Vivilds målscorerduo fra opgøret mod CIF (fra v.): Casper Moltke Christiansen og Michael Jensen. Foto: Kurt Enevoldsen

Vivilds målscorerduo fra opgøret mod CIF (fra v.): Casper Moltke Christiansen og Michael Jensen. Foto: Kurt Enevoldsen

Seriefodbold: Vivild IF tilbage på sporet efter op- og nedtur

Vivild IF vandt med 2-1 over Christiansbjerg IF og hænger på i toppen i Serie 1

Af
Martin Schultz

Det har været højt at flyve og dybt at falde for Vivild IF i den sidste tid i Serie 1. Det er gået op og ned med først en uhørt 8-0 sejr over Lemming IF, for derefter på en kollektiv offday at blive tævet af ASA Aarhus med 5-0. Men lørdag kom der lidt ro på og holdet sikrede sig en 2-1 sejr over Christiansbjerg IF på hjemmebanen på Langhøj Idrætscenter efter en godt spillet 2. halvleg.

Vivild IF skulle rejse sig efter lussingen mod ASA Aarhus på Robotize Park mod Christiansbjerg IF lørdag eftermiddag, men spillede en rigtig skidt kamp i 1. halvleg.

”Vi kom frem til meget få halve chancer, og vi var presset i bund i store dele af halvlegen. Selv i en overtalsperiode på 10 minutter formåede vi ikke at skabe noget. CIF bragte sig fuldt fortjent foran efter 39 minutter. Inden da havde de også haft et skud på overliggeren. Vi var heldige med kun at være bagud med et mål ved pausen,” fortæller Vivild IF-træner Michael Blom.

Tre ikke helt fortjente point

”Vi aftalte i pausen, at vi var nødt til at skubbe spillet 10-15 meter længere frem ad banen. Denne ændring var med til at vende kampen,” siger Michael Blom.

Først scorede Casper Moltke på hovedstød efter endnu et perfekt hjørnespark fra Jimmi Hansen.

”Vi sad meget mere på spillet og pressede CIF meget højere oppe på banen. Vi tvang dem til at lave alle de fejl, som vi lavede i 1. halvleg. Efter 78 minutter kom forløsningen. Sebastian Stær rundede en forsvarsspiller på baglinjen. Han trak ind i feltet, hvor han fandt en fremstormende Michael Jensen, som iskoldt fra kanten af feltet med indersiden sparkede bolden over i det lange hjørne,” fortæller Michael Blom.

Efterfølgende brændte både Jimmi Hansen og Sebastian Stær store tilbud på friløbere.

”Så på en flot 2. halvleg hev vi sejren og måske ikke helt fortjente point i hus. CIF kendte i hvert fald ikke deres besøgstid. En halvleg til hver gav tre dejlige point og holder CIF på afstand på den berygtede 6. plads, som giver playoff imod en 2’er fra serie 2,” siger Michael Blom.

Vivild IF ligger efter kun et nederlag med i toppen af rækken efter ASA og side om side med Kolind/Perstrup IF, som hentede tre point ved at besejre Lemming IF med 2-1 på Kolind Park. Næste kamp bliver kommende mandag mod Vorup B på kunstgræsbanen Ulvehøj på XL Park i Vorup.

Læsset væltede mod ASA

Sejren over Christiansbjerg CF gav oprejsning efter lussingen på 5-0 til ASA, Aarhus lørdagen inden.

”Vi er bagud med 2 - 0 ved halvleg efter en 1. halvleg, hvor vi lavede et hav af individuelle fejl. Jeg tænker, at vi nærmede os 25 fejlafleveringer,” fortæller Michael Blom.

”I 2. halvleg startede vi egentlig fint og sad på spillet indtil ASA scorede til 3-0 i det 70. minut efter en stor offside, som ikke blev dømt. Derefter væltede læsset helt og vi forærede desværre ASA endnu to mål i slutminutterne. Det var en unødvendig storsejr, hvor vi må sige, at vi ramte en kollektiv offday kombineret med en præstation under niveau af dem, der bestemte,” slutter Michael Blom.

FAKTA

Serie 1, pulje 7

Vivild IF - Christiansbjerg IF 2 - 1 (0 - 1)

Lørdag 7. september kl. 13.30 på Langhøj Idrætscenter

Målscorere:

0 - 1 CIF (39. min.)

1 - 1 Casper Moltke (49. min.)

2 - 1 Michael Jensen (78. min.)

Publiceret 10 September 2019 14:00