SAS udvider i Aarhus Lufthavn med nye ruter og flere afgange.

SAS udvider i Aarhus Lufthavn med nye ruter og flere afgange. Pressefoto

Nye flyruter fra Aarhus Lufthavn til Alicante og Kreta - fire andre ruter lukker

SAS øger kapaciteten i Aarhus Lufthavn

SAS åbner sommeren 2020 to nye ruter fra Aarhus Lufthavn til Alicante i Spanien og Chania på den græske ferieø Kreta.

"Vi flyver til de destinationer, vores kunder efterspørger, og derfor udvider vi nu vores rutetilbud ud af Aarhus med yderligere to populære destinationer. SAS er blevet mere fokuseret på at tilpasse vores rutetilbud til sæsonprægede rejsemønstre," siger SAS' nye koncerndirektør Simon Pauck Hansen i en pressemeddelelse fra luftfartsselskabet.

Samtidig lukker SAS fire ruter fra Aarhus til Manchester, München, Rom og Faro.

"Det handler om at anvende flyene bedst. Vi vil og kan ikke flyve med halvtomme fly. Det giver hverken mening i et forretningsmæssigt eller miljømæssigt perspektiv," siger Simon Pauck Hansen.

Flere afgange

I 2020 øger SAS desuden antallet af afgange til Palma på Mallorca og Malaga i Sydspanien. På grund af stor efterspørgsel bliver antallet af sæder til disse steder næsten tredoblet.

Også antallet af daglige afgange til de skandinaviske hovedstæder Stockholm og København øges. Stockholm fordobles, og der kommer over seks afgange mellem Aarhus og København om dagen.

Samlet set øger SAS kapaciteten fra Aarhus med 15 procent. Til næste sommer flyver SAS ni direkte ruter fra Aarhus til København, Stockholm, Oslo, Split, Nice, Malaga, Palma, Alicante og Chania.

"Aarhus er en by i rivende udvikling og med stor vækst - ikke kun i erhvervslivet, men også som studieby og storbyturistdestination. Det er en udvikling, vi gerne vil være en del af og bakke op om. Derfor samarbejder vi også med både VisitDenmark og VisitAarhus om at promovere den jyske hovedstad. Så det er ikke kun aarhusianerne, der kommer ud i verden - det er også turisterne, der kommer til Aarhus, siger selskabets koncerndirektør.

jr

Publiceret 30 September 2019 10:26