Nørre Djurs HK’s playmaker, Mike Paulsen, spillede en stor kamp mod Aars HK og blev topscorer med ti mål. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Nørre Djurs HK’s playmaker, Mike Paulsen, spillede en stor kamp mod Aars HK og blev topscorer med ti mål. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: 30 mål rakte ikke til en Nørre Djurs HK sejr

Nørre Djurs HK tabte med 35-30 til Aars HK og led sit tredje nederlag i træk i 2. Division

Af
Martin Schultz

Efter en kamppause på 16 dage var Nørre Djurs HK lørdag eftermiddag i kamp igen i herrernes 2. division, da holdet på udebane mødte Aars HK. Og kamppausen havde desværre ikke haft den helt fortryllende virkning, for Nørre Djurs HK løb mod et stærkt Aars HK hold ind i sit tredje nederlag i træk, da hjemmeholdet vandt kampen med 35-30 efter 16-16 ved pausen. Nørre Djurs HK vandt sine første to turneringskampe, men har nu i tre kampe ikke smagt sejrens sødme og må affinde sig med en placering som nr. 7 i tabellen i rækkens nederste halvdel.

”Vi bliver ikke et dårligere hold, fordi vi har tabt nogle kampe. Men det står klart, at det ikke er nemmere at starte på år nummer to i 2. division. Vi er i år i en stærk pulje, og den er meget stærkere end sidste år. Så jeg kunne tænke mig at holdet får adgang til mere træningstid, hvis vi skal være med på det her niveau,” siger Nørre Djurs HK’s cheftræner Benny Nielsen. Han er ikke i tvivl om, at Nørre Djurs HK nok skal klare sig i rækken, men der er ting som skal og kan forbedres til træningen hjemme i hallen.

”Det er bestemt godkendt at score 30 mål i Aars, men vi skal hjem og kikke på vores overtalsspil og arbejde for at kitte vores forsvar sammen,” siger Benny Nielsen.

Uafgjort ved pausen

Nørre Djurs HK måtte se bort fra Rasmus Dalsgaard Lund og Mathias Nymark Rasmussen med skader, og havde heller ikke de to målmænd Kasper og Kristian Kolstrup Møller til rådighed på grund af udlandsrejse.

I stedet var Kasper Hansen udtaget som målmand til at supplere holdets nye unge målmand Magnus Møller-Sørensen.

”Vi startede kampen godt. Vi havde overtaget og byggede på med mål, så vi efter 25 minutter var foran med 15-12. Vi viste rigtig fint angrebsspil, men fulgte ikke med forsvarsmæssigt. Vi gik højt op for at forstyrre Aars HK’s opspil, men havde svært ved at holde vores modstandere i mand til mand-duellerne. Da vi mod slutningen af 1. halvleg gik i stå angrebsmæssigt og begyndte at lave små fejl, var stillingen uafgjort 16-16 ved pausen. Men det var små marginaler, som afgjorde, at vi ikke førte ved pausen,” fortæller Benny Nielsen.

Mike Paulsen scorede ti mål

”Vi gik til pause med en god fornemmelse, for vi havde spillet en rigtig god kamp på et for 2. Division højt plan. Kunne vi holde dem i duellerne og bevare giftigheden i angrebet, var kampen åben. Vi kom i overtal, men i stedet for at få overtaget, løb de fra os. Vi kunne ikke score og heller ikke holde forsvaret i overtal. Det gjorde ondt, og derfor blev det ikke en tæt 2. halvleg. Midt i 2. halvleg var vi bagud med 27-22, og Aars HK holdt fem-måls føringen kampen ud,” siger Benny Nielsen.

”Men ingen af spillerne slog op i banen, og alt andet lige var det at score 30 mål i Aars godkendt,” siger Benny Nielsen, som også kunne glæde sig over stærkt spil af topscorer Mike Paulsen med ti mål og otte mål af Simon Søgaard Jensen, selv om han havde været syg helt op til kampen. Også Rasmus Secher Eldrup leverede en godkendt indsats.

Der er brug for mere træningstid

Nu skal Nørre Djurs HK bruge de næste træningspas til at træne overtalsspil og arbejde med forsvaret.

”Men vi skal også blive bedre til at bringe vores fløje i spil. Vi har rigtige dygtige fløjspillere, men vi evner ikke at bringe dem godt nok i spil i offensiven,” siger Benny Nielsen, som indtrængende efterlyser mere træningstid.

Nørre Djurs HK har i optakten trænet tre gange om ugen, tirsdag, torsdag og lørdag.

”Men når kampene bliver lagt på lørdage eller på hverdagsaftner, så mister vi en træningsdag. Så har vi for lidt træningstid mellem kampene til at vi kan rette på spillet og indøve de automatismer, som vi skal have i spillet,” siger Benny Nielsen.

”Det er klubberne, som selv fastsætter kampene, og så skal der tages alle mulige hensyn. Jeg synes, at det er respektløst, at kampene ikke fastlægges centralt. Og for os betyder det, at vi skal have mere træningstid i ugens løb. Det er vi nødt til at kikke på, hvis det skal give mening at være med på eliteniveau,” slutter Benny Nielsen.

To svære kampe venter Nørre Djurs HK i den kommende tid. Lørdag 2. november skal Nørre Djurs HK en tur til Thyhallerne i Thisted for at møde Mors-Thy Håndbold 2, og lørdag 9. november tager Nørre Djurs HK imod nedrykkerne fra Frederikshavn FI i Nørre Djurshallen i Glesborg.

Kampfakta:

2. Division herrer, Pulje 1

Aars HK - Nørre Djurs HK 35 - 30 (16 - 16)

Lørdag 26. oktober kl. 16.00 i Idrætscenter Østermarken

Udvisninger:

Mikkel Milling, 2 min.

Målscorere:

  • Mike Paulsen, 10 mål
  • Simon Søgaard Jensen, 8 mål
  • Simon Østergaard, 3 mål
  • Lasse Kristoffersen, 3 mål
  • Nicolaj Danefeld Hansen, 3 (1) mål
  • Rasmus Secher Eldrup, 2 mål
  • Martin ”Bondemanden” Jensen, 1 mål

Publiceret 27 October 2019 18:00