Heller ikke Nørre Djurs HK’s tre nye spillere kunne afværge skuffelsen med 24-21 nederlaget mod Hammel GF. Mike Paulsen (th) blev topscorer med 5 mål, stregspiller Lasse Kristoffersen (i midten) scorede 4 mål, mens målmand Magnus Møller-Sørensen (tv) stod de sidste 13 minutter af kampen i målet. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Heller ikke Nørre Djurs HK’s tre nye spillere kunne afværge skuffelsen med 24-21 nederlaget mod Hammel GF. Mike Paulsen (th) blev topscorer med 5 mål, stregspiller Lasse Kristoffersen (i midten) scorede 4 mål, mens målmand Magnus Møller-Sørensen (tv) stod de sidste 13 minutter af kampen i målet. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Grus i Nørre Djurs HK-maskineriet på vejen mod toppen

Nørre Djurs HK tabte udekampen mod Hammel GF med 24-21 og brændte fire ud af fem straffekast i skuffende indsats

Af
Martin Schultz

Efter en sæsonstart med to sejre over Nøvling IF og Randers HH var forventningen en sejr, da Nørre Djurs HK lørdag eftermiddag mødte Hammel GF i Hammel Idrætscenter i herrehåndboldens 2. Division.

Men hjemmeholdet var ikke i gavehumør og havde oveni forberedt sig godt på mødet med Nørre Djurs HK. Hammel GF trak fra i 2. halvleg og vandt kampen med 24-21 efter at stillingen var 9-9 ved pausen

“Vi kom efter to point, men mødte et velindstillet og godt kæmpende Hammelhold med en fornuftig målmand mellem stængerne. De dækkede godt op, og så forstod de at ramme os i kontraspillet. Vi var ikke hurtige nok på plads, og det gjorde ondt på os. For mig som træner var det lidt skræmmende at opleve, at Hammel GF scorede flere mål på kontra’er end vi gjorde, siger Nørre Djurs HK’s cheftræner Benny Nielsen. Kontraspillet er ellers en af Nørre Djurs HK’s styrker, men også afviklingen af straffekast gik det helt galt med i kampen mod Hammel GF. Fire forskellige spillere brændte fire ud af fm straffekast i kampen.

“Vores kollektiv var ikke skarpt nok på dagen, og overordnet se må jeg bøje mig i gruset: Hammel GF var et bedre hold end os i lørdags,” siger Benny Nielsen.

For meget tjubang-spil

Nørre Djurs HK måtte undvære Mathias Nymark Rasmussen af private årsager, og Rasmus Dalsgård Lund var endnu ikke klar efter sin skade. Men ellers kunne træner Benny Nielsen stille med sit stærkeste hold, som var opsat på med en sejr at skabe sig det bedst mulige udgangspunkt for torsdagen aftens vigtige opgør hjemme i “Hulen” i Glesborg mod Viborg/Stoholm Håndbold, som med Benny Nielsens ord er rækkens bedst spillende hold.

Nørre Djurs HK startede kampen godt nok og var foran med 4-2 og 5-3.

“Men vi mistede den gyldne mulighed for at skabe et hul, og efter 20 minutter var Hammel GF foran med 6-5. Vi forhastede os i angrebsspillet og det blev for meget tjubang-spil, mens hjemmeholdet dæmmede godt op for vores kontraspil. Vores krydsspil fungerede ikke i angrebet. Vi sendte Rasmus Secher Eldrup på banen som playmaker, og vi havde muligheden for at slå et lille hul. Men dette gik for stærkt med afslutningerne, og vi var faktisk heldige med at det stod 9-9 ved pausen,” siger Benny Nielsen.

Kunne ikke vinde duellerne

Nørre Djurs HK gik til pause med en følelse af at det kunne lade sig gøre at besejre Hammel GF, men også med en frustration over at spillet ikke var bedre.

“I pausen bad jeg spillerne om at være mere direkte i duellerne, men det var med blandet succes. Vi kunne ikke vinde duellerne, for Hammel GF spillede tålmodigt og var gode til at dække op,” fortæller Benny Nielsen.

Efter en lige indledning på 2. halvleg, kom Nørre Djurs HK bagud med 16-12. Med seks minutter igen var gæsterne bagud med 20-18, men satsede og gik mere offensivt til værks i slutminutterne.

“Det gav huller i osten, og til sidst smuldrede det, og de fik lov til at score yderligere til sidst,” siger Benny Nielsen.

Nørre Djurs HK startede med Kasper Kolstrup Møller på mål, og den store målmand leverede en udmærket indsats især i 1. halvleg. Han blev afløst af Magnus Møller-Sørensen mit i 2. halvleg, og den unge målmand startede også udmærket inden hjemmeholdets skytter ligeledes skød hul på ham.

En sprængfyldt ballon torsdag aften

Heller ikke sportschef Nicolaj Danefeld Hansen var tilfreds med indsatsen mod Hammel GF.

“Det var en af de kampe vi skulle vinde. Men det var som om vi allerede var et skridt videre, som om det var en kamp der bare skulle overstås. Det var en kamp under vores niveau. Jeg er klar til at gribe i egen barm, for jeg var en af de rutinerede, som ikke leverede som man kan forvente. Det var ikke godt nok,” siger den spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen.

“Det gør det ikke nemmere for dem, som skal overtage efter de rutinerede spillere, at vi spiller under niveau. Vi må kikke indad, og så levere 10-15 procent mere. Og så brændte vi 4 ud af 5 straffekast. Det har jeg ikke prøvet før,” siger Nicolaj Danefeld Hansen.

Nu skal holdet have en god træning tirsdag, så det kan rejse sig mod Stoholm/Viborg Håndbold torsdag aften kl. 20.15 i Nørre Djurshallen i Glesborg. Stoholm er nedrykkere fra 1. Division og har til denne sæson slået sig sammen med Viborg’s herrer.

“Den kamp bliver en sprængfyldt ballon. Den kamp kommer til at definere resten af vores sæson. Hvis vi skal spille en rolle i rækken i denne sæson, skal vi vinde kampen over Stoholm/Viborg Håndbold. Det handler om at få to point, og det kræver den rette indstilling og at spillerne er klar til at kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne,” siger Benny Nielsen.

Nørre Djurs HK sætter alle sejl til torsdag aften i braget mod Stoholm/Viborg Håndbold, der ligesom Nørre Djurs HK har to sejre og et nederlag på kontoen. Håndbold-DJ’en fra Grenaa, Poul Erik “Brillemanden” Jensen, er på plads som musikafvikler og han vil sammen med speaker Per Pedersen gøre sit bedste for at sætte stemningen i vejret i Nørre Djurshallen.

FAKTA

2. Division, Pulje 1

Hammel GF - Nørre Djurs HK 24 - 21 (9 - 9)

Lørdag 5. oktober kl. 16.45 i Hammel Idrætscenter

Udvisninger:

Mikkel Milling, 2 min.

Målscorere:

  • Mike Paulsen, 5 mål
  • Lasse Kristoffersen, 4 mål
  • Simon Søgaard Jensen, 3 mål
  • Rasmus Secher Eldrup, 2 mål
  • Nicolaj Danefeld Hansen, 2 mål
  • Nikolaj Moll Larsen, 2 mål
  • Simon Østergaard, 1 mål
  • Mikkel Milling, 1 mål
  • Henrik Storm Pedersen, 1 (1) mål

Publiceret 08 October 2019 14:09