En træt, men tilfreds Rune Bækgaard passerer målstregen ved DM i halvmarathon i København. Tilsendt foto

En træt, men tilfreds Rune Bækgaard passerer målstregen ved DM i halvmarathon i København. Tilsendt foto

Fra seriefodboldspiller til marathonløber på topplan

Rune Bækgaard løb sig forleden ind i den danske elite på de lange løbedistancer, da han blev nummer seks ved DM i halvmarathon

Af
Af Lars Norman Thomsen

SPORT I de unge år var Rune Bækgaard, 31, en særdeles dygtig og talentfuld fodboldspiller med et fint venstreben og et halvtliggende vristspark af høj klasse.

For 3-4 år siden kvittede han fodbolden og kastede sig over i første omgang triatlon (svømning, løb og cykling).

Det lykkedes ham meget hurtigt at lave nogle fine resultater via en målrettet, disciplineret og intensiv træningsindsats.

Resultaterne overbeviste Rune Bækgaard om, at han havde mere i posen på de længere løbedistancer, hvis han udelukkende satsede her.

Forleden kunne han krone længere tids struktureret træning med at blive nummer seks ved DM i halvmarathon i København.

Det skete i tiden 1.07.12 for de godt 21 kilometer.

"Jeg var meget tilfreds med min indsats. Ikke mindst, fordi jeg havde forventet placering mellem nummer 10 og 15, men også fordi jeg forbedrede min personlige rekord med over et minut," fortæller en glad Rune Bækgaard.

DM-vinderen Abdi Ulad løb til sammenligning guldmedaljen hjem i tiden 1.05.02 min.

Udover den danske elite stillede også den internationale topelite til start.

Verdensrekord

Her var én mand bare helt suveræn. Den tredobbelte verdensmester på halvmaraton, kenyanske Geoffrey Kamworor, satte ny verdensrekord på distancen med den vanvittige tid 58.01 minutter.

Rune Bækgaards tid sikrede ham smukt andenpladsen i klassen 30-34 år.

Fast træningsplan

For Rune Bækgaard er det blevet en livsstil at træne og træne struktureret. Hverdagen byder på to træningspas, mens han 'kun' søndag nøjes med et.

"Jeg står op hver morgen klokken 5 og løber mit første træningspas. Det bliver til mellem 140 og 170 kilometer pr. uge," røber Rune Bækgaard, der aldrig har problemer med at få det rigtige ben ud af sengen.

"Jeg elsker at træne målrettet og efter en fast plan, der indeholder forskellige træningsformer som distanceløb, intervaltræning og fartleg, og hvis kroppen vil det, er det min plan at fortsætte på det nuværende niveau de næste 5-6 år."

Rune Bækgaard, der bor i Aarhus sammen med sin kæreste Camilla, levner ikke plads til tilfældigheder i sine forberedelser.

Han både lever, træner og indtager føde efter faste skabeloner. Hans arbejde som butikskonsulent hos FUSION ApS, der sælger tøj/udstyr til passionerede udøvere inden for sportsgrenene løb, cykling og multisport, skal også passes ind i hverdagene.

The Big Apple

"Vil du være med på topplan, kræver det seriøsitet og, at du er villig til at indrette din hverdag efter det," fastslår Rune Bækgaard, hvis næste store satsning bliver det klassiske New York City Marathon søndag 3. november. De 42,195 meter i The Big Apples gader bliver Rune Bækgaards største udfordring til dato.

Den 1,78 meter høje og 58 kilo tunge atlet, der løber for HMRC, har en personlig rekord på distancen som lyder på 2 timer 34 minutter og 21 sekunder.

HRMC er en forkortelse for Hechmann Mikkeller Racing Club. Bagmændene er øl-producenten Mikkeller, hvis skaber, Mikkel Borg Bjergsø, selv var en talentfuld løber. Han har slået sig sammen med Claus Hechmann, der er tidligere eliteløber og nu træner nogle af landets langdistanceløbere.

"HRMC er yderst professionelle, og det er med til at sikre mig optimale betingelser og skærpe min lyst til at træne," siger Rune Bækgaard.

Publiceret 26 September 2019 11:30