Dennis Holdgaard ser flere muligheder i sit KPI mandskab end en placering i den nederste region i Serie 1. Arkivfoto

Dennis Holdgaard ser flere muligheder i sit KPI mandskab end en placering i den nederste region i Serie 1. Arkivfoto

Seriefodbold: KPI har formatet til en topplacering

Cheftræner Dennis Holdgaard ser ikke kun Kolind-Perstrups bedste hold som et stabilt Serie 1 hold, der lige klarer skærene hvert år

Af
Lars Norman Thomsen

Kolind-Perstrups (KPIs) bedste seniorhold i Serie 1 havde kun æren at spille for i sæsonens sidste kamp søndag mod ASA på Kolind Park.

ASA havde allerede sikret sig oprykning til Serie 1, og er ifølge cheftræner i KPI, Dennis Holdgaard, 43, rækkens klart bedste mandskab.

"Jeg tiltror dem gode chancer for at få fodfæste i Jyllandsserien, selvom de vil få langt hårdere modstand her end i Serie 1," siger Dennis Holdgaard.

KPI bed godt fra sig i opgøret og førte også 1-0 ved pausen på et mål af tilbagevendte Jacob Degn-Larsen.

"Vi havde også en kæmpe mulighed for at komme på 2-0, da vi blot skulle sparke bolden i et tomt mål, fordi målmanden lå på jorden ude på banen. Desværre ramte vi blot målmanden," fortæller Dennis Holdgaard.

Tre mål efter pausen

I den sidste halve time viste topholdet sin klasse ved at score tre gange til slutresultatet 3-1.

"Det ene mål blev scoret på et fantastisk flot hovedstød, som man bare må lette på hatten over. I de to andre tilfælde kom vi lige en smule for sent, og det straffer et tophold som ASA," konstaterer en nøgtern Dennis Holdgaard.

Tre point flere ...

Resultatet betød, at KPI slutter sæsonen på en femteplads efter 7 sejre og 7 nederlag og en målscore på 29-26.

- Er det godkendt, Dennis Holdgaard?

"Ja, i det store hele, men kigger vi tilbage, er der i hvert fald tre kampe, blandt andet de to mod Vivild, hvor vi burde have fået mere ud af det, og mindst det ene point, så havde meget set anderledes ud i forhold til vores placering."

- Hvordan ser fremtiden ud på spillerfronten?

"Vi regner med at få vores anfører Daniel Bagger Pedersen klar til sæsonstarten i foråret 2020 efter, at han har været væk det meste af efteråret grundet en rygoperation. Rasmus Meyland har også været meget væk og kommer tilbage. Ellers forventer jeg, at truppen forbliver intakt. De ældste spillere som Kasper Høegh Therkildsen, Mikkel Stær, Claus Koch og Stig Zacher forventer jeg fortsat vil hjælpe, hvis der er brug for det, selv om de ikke træner ret meget. Det samme med Nikolaj 'Myre' Martinsen, der har et dårligt knæ, og nok aldrig kommer i gang for alvor. Han har også trådt hjælpende til i de sidste kampe."

- Hvordan ser du på holdets muligheder? Træner du et stabilt Serie 1 hold, der ikke har mulighed for noget mere?

"Jeg sagde til spillerne efter den sidste kamp, at der er mere i dette hold end en placering under midten i Serie 1. Vi har unge spillere på vej, der udvikler sig godt, så jeg tror fuldt og fast på, at vi kan blive et top-tre hold i Serie 1. Jyllandsserien kræver meget, så det er ikke et tema nu og her, hvis vi skal se realistisk på det. Mest af alt handler det om kontinuitet og muligheden for at stille de samme 11-12 spillere til hver kamp. Det har desværre ikke været muligt i dette efterår."

- Træningsindsatsen har du fortalt tidligere har været for nedadgående. Hvad har I af løsninger for at få flere på træningsbanen?

"Jeg synes, førsteholdsspillerne har trænet stabilt, mens det har knebet med at få bredden med. Det startede ellers lovende i foråret, hvor vi nogle gange var over 30 til træning, men her i efteråret har folk fra vores andethold ikke trænet ret meget. Det er et tema hos KPI, også hos bestyrelsen, at vi skal være flere til træning, men det ikke altid, at de unge mennesker vil helt det samme, som os, der er ældre."

Pause til februar

KPI har nu trukket stikket til træningsbanen og vender først tilbage ultimo januar 2020. De spillere, der vil spille hyggebold indendørs i Kolind+, har denne mulighed.

Dennis Holdgaard og assistent Mikkel Damgaard Møller Jensen fortsætter med at have ansvaret for Serie 1 holdet, mens Jesper Friis Jensen, storebror til Vendsyssel keeperen Peter Friis Jensen, fortsætter som ansvarlig for det nyoprykkede andethold i Serie 4.

Publiceret 06 November 2019 10:00

Replik: Tre politikere har reageret

NORDDJURS Avisen har givet samtlige 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Norddjurs mulighed for at kommentere på henvendelsen fra Henrik Holmsted Pedersen og den kritik, der rejses af sagsforløbet. Tre af de lokale politikere har reageret - formanden for Voksen- og Plejeudvalget, Lars Møller, (S), SF's Mads Nikolajsen og den konservative Benny Hammer.

Lars Møller indleder sit svar med at nævne, at det er koordineret med borgmester Jan Petersen, (S).

"Forvaltningen i Norddjurs Kommune modtog afgørelsen fra ministeriet 31. oktober 2019. Dagen efter den 1. november blev der skrevet ud til voksen- og plejeudvalget og borgmesteren og orienteret om afgørelsen. Samtidig blev både udvalget og borgmesteren orienteret om, at afgørelsen ville blive drøftet med Randers Kommune samt at afgørelsen ville blive drøftet med advokatfirmaet Bech-Bruun, da der jævnførende ministeriets skrivelse er flere forskellige muligheder for at tilpasse de formelle rammer for samarbejdet, så det får en form, der er lovlig. Desuden blev voksen- og plejeudvalget og borgmesteren oplyst om, at så snart, der er sket en afklaring og udarbejdet en beskrivelse af de forskellige løsningsmuligheder, så vil sagen blive forelagt til politisk behandling. Tilsvarende oplysninger afgav borgmesteren til hele kommunalbestyrelsen i forbindelse med kommunalbestyrelsens møde i november 2020," fortæller Lars Møller.

Ikke udenom eller bagom

Han mener, at der således ikke er tale om, at forvaltningen er gået hverken udenom eller bagom politikerne i arbejdet med at finde en alternativ samarbejdsform med Randers.

"Af afgørelsen fra Social- og Indenrigsministeriet fremgår det, at der er flere måder at lovliggøre samarbejdet på via alternative organiseringsmåder. Når Randers Kommune og Norddjurs Kommune i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun har afklaret, hvordan de formelle rammer omkring samarbejdet kan tilpasses, så vil der blive fremsendt en sag til politisk behandling i både voksen- og plejeudvalget, økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen. Det er forventningen, at det finder sted i løbet af perioden februar – april 2020," oplyser Lars Møller.

Begrænset aktindsigt

"27. november 2019 modtog Norddjurs Kommune en anmodning om aktindsigt fra advokatfirmaet Horten. Efterfølgende har velfærdssekretariatet i løbet af december 2019 været i dialog med Horten om på vis vegne, de søger aktindsigt, og hvilket materiale de konkret ønsker aktindsigt i. Generelt skal aktindsigter afgrænses, så forvaltningen kan finde materialet indenfor et rimeligt tidsforbrug på 25 timer – jævnførende offentlighedsloven. For at få en endelig afklaring af ovenstående forhold - herunder også om aktindsigten vedrører oplysninger om et konkurrerende advokatfirma - har velfærdsforvaltningen efter aftale med Randers Kommune anmodet vores advokatfirma Bech-Bruun om i starten af januar 2020 at tage kontakt til Horten på vegne af Norddjurs Kommune. Det kan oplyses, at Bech-Bruun også på vegne af Randers Kommune har fremsendt en lignende skrivelse til Horten. I det øjeblik, at afklaringen af aktindsigtens omfang foreligger, så fremsender Norddjurs Kommune hurtigst muligt materialet til Horten," fregår det af svaret fra Lars Møller.

Godkendt leverandør

Han runder af med at oplyse, at Det Danske Madhus er godkendt leverandør af madservice i Norddjurs Kommune og dermed har kommunens ældre hjemmeboende borgere mulighed for at få mad fra Det Danske Madhus, hvis de ønsker det. Det Danske Madhus har været godkendt leverandør i flere år – også da maden blev produceret i samarbejde med Syddjurs Kommune i regi af Djurs Mad.

Helt ok

Mads Nikolajsen fra SF er kritisk over for Henrik Holmsted Pedersens ageren i sagen.

"SF fandt madsamarbejdet med Randers Kommune helt ok. Jeg forstår ikke Henrik Holmsted Pedersen og Enhedslistens korstog imod, at kommuner samarbejder og kan levere til hinanden efter godkendte aftaler. Da samarbejdet med Syddjurs Kommune i det kommunale madhus blev opgivet, var samarbejde med Randers Kommune helt ok, også i følge tilsynsmyndigheden. Vi så også gerne samarbejde med Randers Sygehus og deres berømte økologiske køkken om madleverance, men det var ikke aktuelt," siger Mads Nikolajsen.

Han fortæller, at man bruger advokat i Norddjurs kamp for at få anerkendt kommunens løsning.

Vil vinde - ikke tabe

"Det er ok at kommunens advokat arbejder uden at modparten - et privat madhus - skal havde indsigt i alle sin modparts overvejelser. Vi kæmper for at vinde vores sag, ikke for at tabe. Jeg ser gerne at vi mere bruger lokal advokat - og alle mulige andre ydelser - men vi skal også have en advokat, der kender det helt specielle område. Det er meget usædvanligt, at en minister underkender sit eget tilsyn - som her," siger Mads Nikolajsen.

Helt uenig

Den konservative Benny Hammer er helt uenig.

"Det her er en irriterende sag, som har været træls at have med at gøre lige fra dag et. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke har været valgt en højere grad af åbenhed - og at sagen allerede nu havde været i Voksen og Plejeudvalget - og senere i kommunalbestyrelsen. Hvorfor dog pakke tingene væk i stedet for at få dem på bordet i al offentlighed," spørger han.

Han mener, at det eneste rigtige er at sende madopgaven i udbud i en åben proces.

"Jeg kan godt se, at det ender med endnu en advokatregning af de store fra Bech-Bruun, og jeg forstår til fulde vreden fra Det Danske Madhus. Det skal da ikke være Bech-Bruun, der skal afgøre, hvordan vi som kommune giver aktindsigt, for så er vi ude på et skråplan. Jeg håber ikke, at det hele er begrundet i, at nogle mener, at det kun er i det offentlige, der kan laves ordentlig ældremad. Den opgave kan lige så godt klares af en privat leverandør," mener Benny Hammer.