Sælger narret af falsk sms.

Sælger narret af falsk sms. Modelfoto: Adobe Stock.

Nyt usselt svindelnummer: 29-årig kvinde snydt for flere tusinde kroner

Flere sælgere har ladet sig snyde af troværdig sms

En 29-årig kvinde fra Aarhus er blevet snydt for flere tusinde kroner. Det oplyser Østjyllands Politi.

Hun havde sat en nyere iPhone til salg via Den Blå Avis og aftalte med en mand, at hans bror skulle komme og hente den. Betalingen skulle ske via en bankoverførsel, da hverken køberen eller hans bror havde MobilePay.

Da de mødtes, tastede 'broren' lidt på sin telefon og fortalte, at han nu havde overført pengene til hende. I samme øjeblik fik kvinden en sms med Danske Bank som afsender, hvor der stod, at der var overført et beløb til hende, som ville være tilgængelig på hendes konto 24 timer senere.

Kvinden troede, hun havde fået pengene, og afleverede derfor telefonen, oplyser politiet. Et døgn senere måtte hun imidlertid sande, at pengene ikke var gået ind på hendes konto. Hun var blevet snydt.

Østjyllands Politi har flere gange fået anmeldelser om samme fremgangsmåde, hvor en person får en vare og sender en falsk, men meget troværdig sms, til sælgeren med en bank som afsender.

Politiet anbefaler at benytte MobilePay eller kontanter, og at man aldrig afleverer en vare, før man har fået pengene.

Politiet opfordrer ligeledes til, at man tjekker, om sælgeren har fået anmeldelser af andre købere, og om vedkommende er NemId-valideret, som man kan blive det på Den Blå Avis.

jr

Publiceret 05 November 2019 13:38