Europæisk Gastronomiregion støtter Helgenæs Naturefterskoles elever så de kan lære om tang.

Europæisk Gastronomiregion støtter Helgenæs Naturefterskoles elever så de kan lære om tang.

Lokalt projekt om fødevarer får europæisk støtte

Europæisk Gastronomiregion støtter nyskabende fødevareprojekt i Grenaa

Grenaa Europæisk Gastronomiregion støtter igen et mad-projekter, der finder sted på i Grenaa. Som del af et testforløb kan Helgenæs Naturefterskoles elever se frem til at lære langt mere om havets spise: tang.

Dette projekt sammen med to andre fra Region Midtjylland har samlet fået en støtte på 50.000 kroner.

"En af de tre ansøgninger, der vakte stor begejstring, og som modtager støtte, er virksomheden Nordisk Tangs projekt 'Tang på efterskoleskemaet – bæredygtig gastronomi i vandkanten'. Tanken bag projektet er at hjælpe Helgenæs Naturefterskole i gang med at lære at høste og tilberede tang. Skolen har en stærk tradition for at inddrage den omkringliggende natur i deres arbejde og hverdag, og nu skal tangen med Nordisk Tangs hjælp og støtte fra Europæisk Gastronomiregion også inddrages," skriver Food Organisation of Denmark - Aarhus i en pressemeddelelse.

”Nu kan vi endelig tage lærere og elever med helt ud i vandet og vise, hvordan man ikke alene plukker, men også tilbereder tangen, direkte på strandbredden. Støtten givers os mulighed for at udbrede et skoletjenestekoncept, hvor vi rådgiver og vejleder de lokale skoler i, hvordan de kan tage deres elever med til stranden på en sikker, bæredygtighed og ikke mindst velsmagende måde,” fortæller Lilli Gruwier, havbiolog ved Nordisk Tang.

Støtte nyskabelser

Puljen har til formål at støtte nyskabende oplevelser, samarbejder og koncepter for udvikling af lokalsamfund i regionen inden for gastronomi og kultur. De støttede projekter er valgt på baggrund af deres potentiale til at bidrage til en bæredygtig udvikling i regionens by-og landområder herunder dyrke stærke identiteter, understøtte ”det gode liv” og fremme stolthed i lokalområder. Puljen er skabt ud fra et ønske om at støtte ildsjæle, nye samarbejder og mindre lokale projekter, hvor der er kort fra ide til handling.

”I region Midtjylland er der en høj koncentration af ildsjæle, iværksættere, kreativitet og lyst til at skabe. Mikropuljen er en håndsrækning til de iværksættere, der formår at skabe store oplevelser for små penge” fortæller Pelle Øby Andersen, der er direktør for Food Organisation of Denmark (FOOD), der fungerer som sekretariat for Europæisk Gastronomiregion.

Som i de forgangne år præsenterer Europæisk Gastronomiregion igen et eventprogram spækket med madoplevelser i alverdens afskygninger. Se eventprogrammet her: https://www.danishfoodregion.dk/program/

Publiceret 04 December 2019 08:35