Gadeidrætsmiljøerne vil gøre op med fordomme om blandt andet skateboarding som aktivitet. Foto: Jesper Grønnemark

Gadeidrætsmiljøerne vil gøre op med fordomme om blandt andet skateboarding som aktivitet. Foto: Jesper Grønnemark

Smag på gadeidrætten i tre byer på Djursland

Events i Allingåbro, Grenaa og Kolind 27. og 28. september

fritid Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men Djursland huser tre stærke gadeidrætsfaciliteter med dertilhørende fællesskaber, som en del børn, unge og voksne allerede har stor glæde af - Board And Fun i Allingåbro, Hal 22 i Grenaa og Kraftværket i Kolind.

Der er dog plads til flere. Derfor åbner faciliteterne dørene med forskellige events 27.-28. september, hvor man kan få en smagsprøve på alt det, gadeidrætten kan.

Hal 22 åbner dørene fredag 27. kl. 10-21, Board And Fun ruller ud med Board And Fun Day lørdag 28. kl. 11-20, mens Kraftværket i Kolind byder på åbent hus lørdag 28. kl. 12-15 og Scoot Jam kl. 15.30-21 samme dag.

"Vi vil gerne vise, at der findes stærke, lokale fællesskaber med udgangspunkt i gadeidræt, hvor man kan gå til alt fra skate og scoot til BMX og rulleskøjter. Med eventen håber vi at få flere medlemmer og måske lidt flere frivillige på længere sigt," udtaler Thomas Emil Mortensen fra Hal 22 i Grenaa i en pressemeddelelse.

Samme ønske har de hos Kraftværket i Kolind, hvor Pernille Greve påpeger, at der også er nogle fordomme i forhold til gadeidræt, der skal nedbrydes.

"Derfor er det vigtigt at invitere folk ind i hallen for at give dem et mere positivt syn på skatermiljøet. Skateboarding er en aktivitet, der stormer frem og for længst har ændret karakter fra det mere rebelske til at være en inkluderende og inspirerende aktivitet," siger Pernille Greve i pressemeddelelsen.

Kan låne udstyr

De tre events har forskelligt indhold, men fælles for dem alle er, at alle kan være med, ligesom der er mulighed for at låne udstyr, hvis man ikke selv.

Arrangørerne forventer, at det primært er børn og unge, der kigger forbi, men mor og far er også velkomne – både til at deltage eller kigge med fra sidelinjen, hvor der er lidt godt til ganen.

Bevægelsesuge

Alle events er støttet af Europa-Kommissionen gennem bevægelsesugen European Week of Sport, der finder sted 23.-30. september. Formålet med bevægelsesugen, der afholdes hvert år i september, er at få mennesker over hele Europa til at bevæge sig under sloganet #Beacitve.

jesl

Publiceret 25 September 2019 10:00