Djursland tiltrak rekordmange turister i 2018, og 2019 tegner endnu bedre.Foto: VisitDjursland

Djursland tiltrak rekordmange turister i 2018, og 2019 tegner endnu bedre.Foto: VisitDjursland

Turister strømmer til Syddjurs: Antallet af overnatninger stiger

Det tegner til at blive et særdeles godt turistår for Syddjurs Kommune, der særligt har trukket mange gæster i juli måned.

Af
Katharina Andersen

Turisme Selvom årets sommer måske ikke huskes ligeså varm som sidste år, så har det ikke afholdt turister for at lægge vejen forbi Syddjurs Kommune.

En foreløbig statistik fra VisitDenmark viser allerede nu, at 2019 tegner til at blive et særligt godt turismeår for Syddjurs Kommune målt på antallet af overnatninger.

I årets første 7 måneder, her i blandt de to sommermåneder juni og juli, er antallet af overnatninger i Syddjurs Kommune steget fra 628.000 i 2018 til 659.000 i 2019, en stigning på 5 pct., og dermed ser det ud til, at flere turister har valgt Syddjurs Kommune som sommerdestination denne sommer.

Tallene dækker over overnatninger på hotel, sommerhus, vandrerhjem, lystbådehavn og campingpladser.

Turismen fortsætter langt ind i august

Antallet af overnatninger forventes at stige yderligere, når årets resterende måneder bliver opgjort, og 2018 endte da også med næsten en million overnatninger i Syddjurs Kommune.

Ifølge VisitAarhus er det særligt gæster fra Tyskland og Danmark, der indlogerer sig på Djursland, og Syddjurs Kommune er næsten ligeså populært et sted at holde ferie som Aarhus, der sidste år kun tiltrak lidt over 200.000 flere gæster.

Særligt efterspørgslen efter sommerhuse har været stor denne sommer, og flere uger i juli måtte Sol og Strand og sommerhusudlejningstjenesten Campaya melde alt udsolgt i Østjylland i højsæsonen.

"Det er super glædeligt, at det går så godt, og vi kan se, at Djursland i stigende grad er et populært sted at holde ferie. En af grundene til, at der er sket en stigning i antallet af overnattende, er formentlig også, at der er kommet flere feriehuse til udlejning, og det har vi kæmpet meget for, for det betyder også plads til flere i højsæsonen," siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

Djurs Sommerland er én af turistmagneterne på Djursland.Foto: VisitDjursland

Djurs Sommerland er én af turistmagneterne på Djursland.Foto: VisitDjursland

Djursland tiltrækker særligt børnefamilier, der tager på sommerhusferie i en uge, mens Aarhus typisk tiltrækker endagsturister, men når man er på Djursland, tager man også til Aarhus, forklarer direktøren.

"På den måde gavner turismen hinanden," siger hun og tilføjer, at Djursland kan noget særligt, fordi der er en kombination af både badestrande og attraktioner.

Flere sommerhuse søges

Men selvom det lige nu altså tegner til en stigning i antallet af turister på Djursland, så har nogle formentlig måtte gå forgæves efter et sommerhus i højsæsonen.

"Jeg ved, at der var tæt på udsolgt mange steder, og det er dejligt, men også et luksusproblem, for vi skal motivere flere til at udleje deres sommerhuse. Vi ved, at der findes rigtig mange, der endnu ikke lejer ud, men der er en efterspørgsel efter dem, og det er også blevet mere lukrativt at udleje efter de nye regler er trådt i kraft. Det mærker vi heldigvis, men der er et stykke vej endnu," siger Pia Lange Christensen.

Hos Danhostel Ebeltoft mærker man også den øgede efterspørgsel efter værelser. Efter en sommer med masser af gæster, tyder det på, at også efteråret bliver velbesøgt.

"Vi kan kun se, at efterspørgslen fortsætter, og vi har bookinger langt frem i september," siger direktør hos Danhostel Ebeltoft Knud Hansen.

Publiceret 25 September 2019 12:23