Frederik Ougaard spiller hos TRIF udendørs, men når det gælder futsal spiller han for Ebeltoft IF, hvor han også fik sin fodboldopdragelse. Arkivfoto

Frederik Ougaard spiller hos TRIF udendørs, men når det gælder futsal spiller han for Ebeltoft IF, hvor han også fik sin fodboldopdragelse. Arkivfoto

Futsal: Stor mundfuld venter Ebeltoft IF mod liga-tophold

Fredag aften tager Ebeltoft IF imod Lystrup Futsal med flere landsholdsspillere på holdet i Ebeltoft Idrætscenter

Af
Martin Schultz

Ebeltoft IF’s herrer mangler stadig at smage sejrens sødme i holdets første sæson i den bedste række indenfor den særlige indendørsdisciplin futsal, og spørgsmålet er, om den første sejr er indenfor rækkevidde, når holdet fredag aften kl.19.00 tager imod topholdet i Futsal Liga Vest, Lystrup Futsal.

Aarhusianerne ligger alene i spidsen af rækken efter fire kampe med 10 point efter tre sejre og en uafgjort kamp. Ebeltoft IF er oprykkere og ligger sidst uden point efter tre kampe, og måtte også sidste fredag se sig besejret, da Sønderborg Futsal vandt med 7-2 efter 2-1 ved pausen i Ebeltoft Idrætscenter.

“Vi kom ellers foran med 1-0 efter 13 minutter ved Frederik Ougaard. Men så lavede vores målmand Sebastian Surland straffespark nogle minutter senere, og så var vi ukoncentrerede med 25 sekunder igen før halvleg, så vi var bagud med 2-1 ved pausen,” fortæller Ebeltoft IF’s anfører Viktor Skytte.

Ebeltoft IF godt med efter tre kampe

Gæsterne fra Sønderjylland kom foran med 3-1 på en dødbold, og så knækkede filmen lidt for hjemmeholdet, selv om Viktor Skytte reducerede til 4-2 efter 34 minutter af de ialt 40 mintters effektiv spilletid.

“Sønderborg Futsal var mere rutinerede end os, og så var de meget kyniske foran mål. De scorede en del mål på dødbolde og de akkumulerede straffespark, som man spiller med i futsal,” fortæller Viktor Skytte.

“Men jeg synes vi eftersat have spillet tre kampe er meget godt med, og vi bliver bedre og bedre for hver kamp vi spiller. Vi træner hver mandag, og så forbereder vi os til kampene ved at vi har set video fra kampe med vores modstander,” fortæller Viktor Skytte.

I kampen mod Sønderborg Futsal var Ebeltoft IF fuldt besat med en god bænk, som er nødvendig med det høje tempo og intensitet i kampene, hvor tiden bliver stoppet ved spilstop, og hvor flyvende udskiftninger er tilladt.

“Vi var spillere nok på bænken, så vi løb ikke tør for kræfter. Vi manglede kun Asger Hausted på grund af skade og vores ene målmand Jeppe Kusk.”

Rækkens bedste spiller fra Lystrup Futsal

Omkring 150 tilskuere havde indfundet sig i Ebeltoft Idrætscenter til kampen i fredags mod Sønderborg Futsal og de skabte en stemningsfuld kulisse til kampen, som bliver spillet som to halvlege a 20 effektive minutter. Så med halvlegen kan en futsal kamp godt vare halvanden time.

“Der var et stort og bredt sammensat publikum til stede, og vi fik ovenikøbet nogle nye sponsorer til futsal-holdet,” siger Viktor Skytte.

Fredag kl. 19.00 bliver der drøn på igen i Ebeltoft Idrætscenter, når Lystrup Futsal med adskillige landsholdsspillere på holdet tager turen til Ebeltoft.

“Lystrup Futsal har nok rækkens bedste spiller i Mike Vestergaard, som på græs spiller for Aarhus Fremad. En anden profil er Jeppe Gehrt Laursen, som scorede fem mål i Lystrup Futsals seneste sejr på 13-1 over Søhus Stige fra Odense,” fortæller Viktor Skytte om Lystrup Futsal, som havde flere spillere på det landshold, som sidste weekend spillede Nordic Cup i futsal i Helsinki i Finland.

Spillerne fra Ebeltoft IF’s futsalhold håber, at mange tilskuere har lyst til at opleve spillet og stemningen til kampen fredag kl. 19.00 i Ebeltoft Idrætscenter.

Kampfakta:

Futsal Liga Vest

Ebeltoft IF - Sønderborg Futsal 2 - 7 (1 - 2)

Fredag 30. november kl. 20.00 i Ebeltoft Idrætscenter

Målscorere for Ebeltoft IF:

Frederik Ougaard og Viktor Skytte

Ebeltoft IF’s hold:

  • Asker Skytte
  • Viktor Skytte
  • Tobias Kruse
  • Martin Kapper
  • Sebastian Surland
  • Marcus Leicht Lillelund
  • Frederik Ougaard
  • Marinus Møhl
  • Daniel F.S. Sørensen
  • Benjamin Lahn Sørensen

Publiceret 05 December 2019 18:30

Replik: Tre politikere har reageret

NORDDJURS Avisen har givet samtlige 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Norddjurs mulighed for at kommentere på henvendelsen fra Henrik Holmsted Pedersen og den kritik, der rejses af sagsforløbet. Tre af de lokale politikere har reageret - formanden for Voksen- og Plejeudvalget, Lars Møller, (S), SF's Mads Nikolajsen og den konservative Benny Hammer.

Lars Møller indleder sit svar med at nævne, at det er koordineret med borgmester Jan Petersen, (S).

"Forvaltningen i Norddjurs Kommune modtog afgørelsen fra ministeriet 31. oktober 2019. Dagen efter den 1. november blev der skrevet ud til voksen- og plejeudvalget og borgmesteren og orienteret om afgørelsen. Samtidig blev både udvalget og borgmesteren orienteret om, at afgørelsen ville blive drøftet med Randers Kommune samt at afgørelsen ville blive drøftet med advokatfirmaet Bech-Bruun, da der jævnførende ministeriets skrivelse er flere forskellige muligheder for at tilpasse de formelle rammer for samarbejdet, så det får en form, der er lovlig. Desuden blev voksen- og plejeudvalget og borgmesteren oplyst om, at så snart, der er sket en afklaring og udarbejdet en beskrivelse af de forskellige løsningsmuligheder, så vil sagen blive forelagt til politisk behandling. Tilsvarende oplysninger afgav borgmesteren til hele kommunalbestyrelsen i forbindelse med kommunalbestyrelsens møde i november 2020," fortæller Lars Møller.

Ikke udenom eller bagom

Han mener, at der således ikke er tale om, at forvaltningen er gået hverken udenom eller bagom politikerne i arbejdet med at finde en alternativ samarbejdsform med Randers.

"Af afgørelsen fra Social- og Indenrigsministeriet fremgår det, at der er flere måder at lovliggøre samarbejdet på via alternative organiseringsmåder. Når Randers Kommune og Norddjurs Kommune i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun har afklaret, hvordan de formelle rammer omkring samarbejdet kan tilpasses, så vil der blive fremsendt en sag til politisk behandling i både voksen- og plejeudvalget, økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen. Det er forventningen, at det finder sted i løbet af perioden februar – april 2020," oplyser Lars Møller.

Begrænset aktindsigt

"27. november 2019 modtog Norddjurs Kommune en anmodning om aktindsigt fra advokatfirmaet Horten. Efterfølgende har velfærdssekretariatet i løbet af december 2019 været i dialog med Horten om på vis vegne, de søger aktindsigt, og hvilket materiale de konkret ønsker aktindsigt i. Generelt skal aktindsigter afgrænses, så forvaltningen kan finde materialet indenfor et rimeligt tidsforbrug på 25 timer – jævnførende offentlighedsloven. For at få en endelig afklaring af ovenstående forhold - herunder også om aktindsigten vedrører oplysninger om et konkurrerende advokatfirma - har velfærdsforvaltningen efter aftale med Randers Kommune anmodet vores advokatfirma Bech-Bruun om i starten af januar 2020 at tage kontakt til Horten på vegne af Norddjurs Kommune. Det kan oplyses, at Bech-Bruun også på vegne af Randers Kommune har fremsendt en lignende skrivelse til Horten. I det øjeblik, at afklaringen af aktindsigtens omfang foreligger, så fremsender Norddjurs Kommune hurtigst muligt materialet til Horten," fregår det af svaret fra Lars Møller.

Godkendt leverandør

Han runder af med at oplyse, at Det Danske Madhus er godkendt leverandør af madservice i Norddjurs Kommune og dermed har kommunens ældre hjemmeboende borgere mulighed for at få mad fra Det Danske Madhus, hvis de ønsker det. Det Danske Madhus har været godkendt leverandør i flere år – også da maden blev produceret i samarbejde med Syddjurs Kommune i regi af Djurs Mad.

Helt ok

Mads Nikolajsen fra SF er kritisk over for Henrik Holmsted Pedersens ageren i sagen.

"SF fandt madsamarbejdet med Randers Kommune helt ok. Jeg forstår ikke Henrik Holmsted Pedersen og Enhedslistens korstog imod, at kommuner samarbejder og kan levere til hinanden efter godkendte aftaler. Da samarbejdet med Syddjurs Kommune i det kommunale madhus blev opgivet, var samarbejde med Randers Kommune helt ok, også i følge tilsynsmyndigheden. Vi så også gerne samarbejde med Randers Sygehus og deres berømte økologiske køkken om madleverance, men det var ikke aktuelt," siger Mads Nikolajsen.

Han fortæller, at man bruger advokat i Norddjurs kamp for at få anerkendt kommunens løsning.

Vil vinde - ikke tabe

"Det er ok at kommunens advokat arbejder uden at modparten - et privat madhus - skal havde indsigt i alle sin modparts overvejelser. Vi kæmper for at vinde vores sag, ikke for at tabe. Jeg ser gerne at vi mere bruger lokal advokat - og alle mulige andre ydelser - men vi skal også have en advokat, der kender det helt specielle område. Det er meget usædvanligt, at en minister underkender sit eget tilsyn - som her," siger Mads Nikolajsen.

Helt uenig

Den konservative Benny Hammer er helt uenig.

"Det her er en irriterende sag, som har været træls at have med at gøre lige fra dag et. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke har været valgt en højere grad af åbenhed - og at sagen allerede nu havde været i Voksen og Plejeudvalget - og senere i kommunalbestyrelsen. Hvorfor dog pakke tingene væk i stedet for at få dem på bordet i al offentlighed," spørger han.

Han mener, at det eneste rigtige er at sende madopgaven i udbud i en åben proces.

"Jeg kan godt se, at det ender med endnu en advokatregning af de store fra Bech-Bruun, og jeg forstår til fulde vreden fra Det Danske Madhus. Det skal da ikke være Bech-Bruun, der skal afgøre, hvordan vi som kommune giver aktindsigt, for så er vi ude på et skråplan. Jeg håber ikke, at det hele er begrundet i, at nogle mener, at det kun er i det offentlige, der kan laves ordentlig ældremad. Den opgave kan lige så godt klares af en privat leverandør," mener Benny Hammer.