Rasmus Secher Eldrup var med fra start som playmaker og var bedste mand på holdet, da Nørre Djurs HK fik bank af Stoholm/Viborg Håndbold. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Rasmus Secher Eldrup var med fra start som playmaker og var bedste mand på holdet, da Nørre Djurs HK fik bank af Stoholm/Viborg Håndbold. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Nørre Djurs HK tabte styrkeprøve mod tophold

Nørre Djurs HK led sit andet nederlag i træk, da Stoholm/Viborg Håndbold vandt med 30-23 i ”Hulen” i Glesborg

Af
Martin Schultz

Det var et forventet ”brag” mellem to af de hold, som er startet den nye sæson med forventninger om at være med i top-tre i herrehåndboldens 2. division, da Nørre Djurs HK torsdag aften tog imod Stoholm/Viborg Håndbold i Nørre Djurshallen i Glesborg.

Men hjemmeholdet kom i menneskehænder i ”Hulen”, for gæsterne fra Stoholm/Viborg Håndbold præsterede optimalt og knuste Nørre Djurs HK med 30-23 efter at have været foran med 15-13 ved pausen.

Efter sejre i de to første kampe mod Nøvling IF og Randers HH skulle Nørre Djurs HK efter det skuffende nederlag til Hammel GF forsøge at rejse sig mod nedrykkerne fra Stoholm/Viborg Håndbold. Men det nyfusionerede hold fra det midtjyske ramte dagen, og selvom gæsterne stillede med en smal trup, så var de med ”Mr. Stoholm”, 33-årige Per Ryberg, i spidsen større og stærkere end ambitiøse Nørre Djurs HK.

”Det var et rigtig godt Stoholm/Viborg-hold. Per Ryberg og de to godt spillende bagspillere Kris Olesen og Johnny Langberg var hårde ved os. Det var et for godt hold for os på dagen,” siger Nørre Djurs HK’s assistenttræner Jan Mathiesen.

Med nederlaget er Nørre Djurs HK rykket ned i midterfeltet i 2. division, og med udsigt til tre hårde kampe mod Aars HK, Mors-Thy Håndbold og Frederikshavn FI kan der være langt til den top-tre placering, som sportschef Nicolaj Danefeld Hansen har udstukket som mål for sæsonen.

”Sæsonen er lang, og jeg ved, hvad spillerne kan præstere, når det kører. Jeg satser på, at vi er med i toppen, når sæsonen slutter,” siger Nicolaj Danefeld Hansen.

Rasmus Secher bedste mand på holdet

Der var lagt op til fest og stemning torsdag aften i Nørre Djurshallen, hvor håndbold-DJ’en Poul Erik ”Brillemanden” Jensen var på plads sammen med speaker Per Pedersen til at fyre op under de godt 150 tilskuere og en opstemt fanzone.

Nørre Djurs HK havde Mathias Nymark Rasmussen tilbage i truppen, men måtte igen undvære en skadesramt Rasmus Dalsgård Lund. Holdet startede ud med unge Rasmus Secher Eldrup som playmaker i stedet for rutinerede Mike Paulsen, og den unge playmaker var ifølge Jan Mathiesen klart holdets bedste spiller på dagen.

”Vi startede rigtig godt og var efter 12 minutter foran med 8-5. Men vi fik en udvisning og så scorede Stoholm/Viborg Håndbold tre mål i træk og fik udlignet. Vi kom foran med 9-8, men havde så en periode, hvor vi lavede fejl, og det udnyttede gæsterne til at score fire mål. Vi slog tilbage til 12-12, men så trak Stoholm/Viborg Håndbold fra igen og var foran med 15-13 ved pausen,” fortæller assistenttræner Jan Mathiesen.

Mere tempo på spillet

Efter pausen forsøgte Nørre Djurs HK at forsvare sig i en 4-2 opstilling, men Stoholm/Viborg Håndbold kom stærke ud til 2. halvleg og havde efter 11 minutter bragt sig foran med 22-15.

”Vi forsøgte at sætte mere tempo på vores spil for at komme tilbage og fik også overtaget, så kampen efter 19 minutter stod 23-19. Men så blev vi ramt af en udvisning og gæsterne rykkede fra 23-20 til 25-20. Vi måtte satse, og derfra rykkede Stoholm/Viborg Håndbold fra os,” fortæller Jan Mathiesen.

”Vi er skuffede efter nederlag i to kampe i træk. Men vi skal op på hesten igen og træne godt, så vi er klar til kampen mod Aars HK på udebane lørdag 26. oktober,” slutter Jan Mathiesen.

Ydmyg på den gode måde

Kampen mod Stoholm/Viborg Håndbold var set som en styrkeprøve på Nørre Djurs HK’s top-tre ambitioner. Men nederlaget har ikke rystet sportschef Nicolaj Danefeld Hansens tro på holdets muligheder i 2. division.

” Jeg har fuld tiltro til, at vi nok skal klare os godt i puljen. Der skal små justeringer til for at vi kan nå vores målsætning. Og måske ligger det bedre for os i Nørre Djurs HK at komme fra baghjul,” mener Nicolaj Danefeld Hansen.

”Men samtidig har vi lagt en plan for, hvad vi vil opnå. Og vi skal også skabe den vinderkultur, der skal til for at nå vores resultater. Vi er i gang med at skabe en kulturændring i klubben, når det gælder eliten. Vi skal være ydmyge på den gode måde. Men vi skal ikke lægge os ned, fordi vi har tabt to kampe,” siger Nicolaj Danefeld Hansen.

”Mod Stoholm/Viborg Håndbold mødte vi et bedre hold, men vi havde chancer nok til at skabe en tæt kamp. Vi skal score på vores chancer og ikke sjuske, når vi afslutter. Det skal vi hjem og arbejde med,” slutter den spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen.

FAKTA

2. Division herrer, Pulje 1

Nørre Djurs HK - Stoholm/Viborg Håndbold 23 - 30 (13 -15)

Torsdag 10. oktober kl. 20.15 i Nørre Djurshallen i Glesborg

Målscorere:

  • Simon Søgaard Jensen, 6 mål
  • Rasmus Secher Eldrup, 4 mål
  • Nicolaj Danefeld Hansen, 4 mål
  • Nikolaj Moll Larsen, 3 mål
  • Simon Østergaard, 2 mål
  • Lasse Kristoffersen, 2 mål
  • Mikkel Milling, 1 mål
  • Henrik Storm Pedersen, 1 (1) mål

Publiceret 14 October 2019 23:00