Britt Bager og Venstres kredsformand på Djursland, Mogens Høeg Hørning, Ørsted, har et godt samarbejde, som Britt Bager roser meget. I denne uges mødes hun med Hørning & co. og bekræfter, at hun er klar til at fortsætte som folketingskandidat i kredsen, hvis medlemmerne fortsat vil have hende. Foto: Lars Norman Thomsen

Britt Bager og Venstres kredsformand på Djursland, Mogens Høeg Hørning, Ørsted, har et godt samarbejde, som Britt Bager roser meget. I denne uges mødes hun med Hørning & co. og bekræfter, at hun er klar til at fortsætte som folketingskandidat i kredsen, hvis medlemmerne fortsat vil have hende. Foto: Lars Norman Thomsen

Britt Bager stemmer på Ellemann og Støjberg

Det er uhyre vigtigt, at ledelsen afspejler den bredde på medlems- og vælgersiden, der må og skal være i et parti som Venstre, lyder det fra Venstres lokale folketingsmedlem

Af
Lars Norman Thomsen

POLITIK Det er ingen hemmelighed, at Britt Bager har set et stort lys i tidligere Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen som en potentiel formandskandidat, hvis Lars Løkke Rasmussen skulle vælge at søge nye jagtmarker.

Ligeledes, at tidligere Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg er en politiker, som Britt Bager beundrer for hendes retoriske evner og vilje til ikke at lægge sig ned, når det brænder allermest på. Derfor er Britt Bager heller ikke tvivlende overfor, at konstellationen Jakob Ellemann-Jensen-Inger Støjberg vil være perfekt som Venstres nye ledelse med førstnævnte som formand og Støjberg som næstformand.

Bredden vigtig

Et makkerpar, der vil kunne løfte Venstre væk fra den kampplads, som har præget partiet efter sommerferien, hvor Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensens 'hund- og kat-forhold' har sat scenen.

"Jakob og Inger vil efter min opfattelse være den rigtige konstellation som Venstres ledelse, fordi de meget fint repræsenterer den bredde, som et stort og moderne parti som Venstre skal dække. Sammen favner de meget bredt: by og land, miljøpolitik, udlændingepolitik og værdipolitik," siger Britt Bager.

Britt Bager siger det ikke direkte, men skal man oversætte det, hun siger til klare politiske termer, så repræsenterer Jakob Ellemann-Jensen en klassisk liberal linje i Venstre, mens Inger Støjberg hælder mere til en nationalkonservativ linje, der går i retning af det vælgersegment, som især på udlændingeområdet har været afgørende politisk siden det såkaldte systemskifte i 2001.

Ellen Trane Nørby

Mens Jakob Ellemann-Jensen kan være nogenlunde sikker på at blive kåret som Venstres nye formand på det ekstraordinære landsmøde 21. september, fordi der ikke er andre kandidater, bliver der kampvalg om næstformandsposten mellem Inger Støjberg og tidligere sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Britt Bager vil ikke kommentere sidstnævntes kandidatur.

"Det vil jeg ikke, fordi jeg synes, det er fint, at vi får et kampvalg, og her vil jeg så stemme på Inger Støjberg, men ikke fordi, at jeg ikke synes om Ellen Trane Nørby. Det vil være utrolig dårlig stil og uværdigt at tale Ellen Trane Nørby ned, fordi jeg stemmer på den anden kandidat."

Villig til genopstilling

Britt Bager skal i denne uge mødes med repræsentanter for Venstres kredsbestyrelse på Djursland.

Her vil hun fortælle dem, at hun er villig til at lade sig genvælge som Venstres kandidat i Djurskredsen. Det skal medlemmerne formelt bekræfte på en kommende generalforsamling i henhold til partiets vedtægter.

Partiets tidligere politiske ordfører har fået bid i banen igen efter folketingsvalget i juni.

"Jeg trives med hvervet som ordfører for kultur og medier, og så har jeg fået sæde i Retsudvalget og i Europaudvalget. Det glæder jeg mig at komme i gang med."

I Venstres såkaldte klyngesamarbejde på Christiansborg, hvor medlemmerne selv finder sammen i 'klynger' og deler medarbejdere (sekretærer o. lign.), er Britt Bager sammen med Venstre-veteranen og Lars Løkke Rasmussens varmeste støtte, Claus Hjort Frederiksen, Inger Støjberg og Mads Fuglede, historiker og i en lang periode USA-analytiker på stuens femte væg.

Publiceret 18 September 2019 08:30