Christian 'Balle' Basballe scorede tre gange for Nørager. Foto: Nørager BK

Christian 'Balle' Basballe scorede tre gange for Nørager. Foto: Nørager BK

Seriefodbold: ”Balle” dagens mand i ny storsejr til Nørager B

Nørager B’s hidtil yngste debutant kom på banen i topholdets 5-0 sejr over VRI. Christian Basballe scorede tre mål og leverede en assist

Af
Martin Schultz

For anden lørdag i træk vankede der alvorlige bank til en Aarhus-klub på Nørager Stadion i Serie 3. Forrige lørdag blev Fuglebakken KFUM sendt hjem fra Norddjursland med en lussing på 11-1. Og i lørdags var det VRI’s tur til at komme i menneskehænder hos det formstærke tophold Nørager B.

VRI tabte kampen med 5-0 efter at have været bagud med 4-0 ved pausen. Mads ”Pylle” Pedersen gjorde det til 5-0 kort ind i 2. halvleg, men derefter lettede hjemmeholdet foden på speederen i modsætning til massakren mod Fuglebakken KFUM lørdagen inden, hvor topholdet holdt fokus på det målsøgende spil gennem hele kampen.

”VRI kom ikke med ret meget. Jeg tror, at vores målmand Steffen Klintø havde en enkelt redning i hele kampen. Efter at vi kom foran med 5-0, var vi ikke så målsøgende længere og var ikke så aggressive i vores pres,” siger Nørager B’s træner Claus Vestergaard.

Christian Basballe spillede igen hele kampen og blev dagens mand i skysovs efter at have leveret et hattrick og en assist til Mads ”Pylle” Pedersens mål. Kristoffer ”Bubber”Frandsen scorede Nørager B’s tredje mål.

”Christian Basballe blev valgt til kampens spiller med ti stemmer. Han er en fysisk stærk spiller, som har gode forcer med bolden på fødderne. Defensivt er han ikke så stærk, men når vi har bolden meget, så er han suverænt stærk,” siger Claus Vestergaard.

To Nørager-brødre i midterforsvaret

Nørager B måtte undvære angriberen Rasmus Bang Rasmussen, som var småskadet. Der var også afbud fra Kasper Sortkjær og Michael Jensen, og Lasse Jensen måtte udgå i halvlegen efter at have spillet småskadet i midterforsvaret i 1. halvleg. Så der var brug for hele bredden, og med på bænken sad to helt unge spillere, Jan Ankerstjerne og Jeppe Pedersen.

Lasse Jensens skade gav debut i en seniorkamp til U17-spilleren Jeppe Pedersen, som for få dage siden fyldte 16 år.

”Jeppe er den yngste seniordebutant vi har haft i Nørager B,” mener Claus Vestergaard om Jeppe Pedersen, som kom ind i midterforsvaret og spillede side om side med sin storebror Mads ”Pylle” Pedersen.

Der blev således skrevet fodboldhistorie på flere måder, for med til fortællingen hører også, at Jeppe og Mads er sønner af en af Nørager B’s kendte fodboldnavne som både spiller og træner, Claus ”Pylle” Pedersen. Og mere af ”Pylle”-slægten er godt på vej ind i Nørager B-fødekæden, for ud over Mads og Jeppe er Claus ”Pylle” Pedersen også far til Emil, som spiller på Randers Frejas Jyllandsseriehold, og til Lauge, som spiller på Nørager B’s U13-hold.

I Nørager er man som landsbyklub meget opmærksom på fødekæden og har drengehold i både U15 og U17, og et U13-hold sammen med Allingåbro IF.

”Der er unge på vej og næste generation er klar. Men vi skal ikke ødelægge vores U17 hold, men udvikle vores fødekæde. I lørdags havde vores hold en gennemsnitsalder på 22,2 år, og det er vi som en landsbyklub lidt stolte over,” siger træner Claus Vestergaard.

Lokalopgør mod Auning på lørdag

Med sen sikre sejr over VRI konsoliderede Nørager B sin førsteplads i rækken med hele ti point ned til nr. 2 i rækken. IF Midtdjurs gav nemlig tirsdag aften Nørager B en hjælpende hånd, da IFM på udebane overraskende slog Grenaa IF med 3-0 på to mål af Mikkel Primdahl Sonnichsen og et mål af Jonas ”Joe” Simonsen.

Men mens Nørager B og Grenaa IF har etableret sig som tophold i rækken, så har oprykkerne fra Auning IF med stabilt spil listet sig op gennem tabellen og slog i lørdags Ebeltoft IF på udebane med 4-1 på tre mål af Asger Køtter og et drømmemål af den netop indskiftede Martin Gundersen.

”Det glæder vi os til. Det ligner jo nærmest et topopgør mellem Auning IF og Nørager B på lørdag på Auning Stadion,” siger Nørager B-træner Claus Vestergaard.

Auning IF har revanche til gode i lokalopgøret efter at have tabt den første kamp på Nørager Stadion med 3-0. Kampen fløjtes i gang kl. 14.00, og der ventes et stort publikum fra både Auning og Nørager til det klassiske lokalopgør mellem de to naboklubber.

FAKTA

Serie 3, Pulje 37

Nørager B - VRI 5 - 0 (4 - 0)

Lørdag 28. september kl. 13.30 på Nørager Stadion

Målscorere

  • 1 - 0 Christian Basballe (14. min.)
  • 2 - 0 Christian Basballe (28. min.)
  • 3 - 0 Kristoffer Frandsen (30. min.)
  • 4 - 0 Christian Basballe ( 41. min.)
  • 5 - 0 Mads Pedersen (48. min.)

Publiceret 02 October 2019 11:00