Søren Bai (i rødt) er fortsat en afgørende spiller hos Ørsted IF, der er sikker på oprykning til Serie 3. Arkivfoto

Søren Bai (i rødt) er fortsat en afgørende spiller hos Ørsted IF, der er sikker på oprykning til Serie 3. Arkivfoto

Seriefodbold: Ørsted IF rykker op i Serie 3

Den hæderkronede Rougsø klub ligger inden sidste spillerunde suverænt nummer et i to'er regnskabet i Serie 4 for samtlige jyske rækker

Af
Lars Norman Thomsen

Ørsted IF, der i en kort årrække hed Rougsø FF efter fusionen med naboklubben, Holbæk IF, er tilbage i Serie 3 med klubbens førstehold.

Ørsted slutter lørdag eftermiddag sæsonen af med en udekamp mod allerede nedrykkede Helsted Fremad. En sejr vil bringe Ørsted op på samme pointantal - 39 - som topholdet VH Fodbold, der anføres af den tidligere Hornslet, Kolind-Perstrup og IF Midtdjurs topscorer Jesper Søndermark Jepsen.

Hidtil har de to topklubber kun tabt en kamp, til hinanden, og de står lige i indbyrdes kampe. Derfor er det den samlede målscore, der er afgørende for de to holds indbyrdes placeringer.

VH Fodbold har et målregnskab, der er så meget bedre end Ørsteds, at holdet er sikret direkte oprykning til Serie 3 via førstepladsen.

Ørsteds pointantal er imidlertid så godt, at holdet ligger på en klar førsteplads i to'er regnskabet for samtlige Serie 4 rækker i Jylland før sidste spillerunde.

DBU Jyllands turneringer er sammensat sådan, at de 12 bedste hold, der ender på en andenplads i Serie 4, rykker direkte op i Serie 3. Stillingen afgøres på baggrund af pointgennemsnittet på tværs af alle rækkens puljer.

De 24 hold, som bliver 2'er i Serie 4's resterende puljer, får dog også mulighed for oprykning. Hvert af de hold spiller således en playoffkamp mod et sjettepladshold fra Serie 3. Vinderen af denne kamp spiller Serie 3 til foråret. Playoffkampene fastsættes efter geografi og spilles lørdag 9. november kl. 14.00.

Publiceret 02 November 2019 07:00