Felipe Soares med en fortid som professionel spiller i bl.a. Standard Liege har overtaget trænerrollen hos Grenaa IF i Serie 3. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Felipe Soares med en fortid som professionel spiller i bl.a. Standard Liege har overtaget trænerrollen hos Grenaa IF i Serie 3. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Seriefodbold: Felipe Soares ny træner i Grenaa IF før nedrykningsdrama

Grenaa IF fik 1-1 mod topholdet Nørager B med ny træner på bænken. Felipe Soares skal stoppe Grenaa IF’s nedtur i Serie 3

Af
Martin Schultz

Med et uafgjort 1-1 resultat mod Nørager B sikrede Grenaa IF sig søndag eftermiddag på hjemmebane et enkelt vigtigt point i det tætte nedrykningsdrama i Serie 3. Der er to kampe tilbage at spille inden regnebrættet gøres op.

Modstanderen Nørager B kunne gå på banen uden nerver, for landsbyklubben havde allerede sidste lørdag sikret sig oprykning til Serie 2 med en snæver 1-0 sejr over IF Midtdjurs. Men efter at oprykningen er i hus er målsætningen, at Nørager B skal gå ubesejret gennem efteråret.

Grenaa IF var gennem den første turneringshalvdel nærmeste udfordrer til Nørager B, men i den seneste tid er det gået helt galt for Grenaa IF, som kun har fået et point i de sidste fem kampe og er raslet ned gennem tabellen. Holdet har ikke vundet en kamp siden bundholdet Fuglebakken KFUM var på besøg i Grenaa 10. september. Så foruroligende, at der med seniorudvalgsformand Kasper Vaylands ord var brug for en ”redningsaktion”. Derfor overlod cheftræner Gary Taylor i efterårsferien styrepinden til FC Djurslands U19-træner og DS-spiller Felipe Soares i håb om at nye øjne og nye ideer kunne vende skuden for Grenaa IF, som i sommer rykkede ud af Serie 2.

”Bubber” ud med rødt kort for brok

Nørager B kom til Grenaa uden det rutinerede brødrepar Daniel og Kasper Sortkjær og med den offensive styrmand Michael Jensen ude med den anden af to karantænedage efter udvisningen i lokalogøret mod Auning IF. Det gav plads til de to U17-spillere Jan Ankerstjerne og Jeppe Pedersen i truppen. Jan Ankerstjerne startede inde og spillede 79 minutter på den offensive midtbane, mens Jeppe Pedersen spillede de sidste 40 minutter i midterforsvaret side om side med sin storebror Mads ”Pylle” Pedersen.

”Mathias Fisker blev skadet efter 10 minutter og blev erstattet af Rasmus Knudsen, som kom ind og gjorde det sindssygt godt,” fortæller Nørager B’s træner Claus Vestergaard.

”Jeg betragter Grenaa IF som det fodboldmæssigt næstbedste hold i puljen, men de havde ikke meget spil i denne kamp,” mener Nørager-træneren.

Nørager B kom foran med 1-0 efter 35 minutter på et mål af Rasmus Bang Rasmussen, som udnyttede en rigtig god kombination med et andet af Nørager B’s brødrepar, Jan Ankerstjerne og Christian Basballe. Grenaa IF udlignede i det 60. minut ved Sebastian Ring Jensen på U19-spilleren Thor Vesthys oplæg.

”Vi blev snydt for et mål sidst i kampen, da Rasmus Bang Rasmussen afsluttede efter et hjørnespark. Grenaa IF’s målmand Robin Bossen Arvid halvklarede, og Nicky Madsen fulgte op og skød bolden i mål. Men dommeren fløjtede for frispark til målmanden. Det frispark var der vist ikke andre end dommeren, som kunne se,” slutter Claus Vestergaard. Midt i 2. halvleg fik Nørager B en af sine efterhånden sjældne udvisninger, da Kristoffer ”Bubber” Frandsen fik først gult og derefter rødt for at brokke sit til dommeren.

For de to ungersvende Jeppe Pedersen og Jan Ankerstjerne bød kampen på den særlige oplevelse, at de begge havde afslutninger på Grenaa IF’s velspillende målmand Robin Bossen Arvid, som er drengenes træner på Brazil fodboldlinjen sammen med Felipe Soares på Grenaa IF’s bænk.

GIF skal kæmpe røven ud af bukserne

Grenaa IF stillede mod Nørager B op med et ungt hold med enkelte rutinerede spillere og med Felipe Soares på bænken med det spillemæssige ansvar. Den hidtidige træner Gary Taylor fortsætter som holdleder og organisator sæsonen ud, fortæller seniorudvalgsformand Kasper Vayland på Grenaa IF’s hjemmeside.

”Når man taber fodboldkampe forplanter usikkerhed og nervøsitet sig - både på banen og på bænken. Gary har - med det formål at holde holdet i serie 3 - tilbudt at overlade træner-posten til en ny træner med nye idéer og nye øjne.”

Klubmanden Gary Taylor var ellers redningsmanden, da han i foråret 2018 efter en elendig start på sæsonen rykkede fra jobbet som holdleder til cheftræner. Han fik spillerne til at ”rykke sammen i bussen” og fik hanket op i nogle af de rutinerede spillere i klubben. I efteråret 2018 var holdet tæt på at rykke op i Serie 1, mens spillet i foråret ikke rakte til ret mange point og holdet rykkede ned i Serie 3. Her stod en række ungseniorer klar til at spille med på holdet med udsigt til muligt avancement til FC Djurslands Danmarksserietrup, men efter en udmærket start og en position som udfordrer til Nørager B, har holdet kun fået et point i de sidste fem kampe.

”Gary har påtaget sig sin del af ansvaret for den situation holdet befinder sig i. Spillerne er opfordret til at gøre det samme, rykke tættere sammen i bussen og kæmpe røven ud af bukserne for at forblive i serie 3,” skriver Kasper Vayland.

Grenaa IF er blandt moderklubberne til FC Djursland og er derfor vigtig som led i fødekæden til eliteoverbygningen. Derfor er der i særlig grad brug for at stramme ballerne i en af Djurslands traditionsklubber.

Grenaa ligger fjerdesidst i tabellen og kæmper med IF Midtdjurs om at undgå den 6. plads, som udløser en playoff kamp om nedrykning. Søndag skal Grenaa IF til Aarhus for at møde rækkens bundprop Fuglebakken KFUM.

Kampfakta

Serie 3, Pulje 35

Grenaa IF - Nørager B 1 - 1 (0 - 1)

Søndag 20. oktober kl. 14.00 på bane 1, HSM Arena i Grenaa

Målscorere:

0 - 1 Rasmus Bang Rasmussen (35. min.)

1 - 1 Sebastian Ring Jensen (60. min.)

Publiceret 22 October 2019 21:00