Marienhoffskolens pigehold er ubesejret i ni kampe og er nu klar til tirsdag at spille kredsfinale mod Østerhåbskolen fra Torsted. Foto: Mikkel Aslak

Marienhoffskolens pigehold er ubesejret i ni kampe og er nu klar til tirsdag at spille kredsfinale mod Østerhåbskolen fra Torsted. Foto: Mikkel Aslak

Skolefodbold: Marienhoffskolens piger er klar til kredsfinale på hjemmebane

Efter ni sejre og en målscore på 42-0 spiller Marienhoffskolens piger tirsdag formiddag midtjysk kredsfinale mod Østerbyskolen fra Torsted i DBU’s Skolefodboldturnering

Af
Martin Schultz

I ni kampe har modstanderne ikke formået at sende bolden i nettet bag Marienhoffskolens målmand Sarah Ryborg, mens Sarah’s kammerater i marken har scoret 42 kasser i en imponerende serie af sejre i DBU’s Skolefodboldturnering. Tirsdag gik det udover Skåde Skole på udebane i semifinalen, da Rebekka Thomsens scoring i 1. halvleg blev afgørende og Marienhoffskolen kunne tage hjem til Ryomgård med en 1-0 sejr. Dermed er pigerne fra Marienhoffskolen klar til kredsfinale mod Østerhåbskolen fra Torsted, som i deres semifinale slog Rønde Skole med 2-0.

Så der er lagt op til fodboldfest tirsdag kl. 10.30 på kunstgræsbanen AC Huse Park i Ryomgård, når den endelige vinder af den midtjyske kreds skal findes i den landsdækkende skolefodboldturnering, som DBU i år har overtaget efter 48 år i Ekstrabladets regi. De otte kredsvindere mødes i foråret i fire knockout kvartfinaler på vejen frem mod finalen.

Marienhoffskolens Ella Koudal Andersen i en hård nærkamp i en tidligere kamp. Til venstre ses Alberte Uldal og til højre Sofia Mønster Johansen. Foto: Mikkel Aslak

Marienhoffskolens Ella Koudal Andersen i en hård nærkamp i en tidligere kamp. Til venstre ses Alberte Uldal og til højre Sofia Mønster Johansen. Foto: Mikkel Aslak

Hele Marienhoffskolen får fri for at kunne følge kampen på den nærliggende kunstgræsbane, og forhåbentlig vil også mange af byens borgere lægge vejen forbi AC Huse Park for at se, om målmand Sarah Ryborg og resten af holdet kan levere endnu et “clean sheet” og med en sejr spille sig i forårets kvartfinale.

Pigerne er rigtig spændte

Semifinalen mod Skåde Skole blev spillet tirsdag på Lyseng Kunstgræsbane i Højbjerg.

“Det var en meget lige kamp, som blev afgjort, da Rebekka Thomsen efter 6-7 minutter scorede på et langskud uden for feltet. Etter noget ping-pong spil havnede bolden hos Rebekka, som uden tilløb med et kort aftræk sendte bolden helt op under overliggeren midt i målet og utagelig for Skåde Skoles målmand,” fortæller Mikkel Aslak, som er lærer på Marienhoffskolen. Han assisterer holdets træner Allan Nielsen, som også er lærer på Marienhoffskolen og iøvrigt tidligere seniorspiller i IF Midtdjurs.

Efter Marienhoffskolens scoring bølgede kampen frem og tilbage med mange hårde dueller. Skåde Skole pressede på for en udligning de sidste ti minutter, men pigerne fra Ryomgård stod stærkt i forsvaret og Skåde Skole blev aldrig rigtig farlige.

“De allerfleste piger spiller fodbold i IF Midtdjurs, hvor man i de senere år har skabt en rigtig god ramme omkring pigefodbolden. Enkelte af pigerne fra 9. klasse spiller i VSK Aarhus, men de fleste piger på holdet går i 6. og 7. klasse og spiller på Kolind/Midtdjurs’ U14 Liga 1-hold,” fortæller Mikkel Aslak om pigerne, som er teknisk dygtige spillere. De er vant til at begå sig på højt niveau og kan derfor klare sig så godt mod fysisk stærkere hold.

“Pigerne ser frem til kampen på tirsdag, men er rigtig spændte. Det er kun den anden kamp de spiller på hjemmebane, så det bliver nok en udfordring for dem at spille i den forventede kulisse med kammerater, forældre og familie, og andre tilskuere på sidelinjen,” siger Mikkel Aslak.

Pas på lynhurtig kantspiller

Skoleholdene fra Syddjurs har klaret sig godt i årets skolefodboldturnering, for også Rønde Skole og Ryomgård Realskole gik videre i turneringen.

Tirsdagens modstander fra Østerhåbskolen i Torsted ved Horsens gjorde det dog først af med Ryomgård Realskole med 2-1 i kvartfinalen, mens Rønde Skole derefter blev besejret med 2-0 i semifinalen. Nu venter Marienhoffskolen, og denne gang skal pigerne fra Østerhåbskolen ud og spille på fremmed kunstgræs.

Kampen mellem Østerhåbskolen og Rønde Skole var ifølge lærer Thomas Nielsen en meget god fodboldkamp.

“Det var en supertæt kamp, og sejren kunne være gået til begge sider. Østerhåbskolen kom foran efter 4 minutter, da deres ekstremt hurtige højre wingback løb fra vores forsvar. Det fik vi justeret på, og begge forsvar stod rigtig godt gennem resten af kampen. Vi måtte satse til sidst og så scorede Østerhåbskolen deres andet mål med 30 sekunder igen. Vi brændte de få chancer vi havde, mens Østerhåbskolen slog til på de to chancer de fik. Det var en tæt kamp, men hvis ret skal være ret var det ok, at de vandt, for de var mest effektive,” siger Thomas Nielsen fra Rønde Skole, som på dagen vikarierede for Rønde Skoles skolefodboldtræner Claus Svenningsen.

“Vi ville gerne have mødt Marienhoffskolen i en kredsfinale, men nu ønsker vi dem held og lykke på tirsdag. Det bliver helt sikkert en god fodboldkamp, men Marienhoffskolen skal passe på Østerhåbskolens lynhurtige kant, som mod os var en konstant trussel. Desuden havde holdet en dygtig målmand og en god midterforsvarer,” slutter Thomas Nielsen.

Kampen mellem Marienhoffskolen og Østerhåbskolen spilles tirsdag 26. november kl. 10.30 på kunstgræsbanen AC Huse Park på idrætsanlægget i Ryomgård.

FAKTA

Skolefodbold, semifinale Midtjylland

Skåde Skole - Marienhoffskolen 0 - 1 (0 - 1)

Tirsdag 19. november kl. 11.00 på Lyseng Kunstgræs i Højbjerg

Målscorer:

0 - 1 Rebekka Thomsen (7. min.)

Publiceret 23 November 2019 06:00