Genrefoto

Genrefoto

To teenagere skal flere år i fængsel for hjemmerøveri

To drenge på henholdsvis 16 og 17 år er blevet dømt fængselsdomme for hjemmerøveri mod en mand i i Ryomgård

To teenage-drenge på 16 og 17 år fra Ryomgård er torsdag ved Retten i Randers blevet idømt henholdsvis tre og et halvt års fængsel samt tre år og syv måneders fængsel for et hjemmerøveri begået mod en 28-årig mand på hans bopæl i Ryomgård. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Hjemmerøveriet fandt sted onsdag 26. juni om aftenen, hvor en dengang 28-årig mand sad alene i sin stue og så fjernsyn. Han kunne se, at der blev taget i håndtaget på havedøren. Kort tid efter blev der ringet på døren.

Da manden åbnede døren, stod der to personer uden for iført sort maskering og bevæbnede med knive. De to personer skubbede døren og den 28-årige og trængte ind i huset, hvorefter den ene af dem råbte: ”Giv mig pengene”. Det fremgår af pressemeddelelsen fra Østjyllands Politi.

Den 28-årige mand svarede, at han kun havde de 200 kroner, der lå på køkkenbordet, og han gav pengesedlen til dem.

Herefter blev han tvunget til at fremvise sin pung, men da der ikke var nogen penge i den, hævede den ene af gerningsmændene sin kniv mod den 28-årige, mens den anden gik rundt i huset og søgte efter flere værdigenstande. Da de fandt ud af, at der ikke var andet af værdi i huset forlod de huset igen.

Anholdt halvanden uge senere

Den 28-årige mand syntes, at han havde set den ene af personerne i bybilledet før. Ved hjælp af søgning på nettet og på Facebook fandt han frem til den 16-årige gerningsmand, som han var helt sikker på, var identisk med den ene af de to røvere.

I forbindelse med efterforskningen fandt politiet også frem til den anden person, og den 8. juli blev de to drenge på 16 og 17 år anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet. Den videre efterforskning indebar blandt andet en kortlægning af de to mænds færden via GPS-koordinater fra deres telefoner.

”De tiltalte maskerede sig og trængte ind i en tilfældig borgers private hjem og begik røveri. Det er en alvorlig forbrydelse uanset udbyttet, og jeg er tilfreds med, at de nu er idømt længerevarende fængselsstraffe på trods af deres unge alder. I straffen indgår det i sig selv som en skærpende omstændighed, at de trængte ind i privat hjem for at begå røveri, og derfor er jeg tilfreds med dommen i dag,” siger anklager Jacob Gents i pressemeddelelsen fra Østjyllands Politi.

Den 17-årige dreng modtog dommen, mens den 16-årige udbad sig betænkningstid. De blev begge varetægtsfængslet frem til afsoning af deres domme.

jwh

Publiceret 07 November 2019 16:18