Viktor Skytte (tv) og Martin Kapper er begge med på Ebeltoft IF’s futsal hold, som fredag aften møder Sønderborg Futsal. Arkivfoto: Martin Schultz

Viktor Skytte (tv) og Martin Kapper er begge med på Ebeltoft IF’s futsal hold, som fredag aften møder Sønderborg Futsal. Arkivfoto: Martin Schultz

Futsal: Ebeltoft IF i kamp mod et af landets bedste ligahold

Ebeltoft IF’s herre futsalhold møder fredag aften Sønderborg Futsal i den første hjemmekamp i Futsal Liga’en

Af
Martin Schultz

Vil man stifte bekendtskab med den særlige indendørs fodbold disciplin futsal på allerhøjeste niveau, så er det med at møde op i Ebeltoft Idrætscenter fredag aften kl. 20.00. Her møder lokale Ebeltoft IF nemlig Sønderborg Futsal, som gennem de seneste år har været et af landets allerbedste futsalhold, i Ebeltoft IF’s tredje kamp i landets bedste række, Futsal Liga.

“Vi håber, at mange af vores venner og andre interesserede i byen vil komme i Ebeltoft Idrætscenter for at se kampen. Vores to første kampe har været på udebane, så nu har vi muligheden for at skabe interesse for futsal her i byen,” siger Viktor Skytte, 20 år og anfører på Ebeltoft IF’s futsalhold.

Ebeltoft IF spiller i år for første gang i landets bedste række, og holdet har sine første point til gode efter at have tabt de to første kampe mod Søhus Stige i Odense og Aalborg Futsal Klub i Gigantium i Aalborg.

“Vi har ti mand klar til kampen mod Sønderborg Futsal, og alle har store forventninger til at det bliver en fed oplevelse. Måske kan vi komme foran og holde kampen åben,” siger Viktor Skytte om den modstand Ebeltoft IF kommer til at møde mod Sønderborg Futsal, som var to år siden var i DM-finalen, men tabte til JB Futsal Gentofte.

Futsal Liga er en sportslig oplevelse

Futsal er en særlig form for indendørs fodbold, som har vundet indpas i Danmark inden for de sidste ti år.

Futsal spilles på en bane uden bander på størrelse med en håndboldbane og med håndboldmål. En kamp består af to halvlege af 20 minutters effektiv spilletid, og hvert hold har en målmand og fire markspillere på banen af gangen. Man spiller med en mindre bold, som dog vejer det samme som en normal bold, men har en blødere inderbold. Det gør, at bolden ikke hopper så meget og derfor er nemmere at kontrollere. Det giver et meget hurtigt spil, som stiller store krav til spillernes teknik.

I Ebeltoft IF startede man med futsal ved at nogle unge seniorspillere gik sammen om at lave et hold, som klarede sig så godt til stævnerne og kom til at spille om kvalifikation til liga’en, at holdet fik tilbuddet om at spille med i landets bedste række, Futsal Liga Vest, da et hold trak sig fra turneringen.

“Det var et tilbud vi ikke kunne sige nej til, og heldigvis var Ebeltoft IF med på at lade os spille med Futsal Liga’en,” siger Viktor Skytte.

Lokale spillere med forstærkninger

Ebeltoft IF’s futsal hold består væsentligst af omkring ti unge spillere mellem 20 og 22 år med brødrene Viktor og Asker Skytte i spidsen. De allerfleste spillere som Skytte-brødrene, Martin Kapper, Tobias Kruse, Daniel Sørensen og Marcus Leicht Lillelund, spiller på Ebeltoft IF’s udendørshold i Serie 3, men til futsal-sæsonen forstærkes holdet af blandt andet Jeppe Kusk fra Mørke IF, som er holdets målmand, Frederik Ougaard fra TRIF, Benjamin Lahn Sørensen fra FC Djursland, og den for tiden skadede Asger Hausted, som spiller i Aarhus Fremad, men har en fortid i AGF og i amerikansk collegefodbold. “Drengene” styrer selv holdet og har ikke nogen træner.

De allerfleste spillere bor i og omkring Ebeltoft og har været en del af den genrejsning, som seniorfodbolden i Ebeltoft IF har oplevet i de sidste par år med oprykninger fra Serie 5 og til den nuværende placering i Serie 3.

Ti mand klar mod Sønderborg Futsal

En futsalkamp varer to gange 20 minutter i effektiv spilletid, så uret stoppes ved afbrydelser. Der er flyvende udskiftninger, så det er vigtigt at have friske spillere på bænken.

“I de første kampe havde vi ikke spillere nok på bænken,” fortæller Viktor Skytte om nederlagene på 13-1 i den første kamp mod Søhus Stige og 11-7 i den anden kamp mod Aalborg Futsal Klub.

“I Aalborg førte vi med 4-3 ved halvleg og var foran helt frem til 7-6, men så var der udsolgt og vi havde ikke spillere nok med på bænken,” fortæller Viktor Skytte.

Mod Sønderborg Futsal er der en trup på 10 spillere klar til Ebeltoft IF’s hjemmebane-premiere i Futsal Liga’en.

Publiceret 28 November 2019 20:00