Nørre Djurs HK’s spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen blev topscorer med otte mål i 30-24 nederlaget til Frederikhavn FI. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Nørre Djurs HK’s spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen blev topscorer med otte mål i 30-24 nederlaget til Frederikhavn FI. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Nyt nederlag og silken er tyndslidt hos Nørre Djurs HK

Nørre Djurs HK misbrugte for mange chancer og tabte med 30-24 til topholdet Frederikshavn FI i 'Hulen' i Glesborg

Af
Martin Schultz

“Det er ikke gået som vi have troet. Vores mindset skal være anderledes. Nu skal vi kikke nedad i tabellen.”

Så klart udtrykker cheftræner Benny Nielsen situationen, efter at Nørre Djurs HK lørdag eftermiddag tabte den fjerde ud af syv kampe, da topholdet Frederikshavn FI i Nørre Djurshallen i Glesborg vandt med 30-24 efter 15-9 ved pausen.

Nørre Djurs HK, som i foråret sluttede i den bedste halvdel i debutsæsonen i 2. division, havde inden turneringsstarten i dette efterår meldt ud, at et fysisk stærkere og spillemæssigt forstærket hold ville gå efter en top-tre placering. Men dels har rækken vist sig at være væsentligt stærkere end sidste år, og dels har det spillemæssigt ikke fungeret optimalt i de første kampe, hvor Nørre Djurs HK samtidig har mødt nogle af rækkens stærkeste hold.

Det slog i lørdagens kamp ud i tydelig frustration både på og udenfor banen.

“Men det er os selv, der ikke griber muligheden. Vi vinder ikke denne kamp, fordi vi mangler skarphed i angrebet. Og der er ingen grund til at hænge med hovedet, fordi vi er bagud med et par mål. Det er som om silken er tyndslidt hos spillerne efter de mange nederlag. Så nu skal der ske noget oppe i hovedet på spillerne. Det skal ikke se let og legende eller smart ud. Bolden skal bare ind i kassen,” siger Benny Nielsen om de mange misbrugte chancer i kampen mod Frederikshavn FI.

Store bogstaver i pausen

Til kampen mod topholdet var der comeback til Rasmus Dalsgård Lund efter mange ugers fravær på grund af en fodskade. Og stregspilleren med den store betydning i forsvarsspillet fik 13 minutter på banen i starten af 2. halvleg. Rasmus Dalsgård Lund skulle have en skånsom start i sit comeback, men viste potentialet frem, og første halvdel af 2. halvleg blev også Nørre Djurs HK’s bedste periode i kampen, hvor gæsternes forspring blev reduceret til tre mål. Mathias Nymark Rasmussen er stadig ude med en skade efter et slag på knæet.

“Jeg synes det var et meget usikkert dommerpar, og vi fik i 1. halvleg alle tvivlskendelser imod os. Det påvirkede os på en uheldig måde, og vi fik to udvisninger tidligt i kampen. Henrik Storm Pedersen blev kantet på fløjen og blev slået helt ud af sin naturlige springrytme. Det var lige til et rødt kort, men blev ikke dømt,” fortæller Benny Nielsen.

“Vi var bagud med nogle mål gennem 1. halvleg, men tog et dyk i slutningen af halvlegen og var derfor bagud med seks mål ved pausen. Jeg talte med meget store bogstaver i pausen, og vi kom da også ud til 2. halvleg med et helt andet udtryk. Efter 13 minutter stod det 20-17 til gæsterne, og med 17 minutter igen var der masser af muligheder for at vende kampen,” mener Benny Nielsen.

Men mulighederne blev ikke udnyttet, og så fadede kampe ud for hjemmeholdet.

“Vi havde alle muligheder for at komme tilbage i kampen, men vi lod os slå ud for let. Med 8-9 minutter igen brændte vi 100 procent chancer i tre angreb i træk,” siger Benny Nielsen, som roser de to venstrehænder, topscorer Nicolaj Danefeld Hansen og unge Nikolaj Moll Larsen. Også Simon Søgaard Jensen får ros - han “knoklede som et bæst”. Til gengæld ramte ingen af de to målmænd Kasper Kolstrup Møller og Magnus Møller-Sørensen dagen og kunne ikke bidrage med de kampafgørende redninger.

Brug for kvalitet udefra

Den spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen er helt med på, at Nørre Djurs HK’s nuværende situation er langt fra den top-tre placering, som han havde ambitioner om ved sæsonstarten.

“Vi mangler 10-15 procent i forhold til de bedste hold i rækken. Og når man taber kampe, så mister man selvtillid og troen på egne evner. Men vi er inde i et godt og stabilt træningsforløb, hvor vi lægger lag på lag på vores spil. Vi har et rigtig godt 2. Divisionshold, men vi er startet sæsonen med at møde rækkens bedste hold, og der har vi ikke været helt klar. Så vi må træne hårdt for at hente de manglende procenter,” siger Nicolaj Danefeld Hansen.

Holdet har også fået tilgang af de to profiler Mike Paulsen og Lasse Kristoffersen, som har skullet spilles ind på holdet. Men Nicolaj Danefeld Hansen afviser, at holdet kan klare sig uden tilgang af kvalitetsspillere.

“Der er en verden til forskel på 2. og 3. Division. Og hvis vi vil være med på eliteniveau, må vi forstærke holdet med kvalitet udefra. Vi kan ikke gøre det alene med vores egne unge spillere, men vi skal finde balancen mellem egne spillere og spillere udefra,” siger Nicolaj Danefeld Hansen.

Han er meget stolt over klubbens andethold i Jyllandsserien, som han håber kan slutte på 1. pladsen i puljen inden rækken ombrydes til jul og der spilles om oprykning til 3. division.

Men i 2. Division skal der point ind på Nørre Djurs HK’s konto, og det skal der helst komme med en sejr på søndag kl. 14.00, når HRH 74, Roslev kommer på besøg i “Hulen” i Glesborg. Holdet fra Roslev ligger side om side med Nørre Djurs HK i tabellen, og begge hold har 6 point for syv kampe.

Kampfakta:

2. Division herrer, pulje 1

Nørre Djurs HK - Frederikshavn FI 24 - 30 (9 - 15)

Lørdag 9. november kl. 16.00 i Nørre Djurshallen i Glesborg

Udvisninger:

 • Lasse Kristoffersen, 2 x 2 min.
 • Rasmus Dalsgård Lund, 2 min.
 • Rasmus Secher Eldrup, 2 min.
 • Nicolaj Danefeld Hansen, 2min.

Målscorere:

 • Nicolaj Danefeld Hansen, 8(3) mål
 • Simon Søgaard Jensen, 3 mål
 • Nikolaj Moll Larsen, 3 mål
 • Mike Paulsen, 3(1) mål
 • Henrik Storm Pedersen, 2 mål
 • Rasmus Secher Eldrup, 2 mål
 • Simon Østergaard, 1 mål
 • Lasse Kristoffersen, 1 mål
 • Rasmus Dalsgård Lund, 1 mål

Publiceret 10 November 2019 23:00