Rasmus G. Thomsen (tv.) blev Ådalens store helt i kampen, og Nikolaj 'Rambo' Voldby fightede en vis legemesdel ud af bukserne. Foto: IF Ådalen

Rasmus G. Thomsen (tv.) blev Ådalens store helt i kampen, og Nikolaj 'Rambo' Voldby fightede en vis legemesdel ud af bukserne. Foto: IF Ådalen

Seriefodbold - playoff: Overlegne Auning IF hældt ud på straffespark af Ådalen IF

Ådalen IF’s målmand Rasmus Thomsen var kampens dominerende spiller, da Ådalen IF vandt playoff-kampen mod Auning IF efter straffesparkskonkurrence

Af
Martin Schultz

“Det var en af de mest ufortjente sejre, jeg har vundet.”

Klart og ærligt sagt af Ådalen IF’s træner Lasse Dahl Sørensen, efter at hans hold tirsdag aften på kunstgræsbanen i Hornslet havde besejret Auning IF med 4-3 efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. Kampen stod 1-1 efter den ordinære spilletid. Der blev ikke scoret i den forlængede spilletid, hvorefter de to hold skulle sparke hver fem straffespark. Her kronede Ådalen IF’s målmand Rasmus Thomsen en stor aften ved at snuppe tre straffespark.

“Auning IF var meget bedre end os. Holdet stod meget kompakt og så havde spillerne en plan, når de angreb. De fandt ud af at lukke os helt ned, og vi kom ikke til nogen chancer,” siger Lasse Dahl Sørensen.

“Det var en kamp, som vi skulle have vundet stort, men vi scorede ikke på vores chancer. Skudstatistikken var 15-2 i vores favør, men vores effektivitet var meget ringe,” siger Auning IF’s træner Claus Svenningsen.

“Vi havde hverken marginalerne eller dommeren på vores side, for vi fik også annulleret en scoring fra Asger Køtter, hvor bolden var over stregen. Men Ådalen IF havde også en meget dygtig målmand i denne kamp. Flere bolde så jeg i mål, og så fik han alligevel labben på,” fortæller Claus Svenningsen.

Ådalen IF ude i ren overlevelse

Efter en målløs 1. halvleg kom Auning IF foran med 1-0 midt i 2. halvleg, da Asger Køtter headede et godt indlæg fra højre side i mål.

“Vi spillede den godt rundt og fik spillet dem tynde, så der blev slået et fint indlæg fra højre side. Det var lidt af en forløsning efter alle de brændte chancer,” siger Auning IF’s træner Claus Svenningsen.

Men stik imod spil og chancer fik Ådalen IF udlignet i det 77. minut, da bolden efter et hjørnespark lidt tilfældigt endte i bagrummet i feltet, hvor Mads Klinke Espensen kunne heade bolden i mål til 1-1.

Begge hold gik efter at afgøre kampen og fortsatte det tempofyldte spil, og også i den forlængede spilletid var der fuld tænding på kampen.

“I 2. halvleg af den forlængede spilletid fik vi Jacob Andersen udvist med gult kort, og da var vi presset i bund. Det var ren overlevelse, og vi kunne sket ikke få fat i bolden,” fortæller Lasse Dahl Sørensen.

I straffesparkskonkurrencen kom Auning IF foran med 3-2, hvorefter begge hold brændte to straffespark. Thomas Høgh Mikkelsen udlignede til 3-3, hvorefter Mikkel Schnoor brændte Auning IF’s sidste forsøg. Derefter kunne Jacob Gyvelgaard Pedersen, som er en af Ådalen IF’s faste straffesparksskytter, afgøre kampen, og han scorede bag Auning IF’s målmand Martin Laursen.

Målmand blev kampens spiller

Med nederlaget i straffesparkskonkurrencen er en godkendt sæson slut for Auning IF, som efter oprykning fra Serie 4 i sommer sluttede som nr. 2 i Serie 3 efter suveræne Nørager B. Træner Claus Svenningsen fortsætter og har papir på samarbejdet et år mere. De to spillere Andreas Dahl Andersen og Morten Meldgaard Fisker fortsætter som assistenttræner og holdleder, og Claus Svenningsen forventer, at det meste af truppen er klar igen på træningsbanen til januar.

Ådalen IF og den snart forhenværende træner Lasse Dahl Sørensen skal ud i en playoff kamp mere for at få afgjort, om det bliver til oprykning til Serie 2.

Tirsdag aften kl. 19.30 skal Ådalen IF til Hammel for på kunstgræs at møde Serie 2-holdet Hammel GF.

“Vi har spillet i Serie 3 med Hammel GF’s andethold, så jeg tror de kender mere til os end vi kender til dem. Men som et Serie 2-hold kommer Hammel GF sikkert med mere fysik og tempo end vi er vant til. Vi vil prøve at holde kampen lige og kæmpe vores chance,” slutter Lasse Dahl Sørensen om sin snart sidste kamp som træner for Ådalen IF.

Målmand Rasmus Thomsen stod en fremragende kamp mod Auning IF og blev valgt til kampens spiller med, ifølge Lasse Dahl Sørensen, “vistnok alle stemmer undtagen hans egen”.

Kampfakta:

Serie 3, playoff kamp

Ådalen IF - Auning IF 1 - 1 (0 - 0) 4 - 3 efter straffespark

Tirsdag 5. november kl. 19.00 på Hornslet Kunstgræsbane

Målscorere:

  • 0 - 1 Asger Køtter (69. min.)
  • 1 - 1 Mads Klinke Espensen (77. min.)
  • 1 - 2 Bobby Brix (straf.)
  • 2 - 2 Jonas Andersen (straf.)
  • 2 - 3 Andreas Dahl Andersen (straf.)
  • 3 - 3 Thomas Høgh Mikkelsen (straf.)
  • 4 - 3 Jacob Gyvelgaard Pedersen (straf.)

Publiceret 06 November 2019 19:00