Steen Thomsen (DF)

Steen Thomsen (DF)

Debat: Søg røg genoptræningspladserne fra de lokale hjemsygehuse

Af
Steen Thomsen

Regionsrådsmedlem

Dansk Folkeparti:

"Efter en lang kamp tabte Venstre, DF og Kristendemokratene i kampen for at bevare genoptræningssengene på de lokale sygehuse.

Efter en blodpropsoperation kan man i dag indlægges til genoptræning på 9 forskellige sygehuse rundt om i regionen. Sådanne patienter tåler ikke langvarige besøg, men det er vigtig med hyppige korte besøg fra pårørende. Derfor giver det god mening at have genoptræningssenge fordelt rundt om i regionen.

Men et flertal med Socialdemokratiet i spidsen valgte desværre at lukke genoptræningssenge rundt om i regionen og 2 steder lukker de endda hele afdelingen og centraliserer pladserne i Aarhus. Fremover har vi dermed færre genoptræningssenge og de er nu kun fordelt på 7 matrikler.

Vi er alle enige om, at vi gerne kører langt til højtspecialiserede operationer som eksempelvis en operation efter en hjerneblødning. Men den efterfølgende genoptræning foregår altså bedst på hjemhospitalet så tæt på pårørende som muligt.

Og flertallet centraliserer ikke engang sengene for at spare penge. For man bruger 3 mio.kr. årligt på at centralisere sengene i Østjylland og finder 3 mio.kr. årligt ved at lukke senge i Skive, så økonomisk går det lige op.

DF, Venstre og Kristendemokraterne stemte for at bevare sengene lokalt og selvom både hospitalsudvalget og udvalget for nære sundhed havde indstillet, at sengene ikke skulle lukkes og centraliseres, blev deres indstilling fejet af bordet af et flertal i regionsrådet.

I valgkampen skrev socialdemokratiet i sundhedspjecer citat ”Det er et politisk valg om vi vil prioritere nærhed. Det vil Socialdemokratiet.” citat slut.

Men nu lukker de genoptræningssenge i Midtjylland og hele genoptræningsafdelinger i Østjylland som centraliseres i Aarhus."

Publiceret 04 December 2019 21:30