Bestyrelsesformand Kirsten Nielsen Sørensen håber, hvis alting spiller, at navnet på en ny direktør for Viden Djurs kan afsløres inden nytår. Foto: Viden Djurs

Bestyrelsesformand Kirsten Nielsen Sørensen håber, hvis alting spiller, at navnet på en ny direktør for Viden Djurs kan afsløres inden nytår. Foto: Viden Djurs

Viden Djurs: Ny direktør kendes måske inden nytår

Bestyrelsen har entreret med eksternt konsulentfirma til at finde afløseren for afgåede Ole Svit som ny Viden Djurs direktør

Af
Lars Norman Thomsen

DJURSLAND Det er en kendsgerning, at Viden Djurs skal have ny øverste chef efter den nylige melding fra formandskabet i bestyrelsen, formand Kirsten Nielsen Sørensen og næstformand Gunnar Sørensen, om, at Ole Svit "af helbredsmæssige årsager" har valgt at trække stikket forever.

Ole Svit, der ikke vil kommentere yderligere på det skete i forhold til den udsendte pressemeddelelse fra formandskabet, understreger dog, at han ikke er fysisk syg og i øvrigt er videre med andre gøremål.

Hvem der skal tage over efter Ole Svit, går der nu en rum tid med at finde ud af. En direktør på dette niveau findes ikke lige ved en kort snak over disken nede i det lokale supermarked.

"Jeg kan fortælle så meget, at bestyrelsen har entreret med et ekstern konsulentfirma, og der venter nu en længere proces, før vi er helt i mål og har fundet afløseren for Ole Svit," siger bestyrelsesformand Kirsten Nielsen Sørensen.

Bestyrelsesformanden , der til daglig arbejder som HR Director hos Terma Aerostructures A/S, forventer, at processen vil tage mindst et par måneder.

"Vi er først i den indledende fase af gode grunde, men jeg håber, at vi inden nytår kan melde navnet ud på vores nye direktør. Så må vi så se, hvornår vedkommende har mulighed for at begynde."

Indtil en ny direktør er fundet, er det vicedirektør Jesper Knudsen, der er konstitueret som direktør.

Ændret profil?

Hvordan profilen for en ny direktør skal se ud, bliver et af de spændende punkter i processen frem mod ansættelsen.

Kirsten Nielsen Sørensen vil ikke i respekt for den øvrige bestyrelse og medarbejderne komme med et bud på, hvordan hun forestiller sig en ny direktør.

"Nej, det vil jeg ikke. Det vil være helt urimeligt og udtryk for manglende respekt for helheden. Nu afventer vi en køreplan for konsulentfirmaet, og heri indgår selvfølgelig arbejdet med at formulere et bud på en direktør-profil," siger bestyrelsesformanden.

Det er en kendt sag, at Viden Djurs i Ole Svits periode som direktør har haft en dagsorden, hvor innovation og iværksætteri har fyldt meget.

Undervejs er organisationen også udvidet med f.eks.:

  • Ny HHX-afdeling i Rønde
  • Nybyggeri, f.eks. Multisalen og Science bygning på N. P. Josiassens Vej i Grenaa
  • Ny organisering af gymnasie- og EUD uddannelserne
  • Fusion med Kalø Økologisk Landbrugsskole i 2014
  • Fokus på nicheområderne inden for Gaming/spiludvikling, detail, økologi og bæredygtighed

- Har du som bestyrelsesformand et bud på, om der skal pilles ved organisationen, så Viden Djurs mere hardcore kommer til at prioritere undervisningsdelen fremover?

"Nej, det har jeg ikke. Det skal en ny direktør naturligvis have mulighed for at tage stilling til. Han eller hun kommer til at forholde sig til den nuværende organisation, og de aktiviteter, der foregår. Nøjagtigt ligesom i Ole Svits tid som direktør."

Kirsten Nielsen Sørensen understreger endnu engang som i pressemeddelelsen, at hun og den øvrige bestyrelse er kede af Ole Svits afgang.

"Vi anerkender fuldt ud det arbejde, som Ole Svit har leveret for Viden Djurs."

- Kommer der nogle efterdønninger?

"Viden Djurs har heldigvis en god og stærk medarbejderstab, så jeg er sikker på, at vi nok skal komme videre på den bedst mulige måde."

Publiceret 07 September 2019 15:30