Om et år står Strandbakkehuset klar til indflytning. Foto: Hospice Djursland

Om et år står Strandbakkehuset klar til indflytning. Foto: Hospice Djursland

Klar til første spadestik til Strandbakkehuset

Første spadestik til det nye børne- og ungehospice i Vestdanmark tages tirsdag eftermiddag

Af
Lars Norman Thomsen

Når første spadestik i dag - tirsdag 5. november - tages til det nybyggede vestdanske børne- og ungehospice Strandbakkehuset, er det seks børn i alderen 2-13 år, der stikker spaden i jorden.

"Udgangspunktet for den omsorg, aflastning og lindring, som familierne vil modtage når Strandbakkehuset åbner, er jo netop børn og unge – så hvorfor ikke lade børn og unge være de første til at grave og markere starten på byggeriet," udtaler hospiceleder Dorit Simonsen i en pressemeddelelse.

"Vores totalentreprenør CJ Group var straks med på ideen, og de får lavet en spade helt specielt til lejligheden. Det bliver sandsynligvis ikke sidste gang i byggeprojektet, at vi sammen skal lege og finde på kreative løsninger, så Strandbakkehuset kan blive indrettet så hensigtsmæssigt som muligt for de familier og medarbejdere, der skal have sin daglige gang i huset." tilføjer hun.

Første spadestik er for alle der kunne være interesserede. Sammen med det officielle arrangement, (som er mest for de voksne), vil der også være et såkaldt Helteløb for børn i alderen 3-12 år. Løbet sker parallelt med 'de voksnes' program, som blandt andet indeholder en tale v. regionsrådsformand Anders Kühnau.

Begivenheden foregår i tidsrummet klokken 15-17, og der er mulighed for at læse programmet, samt få mere generel info om det nye vestdanske børne- og ungehospice, på hjemmesiden: www.strandbakkehuset.dk

Publiceret 04 November 2019 14:30