Lions Club Rønde og Rønde Rotary inviterer atter til retro/antik-loppemarked i Rønde Idrætscenter. De to velgørende organisationer støttes af en række sponsorer. Guldsponsor er Rønde Sparekasse, mens Ejendomsmægler John Frandsen er sølvsponsor. Foto: Lars Norman Thomsen

Lions Club Rønde og Rønde Rotary inviterer atter til retro/antik-loppemarked i Rønde Idrætscenter. De to velgørende organisationer støttes af en række sponsorer. Guldsponsor er Rønde Sparekasse, mens Ejendomsmægler John Frandsen er sølvsponsor. Foto: Lars Norman Thomsen

Rønde Idrætscenter fyldes igen med lopper og retro

Entré-indtægten ved markedet i den kommende weekend går ubeskåret til det nye børne- og ungehospice

Af
Lars Norman Thomsen

RØNDE Østjyllands største indendørs retro/antik-loppemarked holdes lørdag 26. og søndag 27. oktober i Rønde Idrætscenter.

Det store marked holdes af Lions Club Rønde og Rønde Rotary for 11. gang, og entré-indtægten går denne gang ubeskåret til det nye Børne- og ungehospice Strandbakkehuset, der er projekteret til at stå færdigt om godt et års tid i tilknytning til det nuværende Hospice Djursland.

Arrangørerne har besluttet, at entré-indtægten også ved det næste loppemarked i foråret skal tilfalde Strandbakkehuset.

Hospice deltager

Hver voksen betaler 20 kr. for at komme ind, så hvis der kommer 3.500 voksne vil det betyde, at man kan overrække 140.000 kr. ad to omgange til hospiceleder Dorit Simonsen.

"Vi opfordrer også de besøgende til af lægge lidt oven i entreindtægten, hvilket så vil betyde, at beløbet vil blive endnu større," fortæller koordinator Erling Mikkelsen fra Rønde Rotary.

Hospice Djursland vil selv være på messen, hvor de vil vise, hvordan det nye Børne- og ungehospice Strandbakkehuset vil komme til at se ud sammen med det nuværende hospice for voksne.

Samtidig vil man kunne se, hvordan man tænker sig at forandre mark- og skovområdet ved siden af til en oplevelsestur for de unge på hospice og deres familier.

360 kvm med vintage

Et populært tiltag har tidligere være en oplevelsesdel med et univers på 360 kvadratmeter vintage- og deluxe ting fra 1940 op til 1980 delt op i miljøer. På den måde fik publikum en fornemmelse af , hvordan det interiørmæssigt kan passe ind i deres eget hjem.

"Dette oplevelsesmiljø vil vi også etablere i år," fortæller Erling Mikkelsen.

Alle Rønde Idrætscenters 2.000 kvadratmeter er i øvrigt fyldt med 175 stande. Alle stande er udsolgt, og udstillerne kommer fra hele landet.

"Der har været rift om pladserne, og vi kan mærke, at udstillerne værdsætter markedet i Rønde Idrætscenter, fordi der er gode forhold og styr på tingene. Tillige kommer der også mange gæster, hvad der selvfølgelig tæller allermest," siger Carsten Skivild fra Lions Club Rønde.

"Vi er meget opmærksomme på, at der plads nok til, at alle kan få en god oplevelse. Både de, der har en stand, og de mange gæster skal gå hjem med en god følelse og en lyst til at kigge forbi næste gang," understreger Carsten Skivild.

Der kommer antikvitetshandlere fra Sjælland, Fyn, Sønderjylland, og Nordjylland samt Storaarhus, mens loppemarkedet fortrinsvis efterspørges af privatpersoner fra Randers og Djursland, der har fundet spændende ting frem fra kældre og lofter.

Hovedsponsoren Rønde Sparekasse og Ejendomsmægler John Frandsen deltager igen med stande i cafédelen, og Sparekassen laver igen en konkurrence på indgangsbilletten.

Ejendomsmægler John Frandsen kommer og fortæller om de gode muligheder, der er for at slå sig ned i Rønde og omegn tæt på skov og strand og vil lave Hammerslag-konkurrence.

Til et godt kræmmermarked hører også god mad, og her står den på stegt flæsk med persillesovs lørdag og wienerschnitzel med gemyse søndag. Der tilbydes også en frokosttallerken, og så kan der købes kaffe, øl og vand fra Rønde Idrætscenters café.

Parkeringshjælp

På grund af den forventede store tilstrømning vil der være parkeringshjælpere placeret strategiske steder på parkeringsarealerne ved Rønde Idrætscenter. Vagterne vil hjælpe med at finde en ledig parkeringsplads.

Publiceret 22 October 2019 13:30