Viktor Skytte (tv.) nettede tre gange for Ebeltoft i opgøret mod TRIF, som bragte Ebeltoft over nedrykningsstregen i Serie 3. Foto: Martin Schultz

Viktor Skytte (tv.) nettede tre gange for Ebeltoft i opgøret mod TRIF, som bragte Ebeltoft over nedrykningsstregen i Serie 3. Foto: Martin Schultz

Seriefodbold: 'Skarp'-Skytte-scoringer hev Ebeltoft IF over stregen

Grenaa IF og Ebeltoft IF vandt deres midtugekampe over henholdsvis Fuglebakken KFUM og TRIF. Grenaa IF holder trykket på Nørager B i toppen af Serie 3

Af
Martin Schultz

Men en sejr på 2-0 over Fuglebakken KFUM på to mål i det sidste kvarter af kampen af Felipe Soares og Malthe Engelund holdt Grenaa IF tirsdag aften snor i topholdet Nørager B i toppen af Djurslandskredsen i Serie 3. Og onsdag aften punkterede Ebeltoft IF med en 4-3 sejr på eget græs TRIF’s drømme om at spille topopgør lørdag eftermiddag på Nørager Stadion. Efter TRIF’s nederlag er der seks point fra Nørager B og ned til opkomlingene fra Rønde, der som oprykkere og andethold overraskende havde listet sig helt frem i top tre sammen med de etablerede serieklubber Nørager B og Grenaa IF.

Med TRIF’s nederlag ser det således ud til at Nørager B og Grenaa IF har skilt sig ud i toppen og skal afgøre oprykningen mellem sig. Grenaa IF’s træner Gary Taylor drog fordel af kampens placering på en tirsdag i bagkanten af FC Djurslands lørdagskamp, og han kunne stille med et robust hold med spillere fra DS-truppen som målmand Robin Bossen Arvid, Rasmus Brasch, Kristian Alvarez Gertsen, Jacob Munk Christensen og Martin Westmark Hansen. Desuden er en klassespiller som rutinerede Felipe Soares endnu ikke oppe i gear til Danmarksseriefodbold, men kan sætte et markant aftryk på en Serie 3 kamp både som afslutter og som oplægger til frontløberen Malthe Engelund.

Samme fordel omkring spillerudtagelsen har Gary Taylor ikke på lørdag, som også er kampdag for FC Djursland. Her skal Grenaa IF til Risskov for at møde VRI, og her er en sejr vigtig for at forhindre de hvepsefarvede fra Nørager i at stikke helt af.

Målmandsdrop i verdensklasse

I Ebeltoft var der onsdag aften lagt op til lokalopgør mellem de to naboklubber Ebeltoft IF og TRIF.

TRIF er oprykkere og andethold for TRIF’s andet oprykkerhold, de fremadstormende Serie 2 talenter, som i sidste uge med sejre i to målrige kampe er rykket helt frem toppen af Serie 2 og søndag middag skal spille topopgør mod VRI i Risskov.

Ebeltoft IF til gengæld havde brug for point, for der var ved at blive rimelig hedt under stregen i bunden af Serie 3 efter lørdagens 2-1 nederlag til et meget kontrollerende Nørager B-mandskab, som udfordrede de unge EIF’ere både spillemæssigt og mentalt.

”Det var en vigtig kamp mod TRIF, så vores spillere var nervøse,. Og så blev det ikke bedre af, at vi kom bagud på et målmandsdrop i verdensklasse allerede efter 9 minutter,” fortæller Ebeltoft IF-træner Lars Skytte.

”Det skulle vi lige kommer over, men vi fik skubbet spillet frem på banen og gik over til at spille 4-4-4-2 i stedet for 4-5-1 og spillede med Viktor Skytte og Kasper Degn helt fremme, ”siger Lars Skytte.

”Det var en fin kamp, for TRIF er et hold, som gerne vil spille fodbold, og der er en god og ordentlig stemning mellem spillerne på de to hold, hvor mange kender hinanden,” fortæller Lars Skytte.

Ebeltoft IF kom på tavlen to gange kort før halvleg og kunne gå til pause med en 2-1 føring. Først var det i det 41. minut Asker Skytte, som udlignende på et fremragende langskud, efter at Daniel Sørensen efter et hjørnespark havde skubbet bolden tilbage til Asker. Og tre minutter senere var det Asker Skytte i oplæggerens rolle, da han sendte en lang blød frisparksbold ind i hovedet på lillebror Viktor Skytte, som headede hjemmeholdet foran med 2-1.

Endelig stolpe ind for Ebeltoft IF

I 2. halvleg gentog Asker Skytte kunststykket, da han efter godt et kvarter sendte et godt indlæg ind i hovedet på brormand Viktor Skytte, som bragte hjemmeholdet foran med 3-1.

Men TRIF var ikke slået, og efter endnu en kæmpe forsvarsfejl huggede en TRIF spiller bolden fra en fjumrende Ebeltoft IF-back og kunne løbe fra alt og alle og reducere til 3-2. TRIF vejrede morgenluft og satte en ekstra angriber op i front. Ebeltoft IF’s Marcus Leicht Lillelund blev sendt ud med gult kort efter at have væltet en TRIF-spiller i en løbeduel, og få minutter senere var der gult til både Tobias Kruse og en TRIF-spiller efter en boldjagt.

Netop som Marcus Leicht Lillelund var på vej ind på banen igen, fik TRIF udlignet til 3-3 efter at et indlæg fra siden blev clearet lige op i luften foran Ebeltoft IF’s mål.

”Det var noget af en mavepuster. TRIF lagde pres på os og lagde flere folk frem, men det gav også plads til os til omstillinger. Tobias Kruse var lige kommet ind efter sit gule kort, da han fik en lang aflevering og efter en løbeduel sparkede hårdt til bolden, som tog indersiden af stolpen og sprang i mål,” fortæller Lars Skytte.

Kampen sluttede med mest spil i de to ender, og Viktor Skytte havde en stor chance for at øge Ebeltoft IF’s føring.

”Vores spillere var lettede og tilfredse. Vi synes vi er for gode til at ligge under stregen, og det er dejligt at være med igen,” siger Lars Skytte, som roser Daniel Sørensens indsats i den intense kamp.

Med sejren listede Ebeltoft IF sig over nedrykningsstregen og overlod dumpepladserne til Fuglebakken KFUM og VRI og playoff pladsen til IF Midtdjurs.

Men allerede søndag kan der være vendt rundt på det hele, hvis bundholdet Fuglebakken KFUM henter alle tre point i den direkte duel med Ebeltoft IF på Højlyngen i Aarhus.

KAMPFAKTA

Serie 3, Pulje 35

Grenaa IF - Fuglebakken KFUM 2 - 0 (0 - 0)

Tirsdag 10. september kl. 19.00 på Kunstgræsbanen på HSM Arena

Målscorere:

1 - 0 Felipe Soares (69. min.)

2 - 0 Malthe Engelund (77. min.)

Serie 3, Pulje 75

Ebeltoft IF - TRIF 4 - 3 (2 - 1)

Onsdag 11. september kl. 18.00 på Ebeltoft Stadion

Målscorere:

0 - 1 TRIF (9. min.)

1 - 1 Asker Skytte (41. min.)

2 - 1 Viktor Skytte (44. min.)

3 - 1 Viktor Skytte ( 59. min.)

3 - 2 TRIF (64. min.)

3 - 3 TRIF (76. min.)

4 - 3 Tobias Kruse (82. min.)

Publiceret 13 September 2019 14:11