Tage Mogensen (th.) sammen med Jens Daugaard og den gamle, men helt nyistandsatte karrusel, der er lidt af et trækplaster for Hjorddrengenes Marked.

Tage Mogensen (th.) sammen med Jens Daugaard og den gamle, men helt nyistandsatte karrusel, der er lidt af et trækplaster for Hjorddrengenes Marked.

Billedgalleri: Traditionerne tro og alligevel lidt fornyelse

For 129. gang var der i sidste uge Hjorddrengenes Marked i Kolind

Af
Simon Carlson

Kolind Måske havde folket bare ventet på lidt vejrmæssig opklaring, for det var absolut ikke til at se i Kolinds gader, at vejret op til dette års udgave af Hjorddrengenes Marked havde budt på masser af ustadigt og regnfuldt vejr. Således myldrede det med mennesker i gaderne og imellem kræmmerboderne, mens vejret stadig ikke helt kunne beslutte sig for, om det skulle grine eller græde, og da det alligevel begyndte at hælde mest mod en tåreladning fra oven, så gav det blot endnu mere liv i den i forvejen fyldte Byhallen.

Det skabte naturligvis begejstring hos Byhallens formand og koordinator på Hjorddrengenes Marked Tage Mogensen, som trods sine mange år i spidsen for arrangementet var temmelig imponeret af 2019-udgaven.

"Vi har simpelthen ikke set så mange mennesker i mange år. Det er helt vildt. Jeg tror, vi er lykkedes godt med at markedsføre os i år på blandt andet Facebook, og så har kræmmerne været gode til at henvise andre kræmmere til os. Det har givet os et rigtig bredt udvalg af kræmmere samtidig med, at gaderne er lidt af et eldorado af gamle maskiner og vogne, som folk gerne vil kigge på," lød det henrykt fra Tage Mogensen, som også noterede, at letbanens indtog havde sat et positivt aftryk, idet flere børnehaver på Djursland havde benyttet den mulighed for at komme nemt til Kolind.

Ansigtsløft til karrusellen

En af de maskiner, der altid er lidt af et trækplaster for Hjorddrengenes Marked, er den gamle karrusel, som Tage Mogensen købte for 35 år siden. Den havde i år fået en gedigen ansigtsløftning med hjælp fra den lokale malermester i Kolind, som har givet den flere lag maling, mens den ligeledes er blevet udstyret med helt ny bund og et par traktorer, så den er klar til de næste mange års marked i Kolind.

"Karrusellen skulle egentlig være åbnet klokken 10 i dag (onsdag i sidste uge, red), men klokken 9.40 stod der allerede en kødrand af børn, der ville op og prøve. Den er simpelthen blevet så flot efter lidt maling, og vi er faktisk ret stolte af den. Vi passer på den, for den skal holde længe endnu," konstaterede Tage Mogensen.

Hjorddrengenes Marked holdes hvert år i Kolind den anden onsdag i september.

Publiceret 16 September 2019 11:30