Cheftræner Robert Sørensen måtte endnu engang tale med høje bogstaver i pausen, da FC Djursland sikrede sig et point i 1-1 kampen mod Nørresundby FB. Arkivfoto: Martin Schultz

Cheftræner Robert Sørensen måtte endnu engang tale med høje bogstaver i pausen, da FC Djursland sikrede sig et point i 1-1 kampen mod Nørresundby FB. Arkivfoto: Martin Schultz POLADK

Danmarksserien: Fløjborg sørgede for et point til FC Djursland

Nicolaj Jarsmer blev snydt for et straffespark kort før tid, da FC Djursland spillede 1-1 mod Nørresundby FB på udebane

Af
Martin Schultz

En ordentlig opsang i pausen til FC Djurslands spillere virkede ifølge cheftræner Robert Sørensen efter hensigten, da FC Djursland lørdag eftermiddag fik et vigtigt point med hjem fra mødet mod Nørresundby FB på Nordjyske Bank Arena i Nørresundby. Christian Rytter Fløjborg udlignede til 1-1 kort ind i 2. halvleg, efter at Nørresundby FB var kommet foran ved Victor Rafael på et tyndt dømt straffespark få minutter før pausen

Nørresundby FB har ikke fået den bedste start på efteråret og ligger placeret under FC Djursland i tabellen, men klubben nyder godt af naboskabet til storklubben AaB og har flere spillere med superliga- og divisionserfaring i truppen.

”Nørresundby FB mangler deres stærke angriber og topscorer Rolf Glavind Toft af familie- og jobmæssige årsager i dette efterår, men har stadig en række dygtige spillere som de to tidligere AaB’ere Victor Rafael og Kasten Knudsen på kanterne. Karsten Knudsen, som har en superliga fortid som højre kant, gjorde ondt på os i hele kampen. Knudsen og Victor Rafael fik for meget plads i 1. halvleg. Nørresundby FB er gode til at sætte spillet hurtigt i gang ved indkast og dødbolde, og da var vi alt for passive. Så jeg var tosset i pausen, og det hjalp på spillet i 2. halvleg,” fortæller Robert Sørensen.

Stor redning af Jesper Bredahl i målet

FC Djursland måtte til kampen mod Nørresundby FB se bort fra Søren Koch Østergaard og Benjamin Lahn Sørensen, som var optaget af en studietur. Holdet stillede op i 3-5-2 formation for at lukke ned for Nørresundby FB’s stærke kantspillere.

”Men vi var ikke dygtige nok til at lukke rummene ned, og Karsten Knudsen og Victor Rafael fik for meget plads i 1. halvleg. Vi var godt forberedt på modstanderen og forsøgte også at udnytte, at Nørresundby FB’s bagkæde manglede fart. Vi investerede i løb i 1. halvleg, men det blev kun til lige ved og næsten,” siger Robert Sørensen.

Nørresundby FB havde en god mulighed i 1. halvleg, da Karsten Knudsen fyrede et godt langskud af på en returbold, men FC Djurslands målmand Jesper Bredahl var helt oppe under overliggeren og viftede bolden væk med en flot redning.

”Vi havde ikke givet noget væk i 1. halvleg, så det var noget af en mavepuster, da Nørresundby FB kom foran med 1-0 i det 43. minut på et tyndt dømt straffespark. Efter et duelspil blev bolden spillet frem, og efter noget ping-pong spil landede bolden hos en af deres spillere, som dommeren mente blev fældet. Det var lidt tyndt dømt,” mener Robert Sørensen.

Fløjborg scorede inden udskiftning

Robert Sørensens opsang i pausen hjalp på FC Djurslands spillere, og efter kun seks minutters spil i 2. halvleg spillede Nicolaj Jarsmer bolden bagud. Morten Bruun lod bolden passere, og så kunne kantspilleren Christian Rytter Fløjborg løbe til fra venstre side og med et kontrolleret spark sende bolden i mål til udligning til 1-1.

”Fløjborg var tvivlsom til kampen, fordi han havde fået et ordentligt spark til træning. Vi havde aftalt at skifte ham ud ti minutter ind i 2. halvleg,” fortæller Robert Sørensen om Christian Rytter Fløjborgs scoring få minutter inden han blev udskiftet med Rasmus Brasch.

Begge hold havde gode chancer i 2. halvleg. Morten Bruun var alene igennem to gange i 2. halvleg, og Nørresundby havde et skud på stangen. Victor Rafael brændte en kæmpechance, da han sparkede forbi FC Djurslands mål i en situation, hvor Jesper Bredahl var prisgivet.

Men FC Djursland følte sig bortdømt. da Nicolaj Jarsmer 3-4 minutter før tid blev nedlagt i Nørresundby FB’s felt.

”Det lignede et straffespark tre minutter før tid, men set over alle 93 minutter må vi være tilfredse med det ene point,” siger cheftræner Robert Sørensen.

På trods af at det blev til et point hænger FC Djursland lige under nedrykningsstregen på en 7. plads, men har kontakt med IF Skjold Sæby og Kjellerup IF over stregen. Fire ud af ti hold i puljen rykker ned til sommer.

Næste søndag går turen vestpå for hajerne til et svært møde med det ubesejrede og formstærke tophold Holstebro B.

FAKTA:

Danmarksserien, Pulje 4

Nørresundby FB - FC Djursland 1 - 1 (1 - 0)

Lørdag 14. september kl. 14.00 på Nordjyske Bank Arena i Nørresundby

Målscorere:

1 - 0 Victor Rafael (43. min./straf.)

1 - 1 Christian Rytter Fløjborg (51. min.)

Publiceret 15 September 2019 14:00