Rasmus Brasch var tilbage i tremands centerforsvar, da FC Djursland kæmpede sig til en 1-0 udesejr i det nordlige Aarhus. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Rasmus Brasch var tilbage i tremands centerforsvar, da FC Djursland kæmpede sig til en 1-0 udesejr i det nordlige Aarhus. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Danmarksserien: Selvmål var nok til tre gode point til FC Djursland

FC Djursland vandt en arbejdssejr på 1-0 over Aarhus Fremad, som med et selvmål kort før pausen selv afgjorde kampen på Riisvangen Stadion

Af
Af Martin Schultz

”Det var en 0-0 kamp, som vi vandt, fordi vi havde marginalerne på vores side.”

Sådan siger en meget tilfreds cheftræner Robert Sørensen, efter at hans afbudsramte mandskab lørdag eftermiddag kunne forlade det ikoniske Riisvangen Stadion i det nordlige Aarhus med tre værdifulde point efter at have besejret Aarhus Fremad med 1-0.

Sejren var en særlig tilfredsstillelse for Robert Sørensen. Ikke bare fordi den gav oprejsning til holdet efter at det sidste lørdag hjemme på HSM Arena havde smidt to point mod VRI ved at formøble en 2-0 føring i de sidste ti minutter med en VRI-scoring til 2-2 dybt inde i dommerens tillægstid. Men også fordi Riisvangen Stadion gennem syv år var Robert Sørensens hjemmebane, hvor han i tre år var assistenttræner for klubbens divisionshold og i fire år var træner for 2. holdet.

”Riisvangen Stadion er en af Danmarksseriens sværeste udebaner, men vi har haft et godt tag på Aarhus Fremad og har slået dem fire ud af de fem gange vi har mødt dem,” siger Robert Sørensen.

Aarhus Fremads bedste hold er tophold i 2. division, og til kampen mod FC Djursland stillede aarhusianerne med adskillige spillere med divisionserfaring på holdet.

”Aarhus Fremad stillede med et rigtigt godt hold med spillere som Henrik Juelsgård på kanten og Mathias Valentin og Søren Bugge på midtbanen. Og vi var klar over, at vi skulle lukke ned for Jesper Richter og Tue Ullerup i deres angreb,” siger Robert Sørensen.

U19 topscorer Thor Vesthy fik debut

Skader og afbud havde tyndet godt ud i truppen til kampen mod Aarhus Fremad, for Robert Sørensen måtte se bort fra spillere som Nicolaj Jarsmer, Frederik Laursen og Kristian Alvarez Gertsen med skader. Oliver Jensen er taget til Brasilien med Brazil Foldboldlinjen, og Gustav Riis Overgaard er ude at rejse. Heller ikke Benjamin Lahn Sørensen var til rådighed.

Til gengæld var de to rutinerede forsvarsspillere Jeppe Juhl Jensen og Rasmus Brasch tilbage i bagkæden sammen med Emil Bjerre Busk, og på bænken var der blevet plads til U19 topscorer Thor Vesthy, som med et indhop de sidste tyve minutter fik sin debut på Danmarksserieholdet.

”Vi stillede op i en 3-5-2 formation og havde god power i vores defensiv. Aarhus Fremad havde bolden mest, men vi var kloge og gode til at lukke rummene ned, og så var vi farlige i omstillingerne. Morten Bruun havde en kæmpechance kort før vi kom foran med 1-0 et minut for pausen. Felipe Soares sendte et frispark indover, som buede væk fra målet. Aarhus Fremad måtte forsøge at få bolden væk. En spiller satte knæet på, og så sad bolden i målet til 1-0,” fortæller Robert Sørensen.

Hele holdet var stjernen

I 2. halvleg holdt FC Djursland hjemmeholdet fra scoringer, men mod slutningen af kampen var FC Djurslands spillere med trænerens ord ”møre”.

”De sidste ti minutter var vi trykket og slog lejr i vores eget felt. Spillerne var møre til sidst, men kastede sig ind i tacklingerne og kæmpede stenhårdt til sidste fløjt. Alle kæmpede for hinanden. Vi stod godt i forsvaret og leverede en god defensiv indsats, men hele holdet skal fremhæves. Det var virkelig holdet der var stjernen, og det er jeg vanvittig glad for på klubbens vegne,” siger Robert Sørensen.

”U19 holdets topscorer med seks mål Thor Vesthy kom ind de sidste 20 minutter. Han er en spændende spiller, og han arbejdede også stenhårdt,” siger Robert Sørensen.

Med sejren ligger FC Djursland stadig lige under stregen på en 7. plads, men skal på lørdag ud i en direkte duel med IF Skjold Sæby om vigtige point i midterfeltet i Danmarksserien. Nordjyderne har 15 point på 6. pladsen, mens FC Djursland har 14 point på 7. pladsen. Under FC Djursland ligger Viby IF, Nørresundby FB og VRI med hver 9 point.

Kampen mod IF Skjold Sæby spilles lørdag kl. 15.00 på HSM Arena i Grenaa.

FAKTA

Danmarksserien, pulje 4

Aarhus Fremad - FC Djursland 0 - 1 (0 - 1)

Lørdag 12. oktober kl. 13.30 på Riisvangen Stadion

Målscorer:

0 -1 Selvmål (44. min.)

Publiceret 13 October 2019 18:30