Medvinden har ramt Mørke IF igen efter nedrykningen til Serie 4. Foto: Mørke IF

Medvinden har ramt Mørke IF igen efter nedrykningen til Serie 4. Foto: Mørke IF

Seriefodbold: Første hattrick af Mikkel Busk i storsejr til Mørke IF

Der er højt humør og tro på en top-tre placering hos Mørke IF i Serie 4

Af
Martin Schultz

En kvartet bestående af VSK, Hornslet IF, Skødstrup SF og Mørke IF giver hinanden kamp til stregen i toppen af Serie 4 halvvejs gennem turneringen, og med en storsejr på 6-2 på udebane over Lystrup IF i lørdags lykkedes det Mørke IF at holde trit med topholdene.

”Det er en tæt pulje og vores mål er top tre, hvis vi ellers kan holde vores spillere skadesfri. Vi har betalt en høj pris med skader, siden vi spillede i Serie 3,” siger Mørke IF’s træner Tonni Kristensen.

Mørke IF oplevede en genrejsning af seniorfodbolden, da holdet forrige sommer sammen med AC Norddjurs rykkede op i Serie 3. Opholdet i Serie 3 blev dog af den kortest tænkelige varighed, for det ellers godt sammentømrede kollektiv fra Mørke IF var alt for længe om at komme op i fart og kom for sent i gang til at undgå nedrykning efter kun en sæson.

”Derefter havde vi et forår med skader og 8-11 afbud i hver kamp. Folk hang med hovedet, så vi havde et møde lige inden sommerferien, hvor vi gik tingene igennem. Det hjalp, og allerede inden sommerferien blev vi flere til træning og viste mere vilje i de sidste to kampe. Det var virkelig godt at se og gå på ferie på,” fortæller Tonni Kristensen.

Kendt målscorer i målet

”Efter sommerferien har der været et flot fremmøde til træning, og så har Mørke IF spillet en god gang fodbold igen, som da vi rykkede op i serie 3. Vi har mistet Morten Rasmussen, som læser i Herning, men hjælper, hvis der er behov. Vi har også tre andre spillere, som hjælper, når de er hjemme. Vi har fået tilgang af Mikkel Busk fra Åstrup/Hammelev IF, som er en dygtig midtbanespiller, og som allerede har vist sit værd med en hattrick mod Lystrup IF,” fortæller Tonni Kristensen.

”Så har vores mangeårige målscorer Jeppe Kusk taget målmandstrøjen på, fordi han stadig har problemer med ankelen fra den første kamp i foråret, hvor han ikke spillede mere for os i det forår. Vores sædvanlige målmand Rasmus Münster bygger hus, så det er helt perfekt for os, og Jeppe står rigtig godt,” siger Tonni Kristensen.

Der er lys forude i Mørke IF

Mørke IF tabte sæsonens første kamp til VSK med 2-3 efter at have indvilget i at flytte kampen på grund af Skanderborg Festival.

”De havde vist taget nogle spillere med højere oppe fra, for det var tydeligt ikke serie 4 spillere, men sådan er det jo,” siger Tonni Kristensen.

”Efter fire kampe i træk med den samme start-11’er, tabte vi meget ufortjent lokalopgøret til Hornslet IF. Vi manglede begge topscorere, to i forsvaret og en på midten til det opgør, og det kunne ses, selvom vi var bedre. Hornslet IF scorede direkte på et hjørne, hvor Jeppe Kusk sov, og så lavede vi et totalt klokket selvmål. Tobias Pedersen var ikke presset, men skulle sparke den frem, og i stedet sparkede han den direkte i eget mål. Det var vist det Hornslet havde foran vores mål. Vi skabte chancer nok med et par friløbere, to skud på stolpen, og så blev vi snydt for to straffespark, så det var en træls måde at tabe på. Hornslet IF kæmpede flot, men vi bevarer humøret og forsætter,” siger Tonni Kristensen.

De unge U16-spillere har taget arbejdshandskerne på og giver de ældre spillere kamp til stregen.

”Så der har været en del spilletid til de unge. Det er dejligt, at spillere som Kishantan Rasayogan, Mathias Nygaard og Carl Emil spiller og gør det utrolig godt. Det ser godt ud for os, sådan som det ser ud i Mørke IF lige nu,” slutter Tonni Kristensen.

Mørke IF får mulighed for revanche mod topholdet VSK Aarhus søndag kl. 15.00 i Vejlby/Risskov Centret.

Billedtekst:

Mørke IF med træner Tonni Kristensen (th) i spidsen satser på en top tre placering i denne sæson. Foto: Mørke IF

Publiceret 18 September 2019 19:00