Fløjspilleren Simon Østergaard scorede fire mål for Nørre Djurs HK mod Randers HH og fik også i denne kamp ros for sin indsats. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Fløjspilleren Simon Østergaard scorede fire mål for Nørre Djurs HK mod Randers HH og fik også i denne kamp ros for sin indsats. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Fysik og bredde bag ny sejr til Nørre Djurs HK

Nørre Djurs HK blev udfordret af Randers HH’s unge talenter, men knækkede gæsterne på fysikken og vandt sæsonens anden sejr med 23-18

Af
Martin Schultz

Nørre Djurs HK leverede varen, da de bedste håndboldherrer lørdag eftermiddag tog imod Randers HH til hjemmebanepremiere i Nørre Djurshallen. Men de unge Randers HH-talenter var nøjagtig så genstridige som ventet, og da hjemmeholdet ikke var så skarpe i angrebsspillet som håbet, fulgte gæsterne godt med og var faktisk foran det meste af 1. halvleg. Men efterhånden som hjemmeholdets fysik satte sig igennem og kræfterne svandt hos de unge gutter fra Randers HH, blev kampen sat på plads med en sejr på 23-18 til Nørre Djurs HK efter 11-10 ved pausen.

Foran omkring 250 veloplagte tilskuere i “Hulen” i Glesborg fik hjemmeholdet masser af opbakning fra blandt andet den kendte håndbold-DJ Poul-Erik “Brillemanden” Jensen, som fyrede så eftertrykkeligt op under stemningen, at der er lavet aftale med “Brillemanden” fra Grenaa om også at lave musik til kommende hjemmekampe i Nørre Djurshallen i denne sæson.

“Det blev som forventet en svær kamp. Vi vidste, at Randers HH kom med en flok unge spillere, som gik friskt til sagen. De var gode især i 1. halvleg så længe kræfterne rakte, og de var så dygtige, at de ramte os nogle steder,” siger Nørre Djurs HK’s cheftræner Benny Nielsen.

“Vi ville selvfølgelig lægge godt ud, men Randers HH kom bedst fra start. Vi haltede bagefter, men kom efter en dårlig start til at stå pænt i forsvaret, men vi forivrede os i angrebsspillet. Vi fik ikke afsluttet ordentligt, og det blev lidt for meget tjubang-håndbold,” siger Benny Nielsen om 1. halvleg, hvor hjemmeholdet efter 20 minutter var bagud med 9-6.

Stor bredde på holdet

“Vi scorede de fire første mål i 2. halvleg og kom foran med 15-10, men det blev aldrig en walk-over. De unge modstandere blev ved med at bide os i haserne. Det var en rigtig fin indsats fra Randers HH’s side, men vi kontrollerede kampen. Vi viste bredden på vores hold, hvor de fleste spillere kom på tavlen, men hvor vi især nød godt af en stærkt spillende Simon Østergaard, som også præsterede godt i vores første kamp mod Nøvling IF,” siger Benny Nielsen.

“Det var en fin kamp, som jeg er udmærket tilfreds med. Vi fik to point ud af en svær kamp og fik vist, at vi kan præstere i forsvaret. Der var god god bevægelse og fin indbyrdes forståelse i forsvaret. Angrebsmæssigt skal vi op på et højere niveau, og jeg håber, at vi kan komme lidt lettere til målene i de kommende kampe,” siger Benny Nielsen. Han var glad for at opleve, hvordan unge spillere som Mathias Nymark Rasmussen og Rasmus Secher Eldrup kom ind i 2. halvleg, hvor Secher overtog taktstokken efter playmaker Mike Poulsen.

Ingen huller i osten i Nørre Djurs HK

Nørre Djurs HK startede med Kasper Kolstrup Møller i målet. Han var den store helt i premieresejren på 24-21 over Nøvling IF, men fik ikke fat i noget og blev efter 12 minutter udskiftet med holdets nye målmand Magnus Møller-Sørensen, som stod resten af kampen og havde i alt 17 redninger.

“Vi var glade for at kunne præsentere vores hjemmepublikum for vores tre nye spillere: playmaker Mike Poulsen, stregspiller Lasse Kristoffersen og målmand Magnus Møller-Sørensen og vise den bredde, som de giver på holdet,” siger cheftræner Benny Nielsen.

Den spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen er også tilfreds med den bredde, som Nørre Djurs HK har i sin trup i denne sæson.

“Vi har ingen huller i osten i denne sæson. Vi har kun spillere, der kan levere i 2. Division. Derfor er vi også så svære at have med at gøre for vores modstandere, for vi er ikke afhængige af en eller to spillere. Når vi skifter ud, får vi nye spillere på banen, som kan levere på det her niveau. Og det er ikke et spørgsmål om, hvor meget hver enkelt spiller, men at man leverer optimalt i de minutter, man er på banen,” siger Nicolaj Danefeld Hansen, som øvrig er enig med sin cheftræner i vurderingen af kampen mod Randers HH.

“Det blev så svært som vi havde antaget. Det var en flok dygtige unge drenge, der spillede deres chance. I 2. halvleg løb de tør for energi, så de knækkede på fysikken,” siger Nicolaj Danefeld Hansen.

Nørre Djurs HK’s næste modstander er Hammel GF på udebane. Kampen spilles lørdag kl.16.45 i Hammel Idrætscenter.

Billedtekst:

Fløjspilleren Simon Østergaard scorede fire mål for Nørre Djurs HK mod Randers HH og fik også i denne kamp ros for sin indsats. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

FAKTA

2. Division, Pulje 1

Nørre Djurs HK - Randers HH 23 - 18 (11 - 10)

Lørdag 28. september kl. 14.00 i Nørre Djurshallen i Glesborg

Målscorere for Nørre Djurs HK:

  • Simon Østergaard 4
  • Lasse Kristoffersen 4
  • Mike Paulsen 4
  • Nicolaj Danefeld Hansen 4
  • Simon Søgaard Jensen 2
  • Henrik Storm Pedersen 2 (2)
  • Nikolaj Moll Larsen 1
  • Mathias Nymark Rasmussen 1
  • Rasmus Secher Eldrup 1

Publiceret 29 September 2019 22:00