Thomas Dalgaard, tidligere goalgetter på højeste niveau, spiller på HSM Arena på lørdag for Silkeborg KFUM mod FC Djursland. Foto: Silkeborg KFUM

Thomas Dalgaard, tidligere goalgetter på højeste niveau, spiller på HSM Arena på lørdag for Silkeborg KFUM mod FC Djursland. Foto: Silkeborg KFUM

Danmarksserien: FC Djursland snuppede vigtigt point mod topholdet

Janus Tranæs Didriksen sikrede med en sen scoring FC Djursland 2-2 i den svære udekamp mod topholdet Holstebro B

Af
Martin Schultz

FC Djursland hentede et uventet point med hjem fra Vestjylland, da “hajerne” søndag eftermiddag var på pointjagt på udebane mod Danmarksseriens tophold Holstebro B. Nicolaj Jarsmer bragte FC Djursland foran med 1-0 på et langskud tidligt i kampen, og indskiftede Janus Tranæs Didriksen sørgede for det vigtige point med scoringen til 2-2 få minutter før dommerens slutfløjt.

Holstebro B har ligget i toppen af puljen gennem hele efteråret og har været stærkt spillende gennem lang tid, men tabte forleden for første gang i efteråret, da Skjold Sæby IF overraskende huggede alle tre point i en 2-1 sejr på Holstebro Idrætspark forrige søndag.

“Så Holstebro viste måske svaghedstegn, og vi spillede tre tætte kampe mod Holstebro B i sidste sæson, så jeg havde da forventninger om et godt resultat,” siger FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen.

FC Djursland har fået point ud af de sidste fire kampe med en sejr og tre uafgjorte opgør, og sidste lørdag kom holdet hjem med et enkelt point efter at have spillet 1-1 mod Nørresundby FB på et mål af Christian Rytter Fløjborg. Ligesom i kampen mod Nørresundby FB følte holdet sig snydt for et straffespark i slutningen af kampen mod Holstebro B, og cheftræner Robert Sørensen var heller ikke helt tilfreds med dommerafgørelserne omkring de to “dumme” mål, som Holstebro B fik indenfor fem minutter i starten af 2. halvleg.

“Men set over hele kampen og med den sene scoring til 2-2 må vi være tilfredse. Det var fortjent, at vi fik det ene point, selvom der var perioder i kampen, hvor vi ikke havde bolden meget. Men det var forventeligt. Vi havde styr på tingene i 1. halvleg, men kom under pres i 2. halvleg,” fortæller Robert Sørensen.

Jagtede heldet og blev belønnet

FC Djursland stillede op i en 4-2-3-1 formation. I målet afløste Anders Emil Hjort Jesper Bredahl, som ikke kunne få fri fra arbejde til kampen. Den spillende assistenttræner Jeppe Juhl Jensens skade holdt ikke til opvarmningen, så den rutinerede forsvarsgeneral blev afløst af Rasmus Brasch, som gled ind i midterforsvaret sammen med Emil Bjerre Busk og med Gustav Friis Overgaard og Christian Rytter Fløjborg på back’erne. På den defensive midtbane spillede Nichlas “Høffe” Høpfner Hansen og Rasmus Cramer, mens Frederik Laursen spillede den offensive midtbaneposition med Søren Koch Østergaard og Nicolaj Jarsmer på kanterne. Morten Bruun blev sat helt på toppen. Felipe Soares, Janus Tranæs Didriksen og Sebastian BendixVæggemose blev skiftet ind i løbet af 2. halvleg.

“Vi kom foran på en langskudsscoring af Nicolaj Jarsmer efter syv minutter og havde godt styr på 1. halvleg. Men Holstebro B fik to dumme mål i begyndelsen af 2. halvleg. Udligningen til 1-1 så tvivlsom ud på grund af offside, og ved 2-1 scoringen markerede linjevogteren for mål, da bolden ramte underkanten af overliggeren og hoppede ud. Desuden var der offside inden det kom dertil,” fortæller Robert Sørensen.

“Vi blev snydt for et kæmpefrispark ti minutter før tid, men Janus Tranæs Didriksen, som lavede et rigtig godt indhop, fik udlignet kort før tid, da han udnyttede en fejl i Holstebro B’s forsvar. Janus jagtede bolden, og da der gik kuk i kommunikationen mellem Holstebro B’s stopper og målmand, kunne han score til 2-2. Janus jagtede heldet, og han blev belønnet,” siger Robert Sørensen.

Farlig angriber i vente

“Vi er inde i en god stime,” siger cheftræner Robert Sørensen efter fem kampe i træk med pointhøst, selvom de fire kampe er uafgjorte opgør.

Men FC Djursland hænger på i tabellen i den nådesløse sæson, hvor fire ud af ti hold i puljen rykker ud. FC Djursland hænger på i midterfeltet, selvom holdet aktuelt ligger på 7. pladsen netop under nedrykningsstregen. FC Djursland har 10 point efter otte kampe, ligesom Kjellerup IF på 6. pladsen.

Lørdag kl. 15.00 tager FC Djursland imod Silkeborg KFUM på HSM Arena i Grenaa. Silkeborg KFUM satser stort med blandt andet den tidligere superligatræner Ove Christensen i den sportslige ledelse og med den tidligere måltyv Thomas Dalgaard med en fortid i superliga’en og som udenlandsprofessionel i truppen.

FAKTA

Danmarksserien, Pulje 4

Holstebro B - FC Djursland 2 - 2 (0 - 1)

Søndag 22. september kl. 13.00 på Holstebro Idrætspark

Målscorere:

0 - 1 Nicolaj Jarsmer (7. min.)

1 - 1 Per Lauge Jensen (55. Min.)

2 - 1 Per Lauge Jensen (59. min.)

2 - 2 Janus Tranæs Didriksen (87. min.)

Publiceret 25 September 2019 07:30