Foto:

Foto: Axel Schütt/Ritzau Scanpix

DMI med vinterprognose:

Måske vågner vi op til snevejr i morgen

Temperaturen falder markant fra torsdag til fredag, og det får DMI til at melde om muligt snevejr henover Østjylland

Med det triste regnvejr torsdag morgen lyder det næsten for godt til at være sandt, at østjyderne fredag vil vågne op til et snedækket landskab. Men et markant temperaturfald har fået DMI til at udsende en prognose, der giver mulighed for vinterligt vejr over Østjylland.

Det er den tidligere tropiske storm ’Sebastian’, som er skyld i vejrskiftet. Den bevæger sig nemlig op på vores breddegrader og passerer landet torsdag.

"Torsdag aften, når lavtrykket er passeret, trænger en kold arktisk luftmasse ned over landet, og det øger muligheden for at vågne op til et snehvidt landskab fredag morgen. Muligheden er størst i Nord- og Østjylland," oplyser DMI i en pressemeddelelse.

Instituttet oplyser desuden, at nattefrosten bliver mere udtalt hen mod mandag og tirsdag i næste uge, hvilket også kan give et tyndt lag rim mange steder.

Så det tyder på, at julemåneden begynder med vinterlige omgivelser. Vejret skifter dog allerede tirsdag i næste uge igen, da den velkendte vestenvind presser på igen, og den har både lunere luft og mere fugt med sig, oplyser DMI.

jwh

Publiceret 28 November 2019 08:42