FC Djurslands cheftræner måtte atter se sine unge spillere smide en sikker sejr overbord i slutfasen. Foto: Martin Schultz

FC Djurslands cheftræner måtte atter se sine unge spillere smide en sikker sejr overbord i slutfasen. Foto: Martin Schultz

Danmarksserien: FC Djursland smed sejren dybt inde i overtiden

FC Djursland var på vej mod en sikker sejr over VRI, men måtte nøjes med uafgjort efter at have sat en 2-0 føring over styr i kampens sidste ti minutter

Af
Martin Schultz

FC Djurslands spillere var helt nede i kulkælderen, efter at dommer Michael Kjær lørdag eftermiddag på HSM Arena i Grenaa havde fløjtet kampen mod VRI af. Hvad der nemlig helt frem til det 85. minut lignede en sejr og værdifulde point i den knivskarpe kamp i den meget jævnbyrdige pulje 4 i Danmarksserien, endte med et uafgjort 2-2 resultat. Det udlignende mål blev sat ind fire minutter ind i dommerens tillægstid.

Mens FC Djurslands spillere hang med hovederne, så fejrede gæsterne fra VRI resultatet som havde de vundet et mesterskab.

“Det her var tungt. Det resultat var ikke VRI’s fortjeneste, men endnu engang en understregning af, at vi skal lære at lukke kampene i vores gode perioder. Vi havde kæmpestore chancer, og vi var meget tættere på at komme foran 3-0 end VRI var på at reducere til 2-1. Men vi må erkende, at mange af vores spillere er unge og grønne, og at rutine fra lavere serier ikke rækker hos de mere erfarne spillere på det her niveau. I Danmarksserien er der kold og kontant afregning ved kasse 1, når man dummer sig,” siger cheftræner Robert Sørensen efter kampen.

Tredie mål i træk af Oliver Jensen

FC Djursland manglede både centimeter og kilo’er i mødet med et velvoksent og fysisk stærkt VRI hold, men et afbudsramt hjemmeholdet leverede en godkendt indsats på nær nedsmeltningen i de sidste ti minutter.

Seks mand fra startopstillingen var ikke med mod VRI. Jeppe Juhl Jensen, Rasmus Brasch, Christian Rytter Fløjborg og Nicolaj Jarsmer var ude med skader, mens Gustav Friis Overgaard er ude at rejse og Jesper Bredahl ikke kunne få fri fra arbejde.

FC Djursland stillede op i en 4-2-3-1 formation med Anders Emil Hjort på mål. I bagkæden stod Søren Koch Østergaard, Emil Bjerre Busk, Nichlas “Høffe” Høpfner Hansen og Jakob Munk Christiansen. Kristian Alvarez Gertsen og Rasmus Cramer spillede på den defensive midtbane, mens Janus Tranæs Didriksen spillede på den offensive midtbane med Benjamin Lahn Sørensen og Oliver Jensen på kanterne. Helt fremme lå Morten Bruun. Felipe Soares, Frederik Laursen og Sebastian Væggemose Bendix blev skiftet ind i løbet af 2. halvleg.

“VRI startede bedst og havde en kæmpechance efter syv minutter efter et hjørnespark. Men derefter tippede kampen til vores fordel, og efter 25 minutter blev bolden samlet op efter en standardsituation og spillet ind i VRI’s bagerste rum, hvor Oliver Jensen dukkede op og med hovedet bragte os foran med 1-0. Det var Olivers tredje mål med hovedet i træk, så den knægt giver virkelig vores offensiv noget styrke,” fortæller Robert Sørensen. FC Djursland havde flere chancer inden pausen, og blandt andet brændte Janus Tranæs Didriksen en friløber, så pausestillingen var 1-0 til hjemmeholdet.

VRI fik blod på tanden

VRI skabte ikke meget i 2. halvleg, og hjemmeholdet kom foran med 2-0 i det 69. minut, da Benjamin Lahn Sørensen slap fri i højre side og spillede bolden ind i feltet. Der blev afsluttet, og på riposten scorede Morten Bruun til 2-0.

“Vi havde store chancer til at øge til 3-0 og lukke kampen, men i stedet fik VRI reduceret til 2-1 i det 85. minut i en situation, hvor vi havde tre muligheder for at sparke bolden væk. VRI fik selvfølgelig blod på tanden og sendte alt hvad de havde af store folk frem. Vi spillede dem tynde i en omstilling og Frederik Laursen ramte indersiden af stolpen, men i stedet for at det blev 3-1, så udlignede VRI fire minutter ind i overtiden, da bolden blev spillet ind til duel foran målet. Forøvrigt i en sekvens, hvor indskiftede Sebastian Væggemose Bendix lå på jorden og var væk efter at være blevet ramt af en albue i hovedet uden at dommeren stoppede spillet,” fortæller Robert Sørensen.

“Det var selvforskyldt, at vi ikke fik alle tre point. Det er fanme op ad bakke, men vi må lære af det,” siger Robert Sørensen, som nu har en uge til at sætte holdet op til den svære udekamp mod Aarhus Fremad på lørdag.

“Nichlas “Høffe” Høpfner Hansen spillede en god kamp, og Rasmus Cramer var outstanding i duelspillet og arbejdede stenhårdt gennem hele kampen. Men mange spillere gjorde det godt,” slutter Robert Sørensen.

Med det ene point mod VRI ligger FC Djursland stadig som nr. 7 lige under stregen med 11 point, skarpt forfulgt af Viby IF, Nørresundby FB og VRI, som alle har 9 point efter 10 kampe.

FC Djursland møder lørdag kl. 13.30 Aarhus Fremad på Riisvangen Stadion i Aarhus.

FAKTA

Danmarksserien, Pulje 4

FC Djursland - VRI 2 - 2 (1 - 0)

Lørdag 5. oktober kl. 15.00 på HSM Arena i Grenaa

Målscorere:

1 - 0 Oliver Jensen (25. min.)

2 - 0 Morten Bruun (69. min.)

2 - 1 VRI (85. min.)

2 - 2 VRI (94. min.)

Publiceret 08 October 2019 14:02