Tom Jespersen har forladt Produktionshøjskolen Djursland i Ryomgård, der efter sommerferien er blevet til såkaldt FGU-skole, helt efter eget ønske. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Tom Jespersen har forladt Produktionshøjskolen Djursland i Ryomgård, der efter sommerferien er blevet til såkaldt FGU-skole, helt efter eget ønske. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Forstander stopper uden at smække med døren

Tom Jespersen, forstander på Produktionshøjskolen Djursland, valgte at sige sit job op i starten af det nye skoleår, men ikke på grund af surhed eller utilfredshed

Af
Lars Norman Thomsen

RYOMGÅRD "Jeg brugte en del af min sommerferie til at overveje min situation, og jeg kom til den konklusion af de mange overvejelser, at jeg skulle stoppe nu," siger Tom Jespersen, forstander for Produktionshøjskolen Djursland siden midten af 2015.

"Jeg har på ingen måde været utilfreds med noget, og jeg bakker fuldt ud op om den nye struktur, som jeg synes er rigtig. Heller ikke den nye ledelse, som fra første dag har været yderst professionel, kan jeg sige noget på, så min beslutning skyldes ene og alene, at jeg i den nye struktur ville få mere administrativt arbejde og mindre med de unge mennesker at gøre, og det er samværet med de unge, som jeg altid har brændt for. Derfor ville det være fair overfor både ledelse og medarbejdere at melde klart ud, så det gjorde jeg kort ind i det nye skoleår."

"Beklager, men min afgang har været min egen beslutning, og den er helt uden dramatik," lyder det med smil i den anden ende af telefonen fra den forhenværende forstander, der bor i Bønnerup Strand.

Tiden for Produktionshøjskolen Djursland i Ryomgård rindede ud med udgangen af juli måned i år. Dog således, at de elever, som har påbegyndt en uddannelse, gør den færdig.

Fra 1. august 2019 genopstod skolen i Ryomgård som en såkaldt FGU-skole. FGU er en forkortelse for Forberedende Grunduddannelse.

Den Forberedende Grunduddannelse er hovedvejen for de unge op til 25 år, som har brug for et samlet uddannelsesforløb for at blive klar til en erhvervsuddannelse, gymnasial uddannelse eller beskæftigelse.

"Den nye uddannelse er målrettet de 15-25-årige, som ikke er i job, ikke har en uddannelse eller ikke er i gang med at tage én," forklarede Tom Jespersen i juli 2019 til Lokalavisen. Der er med baggrund i den nye lov etableret et kommunalt samarbejde, således at de tidligere produktionsskoler i Grenaa, Ryomgård, Randers og Favrskov, alle fortsætter i det nye regi under fællesnavnet FGU Østjylland. Administrationen er samlet i en fælles enhed for alle skoler, der har base i Randers. Kim Kabat, 55, cand.psych. fra Københavns Universitet med speciale i pædagogisk psykologi samt master i organisationspsykologi fra RUC, startede ved årsskiftet som direktør for FGU Østjylland.

Virksomhedsoverdragelse

Tom Jespersen var tiltænkt en rolle som afdelingsleder i FGU Østjylland, der er kommet på plads i medfør af Virksomhedsoverdragelsesloven.

Han har ikke noget nyt job på hånden, så det er heller ikke derfor, at han nu søger andre græsgange, understreger han.

Tom Jespersen stammer fra Grenaa, men har i en årrække boet i Bønnerup Strand.

Han blev uddannet tømrer i de unge år og arbejdede inden for faget i 16 år, før han skiftede til en lidt anden boldgade, Stenvad Mosebrugscenter, som med midler fra Arbejdsmarkedets Feriefond blev istandsat og udviklet til den turistattraktion, som Mosebrugscentret er i dag. Her fungerede han som holdleder.

Siden fik han først et job i beskæftigelsesafdelingen i den daværende Nørre Djurs Kommune. Han fulgte ved kommunesammenlægningen med over i et tilsvarende job hos Norddjurs Kommune.

Før han blev forstander på Produktionshøjskolen Djursland, var han studie- og EGU-vejleder samme sted i seks år.

Publiceret 05 September 2019 12:37