med at oplyse, at Det Danske Madhus er godkendt leverandør af madservice i Norddjurs Kommune og dermed har kommunens ældre hjemmeboende borgere mulighed for at få mad fra Det Danske Madhus, hvis de ønsker det. Det Danske Madhus har været godkendt leverandør i flere år – også da maden blev produceret i samarbejde med Syddjurs Kommune i regi af Djurs Mad.

Helt ok

Mads Nikolajsen fra SF er kritisk over for Henrik Holmsted Pedersens ageren i sagen.

"SF fandt madsamarbejdet med Randers Kommune helt ok. Jeg forstår ikke Henrik Holmsted Pedersen og Enhedslistens korstog imod, at kommuner samarbejder og kan levere til hinanden efter godkendte aftaler. Da samarbejdet med Syddjurs Kommune i det kommunale madhus blev opgivet, var samarbejde med Randers Kommune helt ok, også i følge tilsynsmyndigheden. Vi så også gerne samarbejde med Randers Sygehus og deres berømte økologiske køkken om madleverance, men det var ikke aktuelt," siger Mads Nikolajsen.

Han fortæller, at man bruger advokat i Norddjurs kamp for at få anerkendt kommunens løsning.

Vil vinde - ikke tabe

"Det er ok at kommunens advokat arbejder uden at modparten - et privat madhus - skal havde indsigt i alle sin modparts overvejelser. Vi kæmper for at vinde vores sag, ikke for at tabe. Jeg ser gerne at vi mere bruger lokal advokat - og alle mulige andre ydelser - men vi skal også have en advokat, der kender det helt specielle område. Det er meget usædvanligt, at en minister underkender sit eget tilsyn - som her," siger Mads Nikolajsen.

Helt uenig

Den konservative Benny Hammer er helt uenig.

"Det her er en irriterende sag, som har været træls at have med at gøre lige fra dag et. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke har været valgt en højere grad af åbenhed - og at sagen allerede nu havde været i Voksen og Plejeudvalget - og senere i kommunalbestyrelsen. Hvorfor dog pakke tingene væk i stedet for at få dem på bordet i al offentlighed," spørger han.

Han mener, at det eneste rigtige er at sende madopgaven i udbud i en åben proces.

"Jeg kan godt se, at det ender med endnu en advokatregning af de store fra Bech-Bruun, og jeg forstår til fulde vreden fra Det Danske Madhus. Det skal da ikke være Bech-Bruun, der skal afgøre, hvordan vi som kommune giver aktindsigt, for så er vi ude på et skråplan. Jeg håber ikke, at det hele er begrundet i, at nogle mener, at det kun er i det offentlige, der kan laves ordentlig ældremad. Den opgave kan lige så godt klares af en privat leverandør," mener Benny Hammer.