Unge Magnus Glinvad Kristensen og resten af Vivild mandskabet kan med en sejr søndag over Vorup FB forlænge sæsonen med en eller to playoff kampe om oprykning til Jyllandsserien-2. Foto: Kurt Enevoldsen

Unge Magnus Glinvad Kristensen og resten af Vivild mandskabet kan med en sejr søndag over Vorup FB forlænge sæsonen med en eller to playoff kampe om oprykning til Jyllandsserien-2. Foto: Kurt Enevoldsen

Seriefodbold: Spændende finale på Langhøj Idrætscenter søndag eftermiddag

Vivild kan søndag med en sejr over Vorup FB sætte sig definitivt på andenpladsen i Serie 1 og dermed muligheden for via play off kampe at sikre sig oprykning til Jyllandsserien-2

Af
Lars Norman Thomsen

Vivild missede en gylden mulighed for i 13. spillerunde at sikre sig andenpladsen i Serie 1 definitivt ved at tabe 2-1 ude mod et fysisk stærkt Christiansbjerg IF mandskab.

Unge Magnus Glinvad Kristensen nettede for Vivild.

Sejren betyder, at Christiansbjerg nu sammen med Vorup FB presser Vivild i kampen om andenpladsen, der giver adgang til playoff kampe om oprykning til Jyllandsserien.

Vivild har 23 point, Christiansbjerg 22 point og Vorup FB 21 point før 14. og sidste spillerunde. Suveræne ASA kan allerede på førstepladsen skrive Jyllandsserien-2 på visitkortet.

Christiansbjerg møder ude bundproppen Foulum, der har tabt samtlige sine hidtil spillede 13 kampe, så her vil det være en overraskelse af dimensioner, hvis ikke Christiansbjerg sender Foulum pointløse ned i Serie 2.

Dermed kan hverken Vivild eller for den sags skyld Vorup FB bruge andet end en sejr til noget, når de to klubber mødes søndag klokken 13.30 på Langhøj Idrætscenter.

Vinder Vivild, er holdet sikret en plads i playoff-spillet, der spilles efter følgende model:

  • Serie 1 består af 48 hold i 6 puljer á 8 hold, der afvikler en dobbeltturnering.
  • Nr. 1 i hver pulje rykker efter 1. turneringshalvdel (efterår) op i Jyllandsserien 2.
  • De 6 nr. 2 spiller playoff-kampe om at rykke op i Jyllandsserien.
  • I 1. play-off-runde mødes de 6 nr. 2 i 3 kampe. Kampene fastsættes efter geografi på den bedst placerede klubs hjemmebane.
  • Vinderne går videre til 2. playoff-runde, taberne bliver i Serie 1.
  • I 2. play-off runde mødes de 3 vindere fra 1. playoff-runde med hold fra Jyllandsserien. Vinderne spiller i Jyllandsserien 2, taberne spiller i Serie 1 til foråret.
  • Kilde: DBU JYLLAND

KPI sikker

I bunden af rækken er det en kendsgerning, at Lemming rykker med Foulum ned i Serie 2. Lemming tabte i 13. spillerunde til Kolind-Perstrup med 6-3 og i 14. spillerunde til Helsted Fremad med 3-1. Det beseglede holdets skæbne.

Helsted Fremad nåede med tre sejre i rap i de sidste spillerunder lige netop at kravle over den stiplede linje som nummer seks.

Det giver Helsted Fremad mulighed for at redde endnu en sæson i Serie 1 via en playoff-kamp mod en to'er fra Serie 2. Vinderen af denne kamp spiller Serie 1 efter nytår, taberen i Serie 2.

Kolind-Perstrup slutter sæsonen af med en hjemmekamp mod topholdet ASA på Kolind Park søndag klokken 13.30.

De to hold har kun æren at spille for. Kolind-Perstrup forsvarede igen-igen sin position som et stabilt Serie 1 hold. Cheftræner Dennis Holdgaard fortsætter i klubben i 2020.

Publiceret 01 November 2019 22:40