Laila Sortland. Arkivfoto

Laila Sortland. Arkivfoto

Hvorfor kurv til Ring Djursland?

Laila Sortland (DF) undrer sig over indstilling fra forvaltningen til EM-løb på Ring Djursland

Af
Lars Norman Thomsen

RING DJURSLAND Der er ret så skrappe regler for, hvor mange motorløb, der må køres på Ring Djursland i løbet af en sæson.

På Ring Djursland er der i henhold til miljøgodkendelsen af 13. juni 2016 tilladelse til at afholde fire motorsports weekender per år.

Motorsportsaktiviteten på de fire weekender er uden støjgrænser. På en motorsportsweekend må der afholdes motorsport lørdag fra klokken 8.00 til 17.00, og søndage fra klokken 9.00 til 17.00. Altså ikke på fredage.

Derfor indstiller direktør Poul Møller, Syddjurs Kommune, til Udvalget for Natur, Teknik og Miljø (NTM), at der skal meddeles afslag på en ansøgning fra Ring Djursland om tilladelse til at afholde en udvidet løbsweekend 1. til 3. maj 2020, således at også fredagen inddrages.

Ring Djursland ønsker med ansøgningen at kunne stå som arrangør af en EM-afdeling i Classic Roadracing for hvilken, der er krav om, at der er mulighed for træning dagen før løbsdage, samt at løbene spredes over to dage.

Dansk Folkepartis Laila Sortland undrer sig over direktørens indstilling:

"Vi er så heldige at vi i Syddjurs Kommune har vi en meget attraktiv og unik motorbane. Derfor bør vi da helt grundlæggende gribe efter de lavt hængende frugter og takke ja til enhver mulighed, når interessenter vender blikket mod Syddjurs."

Laila Sortland håber, at NTM-udvalget vil undersøge mulighederne for at få en dispensation for kørsel fredag.

Publiceret 01 October 2019 12:53