Forkæl dig selv med julemiddag på Ny Ryomgård

Kok og tjener Morten Rasmussen åbner sammen med sin kone og et par andre hjælpere jule-restaurant i gårdlængen på den gamle proprietærgård på Frederiks-lundvej i udkanten af Ryomgård

Af
Lars Norman Thomsen

RYOMGÅRD Er du lækkersulten efter sprødstegt andelår, sæsonens fisk eller måske ribeye af dansk kvie forud for, at julen når sit klimaks 24. december, så er der ikke langt til at få ønsket opfyldt.

Kok og tjener Morten Rasmussen, 41, født og opvokset i Gelsted på Vestfyn, men nu bosat i Ebeltoft sammen med sin familie, etablerer nemlig jule pop-up-restaurant på den gamle proprietærgård Ny Ryomgård i udkanten af Ryomgård på Frederikslundvej 4.

Her står der et fint selskabslokale i gårdlængen klar til formålet, og der er også et velassorteret køkken, og en kaffestue, der vil kunne huse spisende gæster, hvis der bliver rykind for alvor i de tre weekender op til årets højtidsdag.

"Det var lidt tilfældigt, at jeg fik muligheden," fortæller Morten Rasmussen.

"Jeg blev stand-in kok for et hold herrer i finere madlavning, da den normale leder var fraværende et stykke tid. En af deltagerne var Mikal Kjeldsen, der ejer Ny Ryomgård (men bor på Fannerupgaard, red.). Vi kom i snak, og han var straks villig til at stille lokaler til rådighed, da jeg forhørte mig om muligheden for at etablere en midlertidig restaurant i selskabslokalet."

"Jeg kan i forvejen godt lide at eksperimentere, og det kan min kone, der er jordemoder, også. Så dejligt, at der bød sig muligheden her i de dejlige omgivelser."

Fredag, lørdag, søndag

Første åbningsdag bliver fredag 6. december.

"Vi holder åbent i de tre weekender op mod juleaften. Fredag og lørdag til aften og søndag til frokost," siger Morten Rasmussen, der allerede har været på rundtur i Ryomgård og nærmeste opland for at lave lidt markedsføring ved at smide meukort i folks postkasser.

"Jeg blev ret overrasket over, hvor mange mennesker, der bor i byen, og jeg er spændt på at se, om der er opbakning til at lave sådan en pop-up-restaurant i december."

Til 'Jul på Ny Ryomgård' byder Morten Rasmussen & co. på à la carte menu fredag og lørdag. Køkkenet kan præstere tre forskellige forretter, ditto tre hovedretter og tre desserter.

Vælger man den store pakke - forret, hovedret og dessert - er prisen pr. person 250 kroner. Børn fra 0 til 12 år kan spise en halv portion for det halve af voksen-prisen.

Det er naturligvis også muligt at vælge kun forret og hovedret eller sidstnævnte plus en af desserterne: kirsebær parfait, appelsin panna cotta eller tre oste fra Arla Unika.

Bredt cv

Ny Ryomgårds historie går tilbage til starten af 1800-tallet. Fotografi, der hænger i selskabslokalet. Foto: Lars Norman Thomsen

Ny Ryomgårds historie går tilbage til starten af 1800-tallet. Fotografi, der hænger i selskabslokalet. Foto: Lars Norman Thomsen

Morten Rasmussen har i en yngre udgave rejst rundt i både Sverige og Norge i en periode.

"Jeg arbejdede som kok flere forskellige steder. I det nordlige Norge havde jeg en sjov tid på en gourmet restaurant i Tromsø, og herhjemme har jeg tidligere arbejdet som køkkenchef på Hotel Marselis i Aarhus. For nuværende har jeg fast arbejdstid i dagtimerne som køkkenchef i Aarhus, og det er rart for både mig og familien," siger Morten Rasmussen.

Han har været ude og købe ekstra tallerkner og bestik, ligesom der er fyldt op på vinreolerne med gode vine, der matcher menukortet, prøvesmagt og hjemkøbt hos en god ven

Morten Rasmussen anbefaler, at man forhåndsbooker, men kommer der gæster uanmeldt, lover han, at der nok skal være et bord klar og mad i køkkenregionen. Læs mere på 6oclocksupperclub.com.

FAKTA

  • Køkkenet holder åbent fredag og lørdag klokken 17.30 - 21. Restauranten lukker klokken 23. Søndag er køkkenet åbent klokken 11-15, restauranten til klokken 17
  • Ny Ryomgårds historie går tilbage til begyndelsen af 1800-tallet, hvor der fra Ryomgård hovedgård (Gammel Ryomgård) udstykket en række proprietærgårde: Ny Ryomgård, Frederikslund, Kragelund, Margrethelund og Marienhoff, og herfra blev der cirka 100 år senere udstykket en lang række statshusmandsbrug

Publiceret 03 December 2019 19:30