Dennis Holdgaard ser flere muligheder i sit KPI mandskab end en placering i den nederste region i Serie 1. Arkivfoto

Dennis Holdgaard ser flere muligheder i sit KPI mandskab end en placering i den nederste region i Serie 1. Arkivfoto

Seriefodbold: KPI har formatet til en topplacering

Cheftræner Dennis Holdgaard ser ikke kun Kolind-Perstrups bedste hold som et stabilt Serie 1 hold, der lige klarer skærene hvert år

Af
Lars Norman Thomsen

Kolind-Perstrups (KPIs) bedste seniorhold i Serie 1 havde kun æren at spille for i sæsonens sidste kamp søndag mod ASA på Kolind Park.

ASA havde allerede sikret sig oprykning til Serie 1, og er ifølge cheftræner i KPI, Dennis Holdgaard, 43, rækkens klart bedste mandskab.

"Jeg tiltror dem gode chancer for at få fodfæste i Jyllandsserien, selvom de vil få langt hårdere modstand her end i Serie 1," siger Dennis Holdgaard.

KPI bed godt fra sig i opgøret og førte også 1-0 ved pausen på et mål af tilbagevendte Jacob Degn-Larsen.

"Vi havde også en kæmpe mulighed for at komme på 2-0, da vi blot skulle sparke bolden i et tomt mål, fordi målmanden lå på jorden ude på banen. Desværre ramte vi blot målmanden," fortæller Dennis Holdgaard.

Tre mål efter pausen

I den sidste halve time viste topholdet sin klasse ved at score tre gange til slutresultatet 3-1.

"Det ene mål blev scoret på et fantastisk flot hovedstød, som man bare må lette på hatten over. I de to andre tilfælde kom vi lige en smule for sent, og det straffer et tophold som ASA," konstaterer en nøgtern Dennis Holdgaard.

Tre point flere ...

Resultatet betød, at KPI slutter sæsonen på en femteplads efter 7 sejre og 7 nederlag og en målscore på 29-26.

- Er det godkendt, Dennis Holdgaard?

"Ja, i det store hele, men kigger vi tilbage, er der i hvert fald tre kampe, blandt andet de to mod Vivild, hvor vi burde have fået mere ud af det, og mindst det ene point, så havde meget set anderledes ud i forhold til vores placering."

- Hvordan ser fremtiden ud på spillerfronten?

"Vi regner med at få vores anfører Daniel Bagger Pedersen klar til sæsonstarten i foråret 2020 efter, at han har været væk det meste af efteråret grundet en rygoperation. Rasmus Meyland har også været meget væk og kommer tilbage. Ellers forventer jeg, at truppen forbliver intakt. De ældste spillere som Kasper Høegh Therkildsen, Mikkel Stær, Claus Koch og Stig Zacher forventer jeg fortsat vil hjælpe, hvis der er brug for det, selv om de ikke træner ret meget. Det samme med Nikolaj 'Myre' Martinsen, der har et dårligt knæ, og nok aldrig kommer i gang for alvor. Han har også trådt hjælpende til i de sidste kampe."

- Hvordan ser du på holdets muligheder? Træner du et stabilt Serie 1 hold, der ikke har mulighed for noget mere?

"Jeg sagde til spillerne efter den sidste kamp, at der er mere i dette hold end en placering under midten i Serie 1. Vi har unge spillere på vej, der udvikler sig godt, så jeg tror fuldt og fast på, at vi kan blive et top-tre hold i Serie 1. Jyllandsserien kræver meget, så det er ikke et tema nu og her, hvis vi skal se realistisk på det. Mest af alt handler det om kontinuitet og muligheden for at stille de samme 11-12 spillere til hver kamp. Det har desværre ikke været muligt i dette efterår."

- Træningsindsatsen har du fortalt tidligere har været for nedadgående. Hvad har I af løsninger for at få flere på træningsbanen?

"Jeg synes, førsteholdsspillerne har trænet stabilt, mens det har knebet med at få bredden med. Det startede ellers lovende i foråret, hvor vi nogle gange var over 30 til træning, men her i efteråret har folk fra vores andethold ikke trænet ret meget. Det er et tema hos KPI, også hos bestyrelsen, at vi skal være flere til træning, men det ikke altid, at de unge mennesker vil helt det samme, som os, der er ældre."

Pause til februar

KPI har nu trukket stikket til træningsbanen og vender først tilbage ultimo januar 2020. De spillere, der vil spille hyggebold indendørs i Kolind+, har denne mulighed.

Dennis Holdgaard og assistent Mikkel Damgaard Møller Jensen fortsætter med at have ansvaret for Serie 1 holdet, mens Jesper Friis Jensen, storebror til Vendsyssel keeperen Peter Friis Jensen, fortsætter som ansvarlig for det nyoprykkede andethold i Serie 4.

Publiceret 06 November 2019 10:00