Klaus Allermann (tv.), formand for Nørre Djurs HKs eliteudvalg sammen med den nu detroniserede cheftræner Benny Nielsen ved præsentationen af den nye mand på bænken i efteråret 2017. Foto: Lars Norman Thomsen

Klaus Allermann (tv.), formand for Nørre Djurs HKs eliteudvalg sammen med den nu detroniserede cheftræner Benny Nielsen ved præsentationen af den nye mand på bænken i efteråret 2017. Foto: Lars Norman Thomsen

Divisionshåndbold: Nørre Djurs HK fyrer cheftræner

Nørre Djurs HK har tirsdag opsagt samarbejdet med cheftræner Benny Nielsen, oplyser klubbens eliteudvalg i en kortfattet pressemeddelelse her til aften

Af
Lars Norman Thomsen

Nørre Djurs HKs ambitiøse eliteprojekt, 2. Divisionsholdet for herrer, har ikke fået den start på turneringen, som klubben havde håbet.

Tre sejre og fire nederlag gør, at der lige nu er langt til målsætningen om en placering i top-3.

Det fik tirsdag konsekvenser, idet klubbens eliteudvalg med formand Klaus Allermann og den spillende elitechef Nicolaj Danefeld valgte at opsige samarbejdet med cheftræner Benny Nielsen, som tiltrådte i klubben i 1. maj 2018 efter oprykningen til 2. Division var kommet i hus.

Nu er Benny Nielsen fortid, og træningen fremover skal assistenttræner Jan Mathiesen sekunderet af det mangeårige Nørre Djurs HK-ikon Knud Ove Nielsen og fysioterapeut Kathrine Lychau tage sig af træningen.

Det meddeler eliteudvalget i en kortfattet pressemeddelelse med bemærkningen: "Vi håber og tror, at det vil give spillerne motivation til at skabe gode resultater resten af sæsonen."

Trioen står i spidsen for holdet i søndagens hjemmekamp HRH 74, Roslev klokken 14.

Et scoop

Benny Nielsen blev betragtet som lidt af scoop at få til Glesborg. Han var i de unge år selv topspiller i AGF i landets bedste række, sågar som anfører. Det blev til næsten 200 divisionskampe og enkelte B-landskampe.

Efter den aktive karriere begyndte Benny Nielsen på trænergerningen. Han har været træner i både Ligaen og 1. division i de seneste 25 år. Blandt de største bedrifter var en 9 årig periode i Silkeborg/Voel hvor han rykkede op fra 2. division til Ligaen, og endda forblev i Ligaen, med et hold hovedsageligt bestående af lokale spillere.

Også i DHF regi har Benny Nielsen en lang karriere og var talenttræner/områdeleder i 17 år, hvor han var med til at sikre udviklingen af de danske talenter.

Benny Nielsen var cheftræner på juniorlandsholdet i to perioder og vandt i 2005 U21 VM i Ungarn med spillere som Rene Toft og Morten Olsen. Benny Nielsen var også med det Grønlandske landshold til VM i Tyskland i 2007.

I forbundsregi har Benny Nielsen været instruktør på DHF´s Diplomtræner kurser, og han har været formand for DHFs uddannelsesudvalg.

Publiceret 12 November 2019 22:00