FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen kan glæde sig over, at hans mandskab ligger over nedrykningsstregen før forårets 14 finaler. Foto: Martin Schultz

FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen kan glæde sig over, at hans mandskab ligger over nedrykningsstregen før forårets 14 finaler. Foto: Martin Schultz

Danmarksserien: FC Djursland blev sendt på vinterpause med klart nederlag

Kjellerup IF var klart bedst, da FC Djursland på hjemmebane tabte med 3-0 i efterårets sidste kamp i Danmarksserien

Af
Martin Schultz

Selvom FC Djursland lørdag eftermiddag på HSM Arena i Grenaa tabte efterårets sidste kamp med 3-0 til Kjellerup IF, så overvintrer “hajerne” på den lune side af den knivskarpe nedrykningsstreg på en 6. plads i Danmarksseriens pulje 4. Fire hold rykker til sommer ud af rækken, så målet for resten af sæsonen er mindst at holde den 6. plads, som FC Djursland har siddet på gennem de seneste runder.

“Jeg er rigtig godt tilfreds med indsatsen i efteråret, men ikke helt tilfreds med antallet af point. Jeg ville gerne have haft fire point mere på nuværende tidspunkt, for vi smed to point væk i både 2-2 kampen hjemme mod VRI og da vi blev bortdømt i 1-1 kampen ude mod Nørresundby FB,” siger FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen.

Det har været 14 hårde, næsten finale-agtige kampe hver lørdag siden august, så nu har Robert Sørensen givet sine spillere en træningspause frem til 6. januar, hvor truppen mødes igen for at forberede sig på et langt forår med 13 kampe inden regnebrættet gøres op den 6. juni 2020.

“Jeg har forlangt meget af spillerne mentalt og fysisk, så derfor får de nu en pause fra fodbolden, men hver spiller får et program for de næste par måneder for at holde sig fysisk klar. Det er velfortjent med en pause, for jeg synes virkelig holdet er vokset i løbet af efteråret,” siger Robert Sørensen.

Stod ikke kompakt nok

Til mødet med Kjellerup IF, som er nedrykker fra 2. Division og en af rækkens storsatsende hold, måtte Robert Sørensen se bort fra Jeppe Juhl Jensen, Morten Bruun og målmand Jesper Bredahl.

Anders Emil Hjort overtog målet i stedet for Jesper Bredahl og leverede en fin indsats. I bagkæden spillede Emil Bjerre Busk, Rasmus Brasch og Nichlas “Høffe” Høpfner Hansen. På kanterne spillede Søren Koch Østergaard og Christian Rytter Fløjborg med Rasmus Cramer, Felipe Soares og Janus Tranæs Didriksen på midten. Helt fremme spillede Benjamin Lahn Sørensen og Nicolaj Jarsmer.

“Vi stillede op i den 3-5-2 formation, som vi har gjort det godt med i de seneste kampe, men set i bakspejlet skulle vi have stillet os mere kompakt i en 4-1-4-1 formation. Vi kom til at stå for åbne, og det forstod Kjellerup IF’s spillere at udnytte, for de var gode til at finde rummene og til at rive sig løs. Det blev ikke bedre af, at vi kom bagud allerede efter 7 minutter og derfor måtte finde på noget for at komme ind i kampen,” siger Robert Sørensen.

“Vi havde en kæmpechance for at udligne til 1-1 få minutter før halvleg, da Søren Koch Østergaard på vores bedste mulighed i 1. halvleg efter en standardsituation ramte stolpen og bolden trillede langs målstregen og i armene på Kjellerup IF’s målmand,” fortæller Robert Sørensen.

Minuttet efter kom gæsterne på 2-0 efter et hjørnespark, hvor FC Djurslands forsvar ikke var aggressivt nok.

Once in a lifetime

FC Djursland fik heller ikke scoret i 2. halvleg, og sækken blev snøret halvvejs i 2. halvleg, da Kjellerup IF’s Patryk Pietras scorede et med Robert Sørensens ord “vanvittig” flot mål på et langskud, som sad helt oppe i krydset.

“Sådan rammer han kun bolden den ene gang i livet,” mener Robert Sørensen om Kjellerup IF’s scoring til 3-0.

“Kjellerup IF var nærmere på 4-0 end vi var på 3-1. Jeg ville gerne have sluttet efteråret med en sejr, men vi tabte til en bedre modstander. Jeg har i dette efterår ikke set så overbevisende en indsats fra et udehold, som den Kjellerup IF leverede lørdag eftermiddag på HSM Arena,” slutter Robert Sørensen. Han glæder sig i øvrigt over, at to af moderklubberne bag FC Djursland, Østdjurs 91 og Grenaa IF, lørdag klarede skærene i sidste runde og slap for at rykke ned eller spille playoff kampe. Østdjurs 91 får en sæson mere i Serie 2 efter at have spillet 3-3 mod HOG Hinnerup på Trustrup Stadion, mens Grenaa IF slet ikke kom i kamp, fordi bundproppen Fuglebakken KFUM udeblev fra opgøret i Grenaa.

I Danmarksserien skal FC Djursland i kamp igen 14. marts på udebane mod Viby IF.

Kampfakta:

Danmarksserien, pulje 4

FC Djursland - Kjellerup IF 0 - 3 (0 - 2)

Lørdag 2. november kl. 14.00 på HSM Arena i Grenaa

Målscorere:

  • 0 - 1 Henrik Hykkelberg Jensen (7. min.)
  • 0 - 2 Mathias Færge Grønne (41. min.)
  • 0 - 3 Patryk Pietras (72. min.)

Publiceret 02 November 2019 21:46