Screendump fra video.

Screendump fra video. Foto: Øxenholt Foto

Politiet beklager melding ved bom-bøvl med letbane:

"Vi var ikke særligt kvikke"

Politiet erkender, at man ikke var skarp på, hvad bilister måtte i forbindelse med bomme, der forblev nede

Det er ikke lovligt, men kan være særdeles farligt og kan koste dig kørekortet.

Sådan lyder en umisforståelig melding fra Østjyllands Politi nu, efter der fredag var forvirring og frustration i Mørke i Syddjurs Kommune, da bommene til en letbaneoverkørsel i en længere periode forblev nede på grund af et systemnedbrud.

Den uheldige situation fik Østjyllands Politi til at sige, at bilister gerne måtte passere skinnerne med forsigtighed, og det gjorde flere bilister zig-zaggene mellem bommene.

Det råd var dog tydeligvis ikke klappet af med Aarhus Letbane.

"Det er sindssygt farligt og uansvarligt. Hvis der pludselig var kommet et tog, ville det gå helt galt. Det står i færdselsloven, at der er fuld stop, når overkørslen er tændt, og så er det vigtigt, at man overholder det," sagde direktør for Aarhus Letbane, Michael Borre, til Lokalavisen Aarhus.

Østjyllands Politi erkender nu, at det også skulle have været meldingen fra ordensmagten.

"I sidste uge skete der en fejl i Mørke, hvor bommene blev nede i lang tid i en letbaneoverkørsel. Flere bilister valgte til sidst at krydse overgangen alligevel. Desværre var vi her hos os ikke særligt kvikke, og vi gav forvirrende vejledning til borgerne," skriver Østjyllands Politi på Facebook og fortsætter:

"Nu har vi strammet op, så der ikke længere bør være tvivl om, hvad proceduren er. Både for os og jer er det egentligt ret simpelt: Kør aldrig over skinnerne, når bommene er nede. Eneste alternativ er at køre en anden vej."

Lokalavisen fik fredag tilsendt en video, der viste bilister, der zig-zaggede over overkørslen. Den kan du se her:

Publiceret 22 October 2019 15:43