AIF/NBK’s U17-hold slog Vorup FB med 4-1 på Nørager Stadion og skal spille i Liga 1 i foråret. Træner Rene Johnsen står til højre og assistent Christian Balle til venstre. Privatfoto

AIF/NBK’s U17-hold slog Vorup FB med 4-1 på Nørager Stadion og skal spille i Liga 1 i foråret. Træner Rene Johnsen står til højre og assistent Christian Balle til venstre. Privatfoto

Seriefodbold: Dobbelt guldfest i Nørager B med to oprykninger

Nørager B fik oprykningen i hus med 1-0 sejr over IF Midtdjurs. Næste generation har kvalificeret sig til at spille i Liga 1 i foråret

Af
Martin Schultz

Med en smal sejr på 1-0 sikrede Nørager B sig lørdag eftermiddag oprykning til Serie 2, selvom der endnu resterer tre runder at spille for holdene i den ellers meget jævnbyrdige pulje med seks lokale hold fra Djursland. Kun ubesejrede Nørager B har skilt sig ud, og med et forspring på 10 point ned til nr. 2 Auning IF, kunne topholdet med en sejr over IF Midtdjurs endegyldigt sikre sig oprykningen til Serie 2.

Men der blev mere fest i den fodboldglade landsby i weekenden, for søndag formiddag sikrede klubbens U17-hold, som drives i samarbejde med Allingåbro IF, sig oprykning til Liga 1, som er den næsthøjeste række for denne aldersgruppe.

”Så fødekæden til Serie 2 holdet er sikret, og flere af spillerne har allerede banket på til seniorfodbolden,” siger en stolt Nørager B-træner Claus Vestergaard.

En ny ”gylden” årgang

”Som landsbyklub er vi stolte over det ungdomsarbejde, som er udført, og at vi har unge spillere på spring til seniorholdet. Det er så vigtigt at holde fast i de lokale spillere og lade dem være en del af klubbens liv. På den måde bør alle klubber finde deres DNA,” siger Claus Vestergaard.

På Nørager B’s nyoprykkede seniorhold indgår stadig spillere fra klubbens seneste ”gyldne” årgang, drengene født i 1988. Tvillingerne Michael og Lasse Jensen og brødrene Kasper og Daniel Sortkjær er fra det kuld og spiller stadig på holdet. Claus Koch var også med og spiller i dag i Kolind/Perstrup IF, mens Nørager B’s mest celebre fodboldnavn Kasper Fisker forlod vennerne som junior for at afprøve talentet i Randers FC. Det blev til en karriere med divisionsfodbold, der som bekendt bragte den teknisk begavede venstrefodsspiller til Brøndby IF.

Nu er det snart en ny ”gylden” årgang, 2003, som skal tage over, og det ser man frem til i Nørager B.

Mathias Fisker scorede sejrsmålet

IF Midtdjurs kom med selvtillid til Nørager Stadion med tre sejre i træk, men var klar over, at opgøret mod Nørager B var en såkaldt bonuskamp, hvor holdet kun kunne overraske positivt. Flere stamspillere var ikke med på holdet, hvor der igen var blevet plads til unge U17-spillere, som har været med til at give ny energi og optimisme på holdet.

Nørager B havde afbud fra Rasmus Bang Rasmusen, og Michael Jensen var ude med den første af sine to karantænedage efter udvisningen i lokalopgøret mod Auning IF. Nicky Madsen var med igen efter at have fået mere tid, og U17-spilleren Jan Ankerstjerne var med på bænken uden at komme ind.

”IF Midtdjurs stod godt på banen, men tilspillede sig ingen chancer,” siger Nørager B-træner Claus Vestergaard.

Den afgørende scoring faldt efter godt 35 minutter, da Daniel Sortkjær headede på mål. IF Midtdjurs’ velspillende målmand Lasse Walther Nielsen klarede, men Mathias Fisker sparkede riposten hårdt i mål.

”Vi havde bolden meget og lagde pres på. Men IFM’s målmand havde nogle sindssygt gode redninger, og så ramte vi stolpen to gange,” fortæller Claus Vestergaard.

Et år mere til Claus Vestergaard

Med sejren kom oprykningen i hus, og Nørager B kan efter fire sæsoner i Serie 3 vende tilbage til Serie 2. Nørager B spillede i Serie 1 inden nedturen satte ind, der på to sæsoner sendte Nørager B ned gennem rækkerne til Serie 3.

”Nu skal vi gøre sæsonen ordentligt færdig og se om vi kan gå ubesejret gennem turneringen,” siger Claus Vestergaard, der som træner har stået for genrejsningen af holdet. Han har selv spillet i Nørager B siden han var fire år, men har som spiller og træner haft enkelte afstikkere til Randers. Han kender i hvert fald Nørager B’s DNA og har lavet aftale med klubben om at træne Serie 2-holdet det næste år.

”Jeg er fortrøstningsfuld inden næste sæson. Vi kan være pressede på bredden, når vi har afbud. Men vi har en harmonisk trup, og alle vil gerne vinde fodboldkampe. Der er en vindermentalitet og en vilje til at stå sammen og kæmpe,” siger Claus Vestergaard, som forventer at alle truppens spillere er klar til den nye sæson.

Så der blev festet i Nørager efter oprykningen i lørdags. Og søndag kunne festen fortsætte, da U17-holdet AIF/NBK slog Vorup FB med 4-1 i topopgøret i Liga 2. Dermed gik holdet ubesejret gennem turneringen med fem sejre og en målscore på 29-3. Nu er holdet klar til Liga 1 i foråret.

Billedtekster:

Ubesejrede Nørager B vender tilbage til Serie 2 efter en suveræn sæson. Oprykningen blev sikret med en sejr på 1-0 over IF Midtdjurs. Privatfoto

AIF/NBK’s U17-hold slog Vorup FB med 4-1 på Nørager Stadion og skal spille i Liga 1 i foråret. Træner Rene Johnsen står til højre og assistent Christian Balle til venstre. Privatfoto

FAKTA

Serie 3, Pulje 35

Nørager B - IF Midtdjurs 1 - 0 (1 - 0)

Lørdag 12. oktober kl. 13.30 på Nørager Stadion

Målscorer:

1 - 0 Mathias Fisker (35. min.)

U17 drenge, Liga 2

AIF/NBK - Vorup FB 4 - 1 (4 - 0)

Søndag 13. oktober kl. 11.00 på Nørager Stadion

Målscorere:

1 - 0 Johannes Rothmann (14. min.)

2 - 0 Frederik Gregersen (23. min.)

3 - 0 Jan Ankerstjerne (28. min.)

4 - 0 Rasmus Jensen (35. min.)

4 - 1 Malthe Kragh Klitgaard (51. min.)

Publiceret 16 October 2019 16:30