Glade Nørre Djurs HK spillere efter sejren over HRH 74, Roslev i Nørre Djurshallen. Foto: Martin Schultz

Glade Nørre Djurs HK spillere efter sejren over HRH 74, Roslev i Nørre Djurshallen. Foto: Martin Schultz

Divisionshåndbold: Ro på med sejr efter vild uge i Nørre Djurs HK

Nørre Djurs HK vandt med 31-26 over HRH 74, Roslev med Jan Mathiesen ved roret efter fyringen af cheftræner

Af
Martin Schultz

“Brillemanden” fra Grenaa sørgede som “håndbold-dj” for de ophidsende rytmer i hallen og kampspeaker Per Pedersen havde styr på både målscorere og udvisinger. I fan-zonen blev der slået taktfast på trommer af både unge og voksne tilhængere, og der var gang i både franske hotdogs og pommes frites i cafeteria’et.

På overfladen lignede alting sig selv, da Nørre Djurs HK søndag eftermiddag i “Hulen” i Glesborg tog imod HRH 74, Roslev i herrernes 2. Division. Men under overfladen mærkede man tyngden af kampens betydning, for ikke blot var der vigtige point på spil mod en modstander man ikke måtte tabe til. Men også var det den første kamp efter en usædvanlig turbulent uge for den ellers så stabile norddjurske håndboldbastion Nørre Djurs HK.

I tirsdags havde klubbens eliteudvalg nemlig grebet til en fyring af divisionsholdets højtprofilerede cheftræner Benny Nielsen efter en utilfredsstillende start på sæsonen med kun tre sejre ud af syv mulige - og dermed langt fra ambitionerne om at markere sig som top-tre klub i denne sæson. Den hidtidige assistenttræner Jan Mathiesen skal nu sammen med holdleder Knud Ove Nielsen, fysioterapeut Kathrine Lychau og, når det er muligt, andetholdstræner Martin Lund Nielsen sørge for at holdet genrejser sig og kommer helskindet gennem sæsonen i en række, som har vist sig at være noget stærkere end man måske havde forventet. Og på lørdag venter en lang tur og topholdet Hjallerup IF på udebane - pyha.

Træneren rolig hele kampen

Men lad os slå fast med det samme, at lettelsens suk bredte sig i “Hulen”, for Nørre Djurs HK vandt sikkert med 31-26 efter at have været foran med 17-13 ved halvleg.

“Vi brændte for mange chancer, men ellers lykkedes vores spil, og jeg synes hele holdet ydede en godkendt indsats. Vi ville sætte tempo på spillet i både angreb og forsvar, og så kom der også fejl. Flere spillere præsterede rigtig flot, men lavede også fejl. Men jeg var rolig gennem hele kampen, for jeg vidste, at vi ville slå dem på det hurtige spil,” siger træner Jan Mathiesen efter sin ilddåb i spidsen for det nye team.

HRH 74, Roslev var ikke et frygtindgydende hold, for Nørre Djurs HK overtrumfede Sallingboerne på fysikken, og også angrebsmæssigt var gæsterne til at tale med, selvom deres bagspiller Niclas Søvsø Mortensen skød hul på begge Nørre Djurs HK’s målmænd, så længe han altså havde kræfterne.

Men gæsterne hang godt på, og hver gang Nørre Djurs HK fik slået et hul, kom HRH 74, Roslev igen. Ved pausen var gæsterne bagud med 17-13, men kom ud til 2. halvleg og stillede sig i en 5-1 opstilling i forsvaret. Det forvirrede hjemmeholdets angrebsspil, og i den anden scorede gæsterne fire på stribe og fik udlignet. Holdene fulgtes ad, og gæsterne kom også for den eneste gang i kampen foran med 20-19. Men hjemmeholdet holdt fast, og ved stillingen 24-23 til Nørre Djurs HK var gæsternes kræfter sluppet op og til tilhængernes jubel kunne hjemmeholdet trække fra de sidste 12-13 minutter.

Kasper Kolstrup Møller i målet startede som levende plankeværk med en hel stribe redninger, men kunne ikke holde niveauet. Magnus Møller-Sørensen afløste “Store Møller” i begyndelsen af 2. halvleg og fik rigtig godt fat i slutningen af kampen med mange gode redninger, som var med til at tage den sidste tro på en sejr fra gæsterne.

Lettelse på og udenfor banen

Lettelsen fra sejren var også tydelige hos hjemmeholdets spillere efter kampen.

“Vi havde noget vi skulle vise. Og vi havde en god fornemmelse gennem hele kampen, alle mand. HRH 74, Roslev var et hold, som stod godt til os, og alle bidrog til sejren i denne kamp,” siger Rasmus Secher Eldrup, som startede inde som playmaker, for planen var, at der skulleløbes stærkt i de første ti minutter. Det lykkedes også med en stærk Kasper Kolstrup Møller i målet, for Nørre Djurs HK var foran på 4-1 og 5-2, men blev hentet igen og igen i løbet af kampen. Rasmus Secher Eldrup leverede tre energiske scoringer i kampen.

“Ja, det var en forløsning, og vi er på sporet igen. Det var en fin kamp, hvor vi spillede efter vores koncept både i forsvaret og i overtalsspillet. Vi havde styr på begivenhederne og var ikke nervøse for at vi ikke skulle vinde,” siger holdets anden playmaker Mike Paulsen.

Nørre Djurs HK måtte undvære Rasmus Dalsgaard Lund, som gjorde comeback sidste lørdag mod Frederikshavn FI, men som ikke var klar til denne kamp. Også Mathias Nymark Rasmussen var ude med sin skade. Da Martin “Bondemanden” Jensen ikke var disponibel på grund af barnedåb, var der bud efter Mikas Korsgaard Christensen, som er en af klubbens egne spillere fra den gyldne U18 årgang, som også Rasmus Secher Eldrup og Mathias Nymark Rasmussen er udsprunget af. Mikas Korsgaard Christensen startede med en udvisning, da han kom ind i 2. halvleg, men fik en del spilletid og nåede også en enkelt scoring inden Nikolaj Moll Larsen lukkede og slukkede til 31-26 med et energisk gennembrud.

Så ro på i Nørre Djurs HK, som lørdag skal på landevejen til Nordjylland for at møde ubesejrede Hjallerup IF, som deler førstepladen med Frederikshavn FI.

FAKTA

2. Division herrer, pulje 1

Nørre Djurs HK - HRH 74, Roslev 31- 26 (17 - 13)

Lørdag 16. November kl. 14.00 i Nørre Djurshallen i Glesborg

Udvisninger:

 • Mikkel Milling, 2 min.
 • Mikas Korsgaard Christensen, 2 min.

Målscorere:

 • Simon Søgaard Jensen, 6 mål
 • Henrik Stom Pedersen, 6 mål
 • Nicolaj Danefeld Hansen, 6 (3) mål
 • Simon Østergaard, 4 mål
 • Rasmus Secher Eldrup, 3 mål
 • Mike Paulsen, 2 mål
 • Nikolaj Moll Larsen, 2 mål
 • Lasse Kristoffersen, 1 mål
 • Mikas Korsgaard Christensen, 1 mål

Publiceret 19 November 2019 13:00