KPI kaptajnen Daniel Bagger Pedersen er ude resten af efteråret efter rygoperation. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

KPI kaptajnen Daniel Bagger Pedersen er ude resten af efteråret efter rygoperation. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Seriefodbold: Tre sejre har bragt KPI tættere på toppen i Serie 1

Lørdag gælder det topkamp i Aarhus midtby mod Stig Tøftings barndomsklub, ASA, som KPI træner Dennis Holdgaard vurderer til at være rækkens bedste hold

Af
Lars Norman Thomsen

Kolind-Perstrup (KPI) har med tre sejre i streg - 6-3 over Foulum, 1-0 over Helsted Fremad og senest 2-1 over Lemming - bragt sig op på en tredjeplads i Serie 1.

I opgøret mod Lemming scorede Martin Holm Hansen og Mikkel Fanø.

Lørdag skal cheftræner Dennis Holdgaards mandskab spille topkamp mod ASA tæt på Harald Jensens Plads i Aarhus.

"Nu siger du godt nok topkamp. I min optik er det nu ikke en topkamp i den forstand, at vi ikke kigger den vej. Vi har fokus på at holde afstand til bundplaceringerne i den jævnbyrdige række, hvor bare et nederlag i en spillerunde sætter dig under pres," siger Dennis Holdgaard.

KPI's cheftræner ser ASA som rækkens ubestridt bedste hold og Foulum, der endnu ikke har fået blot et point, som rækkens svageste.

"Foulum er kommet en række for højt op, mens ASA er meget stærke. De øvrige hold er yderst jævnbyrdige, og derfor var vores snævre sejre over Helsted Fremad og Lemming meget vigtige."

Et tophold

ASA er et tophold med streg under tophold, ifølge Dennis Holdgaard.

"Jeg så dem slå mit gamle hold Vivild med 5-0, og det gør man altså ikke, hvis man ikke har klasse."

"ASA er et typisk aarhusiansk seriehold med særdeles gode spillere, hvoraf mange har spillet på højere niveau andre steder, men nu er taget til Aarhus for at studere og fundet en god klub i ASA."

Dennis Holdgaard så mod Vivild et ASA mandskab, der var fysisk stærke, meget aggressive i presspillet og lynhurtige fremad, når mulighederne bød sig.

"Selv en klog, boldfast og meget dygtig spiller, som Vivilds midtbanemand Magnus Glinvad måtte erkende, at han her mødte spillere som fik pillet bolden fra ham med deres aggressive stil," siger Dennis Holdgaard.

Han betragter opgøret mod ASA som en bonuskamp, hvor det først og fremmest for KPI handler om at stå godt defensivt, og så være klar, når der er mulighed for at sætte holdets hurtigste folk i scene på omstillinger.

"Vi har naturligvis ikke tabt på forhånd, og vi vil give alt. Vi skal bare være klar på, at vi kommer under tryk."

Uden kaptajnen

KPI må undvære kaptajnen Daniel Bagger Pedersen i opgøret mod ASA og med stor sandsynlighed resten af efteråret.

"Daniel er blevet opereret for en gammel rygskade, hvor man var bange for en infektion. Jeg forventer ikke, at Daniel er med mere i denne sæson," siger Dennis Holdgaard.

Det kan betyde, at veteranen Claus Koch (tidligere FC Djursland (2. Division), Nørager og AC Norddjurs) atter trækker den orange trøje over hovedet, selv om han overhovedet ikke træner og engentlig helst vil spille på andetholdet i Serie 5.

Koch sad på bænken mod Lemming sammen med de unge, Nicolai Christensen og Andreas Hald Thomsen.

2020-kontrakt

Dennis Holdgaard fortsætter i Kolind-Perstrup i 2020.

"Vi har lavet en forhåndsaftale om et fortsat samarbejde, som sikkert skal annulleres, hvis vi rykker ned. Nej, jeg er sikker på, at vi fortsætter samarbejdet i 2020," siger en tilfreds Dennis Holdgaard, der havde første træningsdag i Kolind i januar 2019.

Publiceret 10 September 2019 22:30