Målmand Kasper Kolstrup Møller var med over tyve redninger en dominerende spiller i Nørre Djurs HK’s sejr over Hjallerup IF. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Målmand Kasper Kolstrup Møller var med over tyve redninger en dominerende spiller i Nørre Djurs HK’s sejr over Hjallerup IF. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Store Møller lukkede porten i ny sejr til Nørre Djurs HK

Nørre Djurs HK vandt trods flere afbud med 31-25 over Hjallerup IF efter en stærk slutspurt i herrernes 2. Division

Af
Martin Schultz

Et afbudsramt Nørre Djurs HK overraskede positivt og fik sin anden sejr i træk, da holdet lørdag eftermiddag på udebane vandt med sikre 31-25 over Hjallerup IF i herrernes 2. Division i håndbold. Vendelboerne tog ellers imod som tophold side om side med Frederikshavns FI, mens Nørre Djurs HK er ved at rejse sig efter en skuffende sæsonstart med blandt andet en trænerfyring inden for de seneste uger i bagagen. I en tempofyldt kamp mellem to gode hold fik Nørre Djurs HK slået hul til sidst og trak inden for de sidste ti minutter fra 22-22 til slutresultatet 31-25.

Selv om Nørre Djurs HK måtte undvære flere stamspillere, gik holdet særdeles koncentreret til opgaven med velprøvede kræfter som erstatning for en lyskenskadet Simon Søgaard Jensen og Henrik Storm Pedersen og Lasse Kristoffersen, som havde meldt afbud af private årsager. Rasmus Dalsgaard Lund og Mathias Nymark Rasmussen er stadig ude med skader.

Med på holdet mod Hjallerup IF var derfor Henrik Pedersen og Martin “Bondemanden” Jensen, og også Mikas Korsgaard Christensen var igen med og scorede fire mål fra stregen og ydede en fin indsats i forsvaret.

Kasper Kolstrup Møller stod hele kampen i Nørre Djurs HK’s mål og havde en rigtig god dag med over tyve redninger. Foran ham stod et forsvar, som ifølge træner Jan Mathiessen arbejdede “sindssyg godt”.

“Kasper spillede en af sine hidtil bedste kampe, men fik også rigtig god hjælp af et forsvar, som løste sin opgave både taktisk og fysisk. Mike Paulsen og Rasmus Secher Eldrup spillede også en stor kamp, men jeg må fremhæve hele holdet for en flot indsats imod Hjallerup IF,” siger Jan Mathiesen.

Matchede Hjallerup IF’s fysik

Nørre Djurs HK fik en fin start i Hjallerup Idrætscenter og kom hurtigt foran med tre mål. Med to minutter igen til halvleg var gæsterne foran med 13-10, men to fejl kostede mål, og derfor var stillingen ved pausen 13-12 til Nørre Djurs HK.

I 2. halvleg kom Hjallerup IF foran med 18-15, men Nørre Djurs HK holdt hovedet koldt, så stillingen midt i 2. halvleg var 20-20. Holdene fulgtes ad de næste minutter, men med syv minutter igen havde Nørre Djurs HK slået hul til 26-22 og trak derfra fra til slutresultatet 31-25.

“Vi spillede godt og disciplineret og lykkedes med det vi havde aftalt. Vi fik lukket ned for deres stærke højre fløj og deres venstre back. Jeg havde frygtet om vi kunne matche Hjallerup IF’s fysik, men vi var i stand til modstå dem. Vi spillede en fremragende kamp i forsvaret, og det gjorde det også muligt for Kasper Kolstrup Møller at præstere i målet,” siger Jan Mathiesen.

Få fejl i angrebsspillet

Men også angrebsmæssigt var der lutter roser til holdet fra træner Jan Mathiesen.

“Vi spillede en meget fin kamp angrebsmæssigt med meget få fejl. Vi plejer at lægge et højere pres, men satsede i denne kamp ikke på kontraspillet, men på at score vores mål i det etablerede angrebsspil. Ud af de 31 mål, som vi scorede, var kun de fire kontrascoringer. Vi brændte to kontramuligheder, så de allerfleste mål blev scoret i det etablerede angrebsspil. Vores to playmaker Mike Paulsen og Rasmus Secher Eldrup spillede en stor kamp og tog også over på venstre back-pladsen i stedet for Simon Søgaard Jensen, som fik et riv i lysken i vores sidste kamp. Hjallerup IF gik frem i en 5-1 opstilling i de sidste ti minutter, og det udnyttede vores to venstrehænder NIcolaj Danefeld Hansen og Nikolaj Moll Larsen. Især Danefeld var god til at udnytte den plads, som modstanderens mere offensive forsvar gav os, da vi sikrede os sejren til sidst,” slutter Jan Mathiesen.

Med sejren konsoliderede Nørre Djurs HK sig midt i rækken på en 6. plads med 10 point efter ni kampe. Lørdag møder Nørre Djurs HK Tvis 2 på udebane, og søndag 8. december tager Nørre Djurs HK imod Skive fH 2 hjemme i Nørre Djurshallen, hvorefter holdene holder julepause i turneringen.

Billedtekst:

Målmand Kasper Kolstrup Møller var med over tyve redninger en dominerende spiller i Nørre Djurs HK’s sejr over Hjallerup IF. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Kampfakta:

2. Division herrer, Pulje 1

Hjallerup IF - Nørre Djurs HK 25 - 31 (12-13)

Lørdag 23. november kl. 15.00 i Hjallerup Idrætscenter

Målscorere:

  • Mike Paulsen, 7 mål
  • Rasmus Secher Eldrup, 6 mål
  • Nicolaj Danefeld Hansen, 5 mål
  • Mikas Korsgaard Christensen, 4 mål
  • Simon Østergaard, 3 mål
  • Nikolaj Moll Larsen, 3 mål
  • Martin “Bondemanden” Jensen, 2 mål
  • Henrik Pedersen, 1 mål

Publiceret 25 November 2019 13:30