Stor glæde hos Kvadrat, som vinder EY Entrepreneur Of The Year i Region Midtjylland. Ebeltoft-virksomheden er nu klar til landsfinalen 28. november. Foto: EY Entrepreneur Of The Year

Stor glæde hos Kvadrat, som vinder EY Entrepreneur Of The Year i Region Midtjylland. Ebeltoft-virksomheden er nu klar til landsfinalen 28. november. Foto: EY Entrepreneur Of The Year

Kvadrat er EY Entrepreneur Of The Year i Region Midtjylland

Fornem hæder til Ebeltoft-virksomheden, som bliver regionens repræsentant ved landsuddelingen

Kvadrat A/S ved Anders Byriel og Mette Bendix er den regionale vinder 2019 i vækstkonkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. Det skriver EY (Ernst & Young, red.) i en pressemedelelse.

Kvadrat er førende leverandør af teknologisk nyskabende og moderne kvalitetstekstiler. Det er anden generation, som leder virksomheden i dag, og juryen fremhæver, at der er skabt en markant transformation med et imponerende fokus på innovation, partnerskaber og globalisering.

”Juryen har lagt vægt på, at det er en virksomhed, som har indtaget verdensmarkedet og har en førende position på sit felt. Nytænkning og produktudvikling, når vi taler design og funktionalitet er afgørende faktorer. Anden generation i virksomheden har sat en markant retning og præg på virksomheden,” siger Jens Weiersøe Jakobsen, Partner i EY og ansvarlig for region Midtjylland i EY Entrepreneur Of The Year i pressemeddelelsen.

Stærkt og passioneret lederskab og også tilgangen til bæredygtighed, som gennemsyrer tilgangen i alle dele af virksomheden har fanget juryens opmærksomhed, lyder det videre.

Danske Bank er i år med som ny hovedsamarbejdspartner, og områdedirektør for erhverv, Poul Nielsen, er glad for at få lov til at være med til at kaste lys over de virksomheder, der gør det godt.

”Mange virksomheder gør det godt og skaber vækst og arbejdspladser i Midtjylland. Alene at være nomineret i konkurrencen er et bevis på, at man som virksomhed gør en forskel og fungerer som rollemodel for andre”.

Regionen har fortsat fart på væksten

361 virksomheder i region Midtjylland kunne i år leve op til vækstkravene til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. Det er tre procent flere end sidste år og en flot udvikling i et år, hvor kurven ellers flader ud.

Ved kåringen onsdag var Kvadrat oppe mod andre stærke nominerede, heriblandt de øvrige fire finalister i regionen, som også blev hyldet ved festlighederne:

· P. Olesen og Sønner A/S, der specialiserer sig i nedbrydning, miljøsanering og demontering.

· Sinful ApS, der er en af Skandinaviens største e-commerce virksomhed med sexlegetøj.

· Sports Group Denmark A/S, der designer, producerer og distribuerer sports- og fritidstøj til mænd, kvinder og børn.

· Søstrene Grenes Holding ApS, der udvikler nye designs inden for bl.a. interiør, hobby, køkken og legetøj.

Med sejren er Kvadrat klar til landskåringen i EY Entrepreneur Of The Year, som finder sted i Lokomotivværkstedet i København den 28. november.

Vinder af EY Entrepreneur Of The Year 2018 var Mobile Industrial Robots.

Fakta

EY Entrepreneur Of The Year

  • EY Entrepreneur Of The Year er en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.
  • EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mere end 60 lande og er dermed verdens største vækstkonkurrence, der internationalt afholdes for 33. gang i år.
  • Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, bl.a. entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.
  • De stærkeste danske kandidater deltager i regionskåringerne, før landsvinderen i år kåres den 28. november 2019 i København.

Publiceret 07 November 2019 15:37