Syddjurs Kommune lover nu bedre og hurtigere information til de borgere, der bliver berørt af store anlægsprojekter. Aktuelt arbejdet med den nye omfartsvej vest om Nimtofte, der forbinder Randersvej ved Djurs Sommerland med Frederiks- lundvej. Foto: Syddjurs Kommune

Syddjurs Kommune lover nu bedre og hurtigere information til de borgere, der bliver berørt af store anlægsprojekter. Aktuelt arbejdet med den nye omfartsvej vest om Nimtofte, der forbinder Randersvej ved Djurs Sommerland med Frederiks- lundvej. Foto: Syddjurs Kommune

Omfartsvej: Forvaltning sender sms'ere til borgerne

Syddjurs Kommune lover bod og bedring. Berørte borgere skal have hurtigere og bedre information ved større vejprojekter

Af
Lars Norman Thomsen

OMFARTSVEJ "I Teknik og Miljø arbejder vi hele tiden på at lave så god information og kommunikation som muligt ikke mindst i forbindelse med anlægsarbejder. Et af de værktøjer, vi lige nu er ved at intensivere brugen af, er service-SMS, som udsendes målrettet til berørte beboere i forbindelse med projekter, der skaber gener," siger Rune Asmussen, chef for Teknik og Miljø i Syddjurs, til Lokalavisen.

Det sker efter, at en borger, der er berørt af det omfartende gravearbejde ved Frederikslundvej mellem Ryomgård og Nimtofte, i sidste uge skrev til Lokalavisen og udtrykte sin forundring over, at hun ikke havde fået noget at vide om, at entreprenøren i sidste uge var gået i gang med "at raspe vejen ved udkørslen fra Elholtvej og ud på Frederikslundvej. Det betyder, at vi skal køre en stor omvej over Attrup (via Nimtofte) for at komme sydover - f.ex. til Ryomgård. Det tager ca. 10 min. ekstra i køretid," lød det fra den pågældende borger.

Hun havde hørt fra en nabo, at "det vist nok varer 14 dage, før vi igen kan benytte udkørslen til Frederikslundvej."

"Jeg forstår ikke, at kommunen ikke vil at sende mere info ud via avisen (Lokalavisen, red.). Gerne med et kort over området, hvor man er i gang. Det virker meget forvirrende, når vi intet får oplyst i vores lokalområde, hvor der graves og køres med store maskiner af forskellige slags, og der pludselig er afspærret med om-kørsler til følge."

Service-SMS

Rune Asmussen reagerede hurtigt på kriktikken og kunne fortælle, at der i forbindelse med lukningen af Frederikslundsvej var udsendt en sms til de berørte borgere i starten af sidste uge.

Det kan Lokalavisens skriverkarl bevidne.

"Derudover er der lavet opslag på Facebook, og vi har bestilt en annonce i Lokalavisen," forklarede Ruse Asmussen.

"I forbindelse med vores igangværende arbejde om endnu bedre kommunikation ved anlægsarbejder modtager vi meget gerne forslag. Det er vigtigt for os at lave projekter, der giver gode resultater, men vejen derhen skal også være så smertefri som muligt for alle berørte," siger Rune Asmussen.

Holde tidsplaner

Formand for Udvalget for Natur, Teknik og Miljø, Kim Lykke Jensen (SF) understreger, "at det fra politisk hold er prioriteret meget højt, at vi styrker kommunikationen overfor borgerne."

"Desuden har vi stort fokus på, at både politikere og borgere kan regne med, at de tidsplaner, der meldes ud, overholdes. Det er ikke ensbetydende med, at enkelte projekter ikke kan skride grundet uforudsete hændelser, men det skal mere være undtagelsen end reglen. Det er min helt klare forventning."

Færdiggørelsen af den nye omfartsvej vest om Nimtofte, der forbinder Randersvej ved Djurs Sommerland med Frederikslundvej - den såkaldte Nord-Sydvejs første etape - må så være mere undtagelsen end reglen.

Meldingerne lød længe på, at den skulle være klar til midlertidig brug i starten af juli 2019.

Men sådan gik det som bekendt ikke. Forskellige forsinkelser gør, at vejen nu først skønnes færdig i marts 2020.

Publiceret 04 September 2019 18:00