Frank Dichmann og Christina ”Muddi” Nielsen (på siderne) ser frem til showkampen mellem IF Midtdjurs’ legender og IF Midtdjurs’ Serie 2-hold fredag 27. september i Midtdjurshallen. Med blandt legenderne er playmakeren Claus Rank Jensen (midt til venstre) og målmanden Henning Thiemer (midt til højre). Privatfoto

Frank Dichmann og Christina ”Muddi” Nielsen (på siderne) ser frem til showkampen mellem IF Midtdjurs’ legender og IF Midtdjurs’ Serie 2-hold fredag 27. september i Midtdjurshallen. Med blandt legenderne er playmakeren Claus Rank Jensen (midt til venstre) og målmanden Henning Thiemer (midt til højre). Privatfoto

Gamle håndboldkæmper til showkamp i Ryomgård

IF Midtdjurs samler sit dreamteam fra 90’erne til stor håndboldfest og kamp mod dagens håndboldherrer

Af
Martin Schultz

IF Midtdjurs’ håndafdeling slår et slag for den gode klassiske holdsport, når der fredag 27. september fløjtes op til en ”Legendernes kamp” i Midtdjurshallen i Ryomgård.

Det er nemlig lykkedes arrangørerne at samle et bredt udsnit af de dygtige håndboldherrer, som i begyndelsen af 90’erne sendte IF Midtdjurs i Danmarksserien og i nogle sæsoner var et af Djurslands allerbedste håndboldhold.

”Holdet satte virkelig IF Midtdjurs på landkortet. Vi har samlet 15 af de gamle spillere, som ser meget frem til kampen mod klubbens nuværende herrespillere. De gamle spillere ser meget frem til kampen, og det forlyder, at flere af dem er begyndt at træner op til kampen,” fortæller næstformand Christina ”Muddi” Nielsen, som sammen med Frank Dichmann fra håndboldbestyrelsen er initiativtagere til showkampen.

Også Danmarksserieholdets gamle træner Bjarne Nygaard fra Grenaa er med til kampen, som skal dømmes af de to kendte lokale dommere, lokalpolitikeren Michael Mikkelsen og Michael Leif ”Gorba” Jakobsen.

Kampen spilles kl. 18.00, og der bliver gratis adgang til festen for både børn og voksne med speaker og musik, pølser på grillen og kolde fadøl, mens børnene kan muntre sig i Djurslands Banks hoppeborg i den tilstødende Multihallen.

En retrofortælling

Men legendernes showkamp mod Serie 2-holdet er også tænkt som en aften, som skal give mindelser om fordums håndboldstævner i Midtdjurshallen.

”Vi gør det både for at de gamle spillere kan mødes igen. Men også for at publikum kan få fortællingen om, dengang der virkelig blev spillet håndbold i hallen,” siger Frank Dichmann om de stævner, hvor der var håndboldkampe fra morgen til aften med spillere i alle aldre på holdene.

Der vil være mange kendte lokale ansigter blandt de gamle spillere lige fra playmakeren Claus Rank Jensen, i dag filialdirektør i byens bank, til to-metermanden Michael Munk, målmanden Henning Thiemer, Per ”Tolder” Hansen, den kompromisløse forsvarsspiller Christian ”Kridde” Hove-Nielsen, og den lynhurtige fløjspiller Claus Kjær, som kunne nå både en jagt om formiddagen og en håndboldkamp om eftermiddagen. Og for eksempel den formidable venstrehåndsspiller Jesper Holm Hansen, som havde så hurtigt et fodskifte, at hans modstandere blev sendt ”i cafeteriet efter pølse”.

Vejmand med målnæse

Blandt de gamle spillere er også Flemming ”Vejmand” Nielsen, som stadig bliver husket for sine meriter på både fodboldbanen og i håndboldhallen. Den velvoksne venstre back var ikke kendt for at være den store forsvarsspiller, men han scorede mange mål. Efter tiden i IF Midtdjurs spillede ”Vejmand” på Grenaas hold i 2. og 3. division og var en sæson topscorer med over 100 mål. Også på fodboldbanen var han kendt for sin iskolde evne til at udytte chancerne, og han modtog i flere sæsoner Amtsavisens ”Gyldne Støvle” som den mest scorende fodboldspiller på Djursland, Randers og i Kronjylland.

De gamle spillere spænder aldersmæssigt fra omkring 50 år og op til alderspræsidenten, den 71-årige Gert Barner Nielsen. Vognmanden fra Fannerup havde en enestående karriere med divisionshåndbold, og han siges stadig at spille som den ældste aktive håndspiller på Djursland.

Gert Barner Nielsen spillede højre fløj og var utrolig sikker på straffekast. Han spillede divisionshåndbold til han var over 50 år, og så var han samtidig Jysk Mester i boksning. En titel han vandt en søndag aften i Randers, efter at have spillet en divisionskamp i håndbold i Grenaa om eftermiddagen. Jo, dengang var der mandfolk til…

Legenderne står i kø for at optræde til showkampen i Midtdjurshallen fredag 27. september kl. 18.00. IF Midtdjurs’ håndboldafdeling ser frem til at fylde hallen til denne mindeværdige event.

Publiceret 21 September 2019 16:10