Mørke kan med en sejr lørdag over Lystrup sikre sig andenpladsen i Serie 4 og være sikker på en playoff kamp om oprykning til Serie 3. Foto: Mørke IF

Mørke kan med en sejr lørdag over Lystrup sikre sig andenpladsen i Serie 4 og være sikker på en playoff kamp om oprykning til Serie 3. Foto: Mørke IF

Seriefodbold: Mørke kan sikre sig playoff kamp om oprykning til Serie 3

Cheftræner Tonni Kristensen forventer ikke, at Hornslet smider førstepladsen og en sikker oprykning til Serie 3 i sidste spillerunde

Af
Lars Norman Thomsen

De gamle arvefjender Hornslet og Mørke krydsede klinger i næstsidste spillerunde i søndags i Serie 4 på kunstgræsbanen i Hornslet, og den duel kom Hornslet bedst ud af med en 2-0 sejr.

Dermed byttede de to hold plads i tabellen, så Hornslet før sidste spillerunde lørdag eftermiddag topper rækken med 30 point.

Hornslet skal ude møde bundproppen Østdjurs 91, der med blot to point i 13 kampe for længst har sikret sig en billet til Serie 5 efter nytår.

Blot et point er nok til, at Hornslet kan åbne for champagnen.

Mørke skal vinde

Mørke på andenpladsen med 28 point får besøg af nummer næstsidst Lystrup, der med et enkelt point i denne kamp kravler forbi Aastrup/Hammelev på den rigtige side af nedrykningsstregen.

Samtidig presses Mørke af Skødstrup på tredjepladsen. Skødstrup er blot et point efter Mørke og møder på udebane AC Norddjurs, der har sikret sig yderligere en sæson i Serie 4.

Cheftræner i Mørke IF, Tonni Kristensen, bruger krudtet på sammen med sine spillere at vinde over Lystrup, og i det mindste sikre andenpladsen.

"Men jeg tror ikke på, at vi rykker direkte op i Serie 4 via andenpladsen. Jeg forventer, at vi må indstille os på at gøre det via en playoff kamp mod en nummer seks fra Serie 3," siger Tonni Kristensen.

Playoff 9. november

DBU Jyllands turneringer er sammensat sådan, at de 12 bedste hold, der ender på en andenplads i Serie 4, rykker direkte op i Serie 3. Stillingen afgøres på baggrund af pointgennemsnittet på tværs af alle rækkens puljer, som du kan se nedenfor.

De 24 hold, som bliver 2'er i Serie 4's resterende puljer, får dog også mulighed for oprykning. Hvert af de hold spiller således en playoffkamp mod et sjettepladshold fra Serie 3. Vinderen af denne kamp spiller Serie 3 til foråret. Playoffkampene fastsættes efter geografi og spilles lørdag den 9. november kl. 14.00.

I det to'er regnskab, som DBU Jylland har offentliggjort på sin hjemmeside før sidste spillerunde, indtager Mørke 19. pladsen, og selv tre point mod Lystrup vil sandsynligvis ikke være nok til at kravle op blandt de tolv bedste to'ere.

Mørke møder Lystrup allerede klokken 11 lørdag, mens Hornslet spiller en time senere mod Østdjurs på Trustrup Stadion.

Publiceret 02 November 2019 06:30