Stor glæde hos Kvadrat, som vinder EY Entrepreneur Of The Year i Region Midtjylland. Ebeltoft-virksomheden er nu klar til landsfinalen 28. november. Foto: EY Entrepreneur Of The Year

Stor glæde hos Kvadrat, som vinder EY Entrepreneur Of The Year i Region Midtjylland. Ebeltoft-virksomheden er nu klar til landsfinalen 28. november. Foto: EY Entrepreneur Of The Year

Kvadrat er EY Entrepreneur Of The Year i Region Midtjylland

Fornem hæder til Ebeltoft-virksomheden, som bliver regionens repræsentant ved landsuddelingen

Kvadrat A/S ved Anders Byriel og Mette Bendix er den regionale vinder 2019 i vækstkonkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. Det skriver EY (Ernst & Young, red.) i en pressemedelelse.

Kvadrat er førende leverandør af teknologisk nyskabende og moderne kvalitetstekstiler. Det er anden generation, som leder virksomheden i dag, og juryen fremhæver, at der er skabt en markant transformation med et imponerende fokus på innovation, partnerskaber og globalisering.

”Juryen har lagt vægt på, at det er en virksomhed, som har indtaget verdensmarkedet og har en førende position på sit felt. Nytænkning og produktudvikling, når vi taler design og funktionalitet er afgørende faktorer. Anden generation i virksomheden har sat en markant retning og præg på virksomheden,” siger Jens Weiersøe Jakobsen, Partner i EY og ansvarlig for region Midtjylland i EY Entrepreneur Of The Year i pressemeddelelsen.

Stærkt og passioneret lederskab og også tilgangen til bæredygtighed, som gennemsyrer tilgangen i alle dele af virksomheden har fanget juryens opmærksomhed, lyder det videre.

Danske Bank er i år med som ny hovedsamarbejdspartner, og områdedirektør for erhverv, Poul Nielsen, er glad for at få lov til at være med til at kaste lys over de virksomheder, der gør det godt.

”Mange virksomheder gør det godt og skaber vækst og arbejdspladser i Midtjylland. Alene at være nomineret i konkurrencen er et bevis på, at man som virksomhed gør en forskel og fungerer som rollemodel for andre”.

Regionen har fortsat fart på væksten

361 virksomheder i region Midtjylland kunne i år leve op til vækstkravene til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. Det er tre procent flere end sidste år og en flot udvikling i et år, hvor kurven ellers flader ud.

Ved kåringen onsdag var Kvadrat oppe mod andre stærke nominerede, heriblandt de øvrige fire finalister i regionen, som også blev hyldet ved festlighederne:

· P. Olesen og Sønner A/S, der specialiserer sig i nedbrydning, miljøsanering og demontering.

· Sinful ApS, der er en af Skandinaviens største e-commerce virksomhed med sexlegetøj.

· Sports Group Denmark A/S, der designer, producerer og distribuerer sports- og fritidstøj til mænd, kvinder og børn.

· Søstrene Grenes Holding ApS, der udvikler nye designs inden for bl.a. interiør, hobby, køkken og legetøj.

Med sejren er Kvadrat klar til landskåringen i EY Entrepreneur Of The Year, som finder sted i Lokomotivværkstedet i København den 28. november.

Vinder af EY Entrepreneur Of The Year 2018 var Mobile Industrial Robots.

Fakta

EY Entrepreneur Of The Year

  • EY Entrepreneur Of The Year er en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.
  • EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mere end 60 lande og er dermed verdens største vækstkonkurrence, der internationalt afholdes for 33. gang i år.
  • Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, bl.a. entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.
  • De stærkeste danske kandidater deltager i regionskåringerne, før landsvinderen i år kåres den 28. november 2019 i København.

Publiceret 07 November 2019 15:37

Replik: Tre politikere har reageret

NORDDJURS Avisen har givet samtlige 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Norddjurs mulighed for at kommentere på henvendelsen fra Henrik Holmsted Pedersen og den kritik, der rejses af sagsforløbet. Tre af de lokale politikere har reageret - formanden for Voksen- og Plejeudvalget, Lars Møller, (S), SF's Mads Nikolajsen og den konservative Benny Hammer.

Lars Møller indleder sit svar med at nævne, at det er koordineret med borgmester Jan Petersen, (S).

"Forvaltningen i Norddjurs Kommune modtog afgørelsen fra ministeriet 31. oktober 2019. Dagen efter den 1. november blev der skrevet ud til voksen- og plejeudvalget og borgmesteren og orienteret om afgørelsen. Samtidig blev både udvalget og borgmesteren orienteret om, at afgørelsen ville blive drøftet med Randers Kommune samt at afgørelsen ville blive drøftet med advokatfirmaet Bech-Bruun, da der jævnførende ministeriets skrivelse er flere forskellige muligheder for at tilpasse de formelle rammer for samarbejdet, så det får en form, der er lovlig. Desuden blev voksen- og plejeudvalget og borgmesteren oplyst om, at så snart, der er sket en afklaring og udarbejdet en beskrivelse af de forskellige løsningsmuligheder, så vil sagen blive forelagt til politisk behandling. Tilsvarende oplysninger afgav borgmesteren til hele kommunalbestyrelsen i forbindelse med kommunalbestyrelsens møde i november 2020," fortæller Lars Møller.

Ikke udenom eller bagom

Han mener, at der således ikke er tale om, at forvaltningen er gået hverken udenom eller bagom politikerne i arbejdet med at finde en alternativ samarbejdsform med Randers.

"Af afgørelsen fra Social- og Indenrigsministeriet fremgår det, at der er flere måder at lovliggøre samarbejdet på via alternative organiseringsmåder. Når Randers Kommune og Norddjurs Kommune i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun har afklaret, hvordan de formelle rammer omkring samarbejdet kan tilpasses, så vil der blive fremsendt en sag til politisk behandling i både voksen- og plejeudvalget, økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen. Det er forventningen, at det finder sted i løbet af perioden februar – april 2020," oplyser Lars Møller.

Begrænset aktindsigt

"27. november 2019 modtog Norddjurs Kommune en anmodning om aktindsigt fra advokatfirmaet Horten. Efterfølgende har velfærdssekretariatet i løbet af december 2019 været i dialog med Horten om på vis vegne, de søger aktindsigt, og hvilket materiale de konkret ønsker aktindsigt i. Generelt skal aktindsigter afgrænses, så forvaltningen kan finde materialet indenfor et rimeligt tidsforbrug på 25 timer – jævnførende offentlighedsloven. For at få en endelig afklaring af ovenstående forhold - herunder også om aktindsigten vedrører oplysninger om et konkurrerende advokatfirma - har velfærdsforvaltningen efter aftale med Randers Kommune anmodet vores advokatfirma Bech-Bruun om i starten af januar 2020 at tage kontakt til Horten på vegne af Norddjurs Kommune. Det kan oplyses, at Bech-Bruun også på vegne af Randers Kommune har fremsendt en lignende skrivelse til Horten. I det øjeblik, at afklaringen af aktindsigtens omfang foreligger, så fremsender Norddjurs Kommune hurtigst muligt materialet til Horten," fregår det af svaret fra Lars Møller.

Godkendt leverandør

Han runder af med at oplyse, at Det Danske Madhus er godkendt leverandør af madservice i Norddjurs Kommune og dermed har kommunens ældre hjemmeboende borgere mulighed for at få mad fra Det Danske Madhus, hvis de ønsker det. Det Danske Madhus har været godkendt leverandør i flere år – også da maden blev produceret i samarbejde med Syddjurs Kommune i regi af Djurs Mad.

Helt ok

Mads Nikolajsen fra SF er kritisk over for Henrik Holmsted Pedersens ageren i sagen.

"SF fandt madsamarbejdet med Randers Kommune helt ok. Jeg forstår ikke Henrik Holmsted Pedersen og Enhedslistens korstog imod, at kommuner samarbejder og kan levere til hinanden efter godkendte aftaler. Da samarbejdet med Syddjurs Kommune i det kommunale madhus blev opgivet, var samarbejde med Randers Kommune helt ok, også i følge tilsynsmyndigheden. Vi så også gerne samarbejde med Randers Sygehus og deres berømte økologiske køkken om madleverance, men det var ikke aktuelt," siger Mads Nikolajsen.

Han fortæller, at man bruger advokat i Norddjurs kamp for at få anerkendt kommunens løsning.

Vil vinde - ikke tabe

"Det er ok at kommunens advokat arbejder uden at modparten - et privat madhus - skal havde indsigt i alle sin modparts overvejelser. Vi kæmper for at vinde vores sag, ikke for at tabe. Jeg ser gerne at vi mere bruger lokal advokat - og alle mulige andre ydelser - men vi skal også have en advokat, der kender det helt specielle område. Det er meget usædvanligt, at en minister underkender sit eget tilsyn - som her," siger Mads Nikolajsen.

Helt uenig

Den konservative Benny Hammer er helt uenig.

"Det her er en irriterende sag, som har været træls at have med at gøre lige fra dag et. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke har været valgt en højere grad af åbenhed - og at sagen allerede nu havde været i Voksen og Plejeudvalget - og senere i kommunalbestyrelsen. Hvorfor dog pakke tingene væk i stedet for at få dem på bordet i al offentlighed," spørger han.

Han mener, at det eneste rigtige er at sende madopgaven i udbud i en åben proces.

"Jeg kan godt se, at det ender med endnu en advokatregning af de store fra Bech-Bruun, og jeg forstår til fulde vreden fra Det Danske Madhus. Det skal da ikke være Bech-Bruun, der skal afgøre, hvordan vi som kommune giver aktindsigt, for så er vi ude på et skråplan. Jeg håber ikke, at det hele er begrundet i, at nogle mener, at det kun er i det offentlige, der kan laves ordentlig ældremad. Den opgave kan lige så godt klares af en privat leverandør," mener Benny Hammer.